İşin sırrı nedir gerçekten?

Hedeflere ulaşmak için öncelikle hedefleri iyi belirlemek gerekir. Detaylarıyla tanımlanmış, ölçülebilir, ulaşılabilir ve gerçekçi hedefler belirlemek öğretilir bize.   Doğru zamanlama, yeterli kaynak sağlama, ekip ve süreçlerin tanımı da çok önemlidir tabii. Bunların hepsinin belirlenmesine rağmen, yine ulaşamayabilirsiniz hedeflerinize.

“Ahh!” Dersiniz, “Hayal kurmayı, canlandırmayı, resimlerle düşünmeyi, olmuş gibi kabul etmeyi unuttum!”  Bunları da yapın, bu imgeleri pozitif duygularla besleyin, olumlu dil kalıplarıyla anlatın. Yine de hedefleriniz gerçekleşmeyi bekleyebilir.
Eğer içinizdeki ses, sizi sürekli olarak geçmişin başarısızlıklarında, olanaksızlıklarında tutuyorsa, başarıyı hak etmediğinize dair inançlarınız varsa, korkularınız, kıskançlıklarınız olduğunuz yerde saymanıza neden oluyorsa, hedefleriniz hep hedef olarak kalacak demektir.
Öncelikle duygusal ve zihinsel prangalarınızdan, kötü anılarınızdan temizlenmelisiniz. İçsel sesinizin, zihninizin sizin hedefleriniz doğrultusunda yeniden programlanması ve motive olması buna bağlıdır. Peki bunu da yaptınız diyelim. Hedeflerinize ulaşmaya bir adım vardır hala: Eylem!
Hiçbir eyleme geçmeden, yalnızca pozitif düşünerek, çekim yasasının manyetik alanına girip bekleyerek, günlerinizi “umarak” geçiriyorsanız, yaşamınızda pek bir şey değişmeyecektir. İşin sırrı, olumlu ve resimli düşünmenin yanı sıra, doğru eyleme geçmektir!
Tabii, daha önceki düşüncelerinizin, sözlerinizin, eylemlerinizin de sonuçlarına katlanmanız gerekir. Evrende “çekim yasası” olduğu kadar, “karma” da vardır. Yani ne ekmişsek onu biçeriz.  Biz hemen, bir anda, geçmişteki eylemlerimiz ile tüm yarattığımız  etkinin “iptal” olmasını istiyoruz, bunların sorumluluğunu hiç üstlenmeden! Eh, o zaman da hayal kırıklığına uğruyoruz doğal olarak.

Eyleme geçin, eyleme geçin, eyleme geçin... Olumsuz karmik birikimlerimizi temizleyecek olan şey, olumlu eylemlerdir. Yardım etmek, aç doyurmak, hayvan kurtarmak, barışmak, affetmek, hizmet etmek... Olumlu düşünceler, sözler ve imgeler, ancak olumlu ve hedefe odaklı eylemlerle desteklendiğinde gerçeğe dönüşür. Hedeflerinize ulaşmak için, başkalarının hedeflerine yardım etmeli, yardım almaya açık olmalısınız.

Biliyor musunuz, insanı en derinden mutlu eden şey, yardım etmektir. Eyleme dönüşmüş şefkat, arınmanızın, yüce bir amaca hizmet ederek ruhunuzun yükselmesinin temelini oluşturur.  En başta hedeflediğiniz şey yalnızca maddi bir gelir ya da mal mülk ise,  çok kısa sürede bunların gerçekleşmesinin mutluluğunuza  pek de katkıda bulunmadığını görürsünüz.
Harekete geçin, şikayeti bırakın, anınızın farkında olun: Şu andaki eyleminiz hedefinize giden yolu izliyor mu? Sizi oraya bir adım daha yaklaştırıyorsa, devam edin. Sizi hedefinizden şaşırtan tüm eylemlerden vazgeçin.

Şefkat dolu yüreğiniz, eylem dolu günleriniz size sevgi ve şifa getirsin!

Gülcan Arpacıoğlu

0 yorum: