Birazda Gülelim

Yapamadıklarım

Yaşlı adam yolda yürürken kaldırımın kenarına oturmuş ağlayan küçük bir çocuk görmüş ve ona “neden ağladığını” sormuş. “Genç ağabeylerin yaptıklarına imreniyorum ve ben onların yaptıklarını yapamıyorum!” demiş çocuk hıçkırarak. Yaşlı adam çocuğun dediklerini bir müddet düşündükten sonra o da oturmuş çocuğun yanına ve o da ağlamaya başlamış!..

Aptal koca

Adam evinin yatak odasına girdiği anda bir bakmış ki karısının koynunda başka bir adam. “Hiii!..” demiş çığlık atarak, “Siz.. Siz burada ne yapıyorsunuz?” Karısı “Gördün mü? Sorduğu şeye bak” demiş sevgilisine doğru dönerek, “Benim kocam aptalın tekidir demiştim sana!..”

Kıymetli eşya

Evin hanımı işe yeni başlayan hizmetçiye evdeki eşyaların değerini anlatıp onlara dikkatli davranmasını sağlamak için “Bak şu yemek masası ve sandalyeleri var ya taa 14. Lui’nin sarayına kadar gidiyor dikkat et” demiş. Hizmetçi “Merak etme hanımım” diye cevap vermiş, “Bizim evdeki eşyalar her ay muntazaman taa icra dairesine gider gider ve geri gelir hiçbir şeycikler de olmuyor valla!..”

Kereviz

Annesi Mary’nin tabağına yemeğini koyup mutfağa gitmiş. Döndüğünde minik kızını gözlerini yummuş, ellerini açmış yemek öncesi duasını yaparken bulmuş. Sessizce ve mutlulukla onu seyrederken Mary duasını bitirmiş, gözlerini açıp önündeki tabağa bakmış. Birden “Heyyy!” demiş tavana doğru bakarak, “Bu kereviz daha hâlâ tabağımda ama?”

Mangal

Adam mahallesindeki inşaat malzemesi satan dükkâna girip “Bir kamyon tuğla istiyorum” demiş. “Oooo, epey tuğla ha?” demiş satıcı, “Ev falan mı yapıyorsunuz?” Adam “Yok, mangalımı koymak için altlık yaptıracağım” diye cevap vermiş adam. “Yahu bunun için 1 kamyon tuğla fazla değil mi?” diye sormuş satıcı. “Yooo ne fazlası?” demiş adam, “Kardeşim ben 8. katta oturuyorum!..”

Tuvalet adı

Restoranlarda en çok kadınlarla erkeklerin tuvalet kapısına konulan ve cinsiyet farklılıklarını belirten, ilginç işaret ve resimler dikkatimi çeker. Geçen gün lüks bir otelde tuvaleti ararken yan yana iki kapı gördüm, birinin üzerinde “MERCAN” diğerinde “KAKTÜS” yazıyordu. Şaşırıp orada bulunan otel görevlisine “Ben tuvalet ihtiyacım için hangisini kullansam bilemedim. Mercan’a mı girsem, Kaktüs’e mi?” dedim gülümseyerek. “İkisinde de hoş karşılanmazsınız.. Bence şuraya gidin” dedi ve dönüp üzerinde “ERKEK” yazan kapıyı gösterdi. “Mercan ve Kaktüs küçük gruplar için otelimizin özel yemek salonları efendim!”

Dişsiz canavar

Uzun süre sonra ilk defa yolda karşılaşan 2 sınıf arkadaşı birbirlerine görüşemedikleri yılları anlatmaya başlamışlar. “Evlendikten hemen sonra ailemize eğri mi eğri çöp bacaklı, dişsiz bir canavar katıldı” diye başlamış Sera. “Nee? Bir bebeğiniz oldu ha?” diye sevinçle zıplamış arkadaşı. “Yok” demiş Sera, dişlerini sıkarak, “Kocamın annesi bizimle yaşamaya başladı!..”

Gül döğmesi

İki yaşlı kadın güzellik salonunda otururlarken içeri tek göğsünde “kısa saplı gül” dövmesi yaptırmış genç bir fıstık girmiş. Kadınlardan biri diğerinin kulağına eğilip “Bu gençler son derece düşüncesiz..” demiş, “Hiç göğüse böyle kalıcı dövme yapılır mı? Şimdi gül orada hayli hoş duruyor ama 50 sene sonra sarkık Pazar filesinin içindeki uzun saplı ıspanağa dönecek!..”

Çaycı Temel

Fabrikada iş arayan Temel’e iş yerlerinde onun nasıl faydalı olabileceğini öğrenmek isteyen patron “Çay demleyebilir misin?” diye sormuş. “Evet” demiş Temel. “Güzeelll” demiş patron, “Peki, vinç de kullanabilir misin?” Temel “Neden?..” demiş şaşırarak, “Kardeşim sizin çaydanlık kaç ton?..”

Vazgeçecekler

Yaşlı kadın itfaiyeyi arayıp “Çabuk yardım edin, iki kişi pencereme tırmanmaya çalışıyorlar bana tecavüz edecekler” demiş heyecanla. “Burası itfaiye efendim, siz polisi arayın..” demiş hattın ucundaki görevli. “Hayır aradığım sizsiniz” demiş yaşlı kadın telaşla, “Uzunca bir merdivene ihtiyaçları var, yoksa korkarım vazgeçip gidecekler!”

Hep oluyor

Emniyet yetkilileri uyuyor mu?.. Böyle bir dolandırıcılık ne görülmüş ne de duyulmuştur.. Dinleyin bakın. Büromdan çıkarken 18-20 yaşlarında iki kız gelip arabamın ön camını silmeye başladı.. Önleri yer yer yırtık ve açık ve ıslak t-shirtlerine bakmamak, etkilenmemek mümkün değildi. Teşekkür edip bahşiş vermek istedim, almadılar ve onları şehirde başka bir park alanına bırakmamı istediler. Kabul ettim, onlar arka koltuğa geçtiler ve yolda birbirlerini soymaya başladılar, daha sonra biri ön koltuğa geldi beni öpmeye başladı diğeri o sırada cüzdanımı çaldı.. Bu olay daha geçen Salı günü oldu, Çarşamba da 2 kere başıma geldi, Perşembe ve bu cumartesi.. Sanırım yarın da aynısı olacak!..

0 yorum: