Bazen olmaz ; hayat istediğini sunmaz, sunsa da uymaz……



O yaşların arkasında ruhunun her kayıpta kazandıklarını sakın ha hafife alma.... Bazen olmaz ……Bazen olmaz ; hayat istediğini sunmaz, sunsa da uymaz……Ya zaman yanlıştır; ya mekan belki de insan……Bazen olmaz, ne kadar istesen de gönlünü isteğinin yoluna düşürsen de bazen olmaz……O zaman kalan iki damla yaştır sanma ;O yaşların arkasında ruhunun her kayıpta kazandıklarını sakın ha hafife alma…Hayat her zaman istediğimiz gibi akmaz. Çok çalışır çabalarsınız ama puan istediğiniz okulu tutmaz; çok beklediğiniz emek verdiğiniz bir iş vardır görüşme tarihi size uymaz…..Canınız kadar sevdiğiniz dostunuz vardır ; zaman içinde saptığı yollar sizin yollarınız ile uyuşmaz.Aşıksınızdır; eliniz ayağınız karışır görünce ;bir gülüşü içinizi yakar, ama ne yazık ki zaman ayrılığı çalar……..Bazen olmaz hayat size umduğunuzu sunmaz………


O zaman size düşen vedadır geçmiş umutlara; belki de aşkı bırakmak başka bahara; ya da çalışmak başka bir sınava….Belki de bunların içinde en zor bırakılacak olan dosttur; kim bilir belki de arada bir içilecek ortak bir fincan kahve bulunur…………


İşte bizi en çok o zaman hayat sınar….Neredeyiz, sunulanları alamayınca hangi yürekteyiz; biz biz miyiz yoksa tutunduğumuz ince iplikler miyiz?Tutunmalara takılıp giden miyiz; yoksa tutunmalardan sıyrılmayı başarıp da gerçek hedefi, gerçek bizi görecek miyiz?Bazen olmaz; aşkta , işte, dostlukta ve yaşamda bazen maya tutmaz………O zaman kalan iki damla yaştır sanma……O yaşların arkasında ruhunun her kayıpta kazandıklarını sakın hafife alma….

Yonca AYAS
DENENMİŞ DENEMELER. AŞK' A DAİR DENEMELER

3 yorum :

  1. MERHABALAR;

    Yukarıdaki yazı bana aittir. Öncelikle beğendiğiniz için teşekkürler.
    'DENENMİŞ DENMELER' kitap grubumun 'AŞKA DAİR DENEMELER' cildinde yayınlandı:)
    YONCA AYAS, MEZOPOTAMYA PRENSESİ....

    YanıtlaSil
  2. koray bey bende bunu anlamıyorum. yukarıdaki yazı çekim yasası ile çelişmiyor mu? hem yürekten istiyorum çaba gösteriyorum ama olmuyor diyor. çekim yasasının kuralı değilmi gönülden istemek değil mi? o zaman ben bu yazıyı nasıl güzel doğru bir yorumlama diye okuyabilirim. ben mi bir yerleri atlıyorum acaba sorum anlaşılır oldu mu? bu kadar gönülden istiyorsam neden olmuyor?

    YanıtlaSil
  3. Tabi ki çekim yasasının ana kuralı istediğini elde etmektir. Ancak onu isteme şekli onu elde edip edemeyeceğimiz belirler. Eğer yoksunluk ön planda tutarak istersek bize yoksunluk gelir. Siz ne kadar isterseniz isteyin onun yoksunluğu gelir size. Öncelikle olumsuz bütün düşüncelerimizi bilinç altı kayıtlarımızı ve bize direnç gösteren egomuzu temizlemeliyiz. Ondan sonra olayı akışına bırakmalıyız.
    Bir diğer konu ise hayatta her şey inişli çıkışlıdır. Sinüs dalgası gibi hiç bir şey sürekli yükselmez. Yaşanan düşüşler bize yeniden mücadele etme gücü verir.
    Önemli olan sizin olaylara bakış açınızdır. Olaylarda ne gördüğünüzdür. Bir şey olmadı diye pes etmekten ziyade nasıl farklı şekilde yaparım diye düşünmek size başarı getirir.

    YanıtlaSil