EFT ile Boğaz Çakrasının Temizlenmesi

Aşağıda EFT (Emotional Freedom Techniques) yöntemi ile Boğaz Çakranızı temizlemek için kullanabileceğiniz örnek bir çalışma hazırladım.Burada göreceğiniz protokoller aylarca olumlama yaparak çalıştığınızda alacağınız neticeyi bir kaç haftaya indirebilmektedir. Gürültüsüz ve yalnız kalabileceğiniz bir ortamda mutlaka uyumadan 5 dakika önce okunması gereken bu protokolleri Ambika Wauters’in The Book Of Chakras kitabındaki olumlamaları türkçeye çevirerek EFT sistemine de adapte edilmiş halde sunuyorum.

Uygulama: Bir hafta boyunca sadece günde bir defa ve yatmadan bir kaç dakika önce okuyunuz. Lütfen olumlamaları EFT ile ilgili akupuntur noktalarına vuruş yaparak uygulayınız aksi taktirde istediğiniz etki geniş bir zamana yayılabilir. EFT uygulamasına yabancı iseniz http://www.eftuniverse.com/ adresini ziyaret ediniz ya da bu konuda pratik veren bir çok video öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.

Size sunduğum olumlamayı olduğu gibi kullanabilirsiniz. Ancak örnekte göreceğiniz protokoller beni yansıttıkları için sizler, aşağıda bahsedeceğim noktalarda istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.


Setupta (Hazırlık) geçen “___________________ hissetmeme rağmen, kendimi derinden seviyor ve kabul ediyorum.” cümlesinde altı çizili yerlere; ‘gerçekten düşündüğümü söylemem çünkü bu diğer insanları rahatsız edecek, anlatacağım arkadaşım yok çünkü diğer insanlar benden nefret ediyor, ağzımdan laf çıkmaz, doğru şeyi asla söyleyemem’ benzeri sorununuz olduğuna inandığınız sizi tanımlayan ifadeleri yerleştiriniz. Sunduğum örnekte setup cümleleri dört adettir. Sizi ifade eden en az üç özellik bulmanız yerinde olur.

Olumlu ifadeler bölümünde ise Gözün aşağısına vuruş yaparken, bir şeyi arzuladığınızda kendinizi ifade etmekten, hissettiğinizi söylemekten, düşüncelerinizi ve hislerinizi gerçekten iletmekten alıkoyan duygularınızı altı çizili kısıma yerleştiriniz.

Çenenin ortasına vuruş yaparken ise altı çizili alana, sigara içmek, alkol alışkanlığı, uyuşturucu, fazla beslenme ve sağlıksız rejim gibi alışkanlıklarınızı yerleştiriniz.

KONU: BOĞAZ ÇAKRA TEMİZLİĞİ

(Takip eden ifadeleri karate kesme noktasına vurarak 3 defa tekrar ediniz)
İnsanlar beni anlamadıklarında değersizlik hissetmeme rağmen, kendimi derinden seviyor ve kabul ediyorum. Yapmak zorunda bırakıldığım şeyleri yapmak istemediğimi ifade edemememe ve beni bu konuda özgür bırakmamalarından ötürü onlara kızgın olmama rağmen, ne olursa olsun kendi bütünümü seviyor ve kabul ediyorum. Nasıl olduysa şunu anladım ki; söyleyecek çok sözüm olmasına rağmen beni sevgiyle dinleyecek bir avuç insan bile olmadığını düşünmeme rağmen, her ne olursa olsun kendimi derinden seviyorum ve ben olan bütünümü kabul etmeyi seçiyorum. Tüm sözlerin söylenmesi gerektiğini bilmeme fakat her şeyin ifade bulamayacağına inandığım için yaşamımı sadece kendi ifadesizliklerimin persfektifinden yaşamama rağmen zaten kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve yargılamadan seviyorum.

Olumlu İfadeler
KAŞ: Kendi gerçeğimi söylemem için yeteri kadar gücümün olmadığı, hissettiğim şeyi tam değeriyle söylersem herkesi kaybedeceğim ve sessizliğimi korumam gerektiği ile ilgili duygularımı serbest bırakıyorum
GÖZÜN DIŞ YANI: Bunların hepsini bedenimden serbest bırakıyorum

GÖZÜN AŞAĞISI: Bütün vücudumdan ve boğaz çakramdan otorite eksikliğimi, kendimi ifade etme acizliğimi, dürüstçe konuşma korkumu serbest bırakıyorum

BURNUN ALTI: Hayatımda bağımlılık yapan tesirleri kontrol etmek için irade gücümü kullanabilirim. Olumsuz alışkanlıklarımı bir tarafa koymaya ve yaratıcılığımı açıkça geliştirmeye hazırım. Taciz ve alışkanlığın eski kalıpları yerine aşk, zevk ve yaratıcı ifadeyi koyuyorum

ÇENENİN ORTASI: Kendi yaratıcı yeteneklerimi geliştirebilmem için fazla beslenme alışkanlığımdan isteyerek vazgeçiyorum.
KÖPRÜCÜK KEMİĞİ ALTI: Bütün ve tamam hissetmem için aşk kapı açar, yaptığım her şey sevginin ifadesidir
KOLTUK ALTI: Benim için duygularımı ifade etmek şimdi güvenlidir. Yaratıcı yeteneklerime güvenir ve severim. Yaratıcı ifademin yolunu tıkayan korku ve endişeleri serbest bırakıyorum

BAŞIN TEPESİ: Kendimi sınırsızca ifade etmek için boğaz çakramın açılmasını sevginin gücünün şifalandıracağından eminim. Ben olanın en iyisini şimdi ifade etmek artık benim için doğrudur

Erdinç Gürsözer

5.Gırtlak çakrası: Tiroid bezini yönetir. beşinci çakramız boğazımızdadır. Rengi parlak mavidir. Sanatsal yaratıcılığımız ve kendimizi ifade etmemiz için gereken enerjiyi sağlar. Bu çakra dünyaya açılan penceredir.


5. çakra boğazın önünde yer alır, kişisel ihtiyaçlar ile ilgili sorumluluk alabilme ile ilgilidir. Nasıl ki yeni doğmuş bebek annesinin göğsüne bastırıldığında beslenmek için emmek zorundadır. Bütün hayat boyunca geçerlidir. Kişi olgunlaştıkça ihtiyaçlarını gerçekleştirmek işi kendi omuzlarına binmektedir. Kişinin hayattaki eksiklikleri yüzünden başkalarını suçlamayı bırakıp, ihtiyaçlarını ve isteklerini yaratmak için harekete geçtiğinde iyi işliyor demektir. Bu merkez, kişinin kendisine doğru gelen şeyi almak açısından hangi konumda olduğunu gösteren yerdir. Bu da kişinin imgelemesi ile ilişkilidir. Kişi dünyayı olumsuz görüyorsa, verilen şeylere şüphe ve olumsuz bakış getirecek, düşmanlık bekleyecek, sevgi yerine vahşet ve aşağılanma bekleyecektir. Olumsuz beklentiler, evrendeki ‘’benzer benzeri çeker’’ yasası ile ona bu olumsuz girdileri çekecektir.

Bu açma-kapama süreci, alma-verme ile ilgili yanlış anlamaların hepsi, iyicil ve besleyici bir evrene güvenmeye dönüşünceye kadar sürer.
Bazen 5. çakranın arkasında meydana gelen özümseme unsuru, kişinin toplum, mesleği ve yaşıtları içindeki benlik hissi ile ilgilidir. Eğer kişi yaşamın bu parçasında rahat hissetmiyorsa, kendine güven eksikliğini telafi etmek için bu rahatsızlık aşırı gurur ile örtülebilir.

Boynun arkasındaki merkez, kişi başarılı, işinde güvenli ve yaşam mesleği olarak seçtiği işten tatmin duyuyorsa genellikle açıktır. Eğer kişi zorlu bir meslek seçmiş ve bunda da üstüne düşeni yapabiliyorsa merkez oldukça sağlıklıdır. Kişi profesyonel anlamda başarılıdır ve evrensel alan bu anlamda kişiyi besler.
Eğer durum bu değilse kişi elinden gelenin en iyisini yapmamaktadır. Başarısızdır ve bu eksikliği gururu ile örtmeye çalışmaktadır. Daha iyisini yapsa ya da daha çok mücadele gerektiren bir işe girse daha iyi olacağını gizli gizli bilmektedir. Ancak bu kişi ikisini de yapamaz ve altta yatan gerçek umutsuzluktan kaçınmak için gurur ile savunmaya geçer. Aslında hayatta başarılı olmadığını bilir. Muhtemelen kurban rolünü oynayacaktır. Hayat ona büyük becerisini geliştirmek için fırsatları vermemiştir. Bu gururun salınması gerekmektedir, acı ve ümitsizlik de açığa çıkartılmalıdır.

Bu merkezde, kişinin çok istediği bir şeyi yapmak için harekete geçmesine engel olan BAŞARISIZ OLMA KORKUSU da yer alır. Ayrıca kişisel arkadaşlıklar ve genel sosyal yaşam ile de alakalıdır. İlişkiden kaçınarak kişi kendini ortaya koymaktan kaçar ve bir yandan beğenilmeme korkusu, bir yandan da rekabet ve ‘’senden daha iyiyim, benim kadar iyi değilsin’’ türü bir gururu barındırır. Reddedilme hislerimiz içerden kaynaklandığından ve sonra biz onları diğerlerine yansıttığımızdan reddedilmekten kaçmak için diğer insanlardan kaçınırız. Arzuladığımız mesleğe girme şansını kullanmak, özlediğimiz temasları kurmak ve bu duyguları serbest bırakmak bu çakrayı açma yollarıdır.


************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

0 yorum: