Kol Testi nasıl yapılır?- Kas testi nasıl yapılır?

     Çekim yasası ile ilgilenen bir çok kişi çekim yasasının temel felsefesi olan istemek eylemini yaptıkları halde başarıya ulaşamadıkları konusunda birkaç olumsuz deney yaşadıktan sonra sisteme olan güvenlerini kaybedip istemekten vazgeçiyorlar.
    Burada önemli olan bir konuyu kaçırıyorlar bilinçli zihin ile bilinçaltı zihnin ortak noktada buluşmadığını.

 
 Nasıl mı : "Kendi işinin sahibi olmak"  isteyen bir kişi eğer bilinçaltında " iş yeri açmak riskli, işyeri açarsam batarım,  işyeri açarsam ben bu yükün altından kalkamam vs." olumsuz kayıtlara sahipse her ne kadar dili ile "Ben işyeri açmak istiyorum" dese de bilinç altında işyeri açmaktan korktuğu için bu isteğine ulaşmakta oldukça zorlanacaktır.

  Yada "Ben sigarayı bırakmak istiyorum" diyorsunuz ama bilinç altınızdaki kayıtlarda sigara bir zevk aracınız yada stres altında sizin sığınacak limanınız ve siz bu limanda rahatlıyorsunuz. Siz ne kadar sigarayı bırakmak için dilinizle söyleseniz yada bırakmaya çalışsanız sonuçta bilinçaltındaki kayıtlar yaramaz çocuk gibi karşınıza çıkacak ve sizi sigarayı bıraktırmaktan vazgeçirecektir.
      İşte bu gibi durumlarda hedefimizle uyumlu muyuz, istediğimiz bir şeyi gerçekten istiyor muyuz veya hak ettiğimizi düşünüyor muyuz test etmenin yöntemi olan kas (kol ) testi devreye giriyor.




Kas (Kol) Testi nasıl yapılır?

Bu testi yapmak için ilk önce insan net olmalıdır.
Yani teste katılan her insan odaklanmış, soğukkanlı ve açık olmalıdır, Çok az insan odaklanmış, soğukkanlı ve nettir. Sizi test eden herhangi birir sizden daha iyi olur yada bilinçsizce testi etkiler . Netleşmenin yolu kolaydır:

  • Büyük bir bardak su içebilirsiniz.
  • Göğsünüze, timüsün üzerini (üst kalp bölgesi) birkaç kez hafifçe vurabilirsiniz.
  • Sol elinizin alt kısmına (karete vuruş bölgesi ) " Kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve affediyorum" diyerek vurabilirsiniz.
 Tüm bu metotlar sizi netleştirir, böylece kesin cevap alabilirsiniz.

İkincisi, bir kontrol testine ihtiyacınız vardır. Başka bir deyişle test ediliyorsanız kolunuzu aşağıya ittirecek insan size tarafsız bir soru sormalıdır. Mesela "Benim adım Hasan" (eğer adınız Hasan ise) geçerli bir testtir. Güçlü kalmanız gerektiği açıktır. Eğer güçlü kalamıyorsan geri dönünü ve netleştirici bir şeyler yapın.

 Üçüncüsü, kolları aşağı ittiren insan iki parmağını kullanmalı ve nazikçe ama sağlam bir şekilde hızla aşağı ittirmelidir.

Metodun uygulanışı ;


Bir enerji testi olan Kol Testi bilinçaltıyla iletişim kurmak için yapılır.
Kol testi, bilinçaltında stresin varlığını ya da yokluğunu (içsel çelişkiyi) tespit etmek için kolay ve etkili bir yoldur. Bilinçaltındaki “doğruları” keşfetmemize yarar.
Bedenimiz, bize bilmek istediklerimizin DOĞRU yanıtını kol testi ile (güçlü tepkisi vererek) söyleyecektir.


1. Partnerinizin önüne ya da arkasına geçerek sağ ya da sol kolunu yere paralel uzatmasını söyleyin.
Uzatılan kolun üzerine (bilekle dirsek arasına) hafifçe elinizi koyun. Diğer elinizi denge için omzuna koyun.
Partnerinizin yüzü ileriye dönük, çenesi yere paralel ve gözleri sağ aşağıya bakıyor olsun. “DİREN” diyerek kolunu hafifçe bastırın. Partnerinizin enerjisini test ediyor olacaksınız. Kolu hafif basmanıza direniyorsa partnerinizin enerjisi teste devam etmeye uygundur.
2. İSİM SINAMA: Partnerinize ismini sorun. Doğru cevap verdiği anda kolunu bastırdığınızda direnç gösterecektir (kol güçlü). Sonra partnerinize yeniden ismini sorun. Bu kez yanlış hatta karşı cinsten bir isim söylesin. Kolunu bastırdığınızda kol direnemeyecek ve aşağıya inecektir (kol zayıf).
3. EVET/HAYIR : Partneriniz beş altı kez evet-evet-evet desin. Kolunu bastırın; kol güçlü çıkacaktır. Sonra hayır-hayır-hayır desin. Kolunu bastırın; zayıf çıkacaktır.
4. HOŞLANIYORUM/HOŞLANMIYORUM : Partnerinize hoşlandığı bir kişiyi ya da mutlu olduğu bir anı düşünmesini söyleyin (Partnerinizin başının ileri dönük, çenesinin yere paralel ve gözlerinin sağ alta bakmasına özen gösterin ve ona duyguya girmesi için zaman tanıyın. Genellikle 15 saniye yeterlidir). Duyguya girdiğinde kolunu bastırın. Kol güçlü çıkacaktır. Sonra hoşlanmadığı bir kişiyi ya da mutsuz olduğu bir anı düşünmesini söyleyin. Kolunu bastırdığınızda kol zayıf çıkacaktır.

   Yaptığınız test sonucunda hedeflediğiniz konuyu gerçekten isteyip istemediğiniz ortaya çıkacaktır. Siz bilinçaltı kayıtlarınızda sigara içmekten zevk alınan bir nesne yada sizin için sığınılacak liman vb. görüyorsanız siz ne kadar bilinçli zihinde ben sigarayı bırakmak istiyorum diye söyleyin bilinçaltı kayıtlarınız temizlenmeden sizin sigarayı bırakmanız çok zor olacaktır. Her bırakma denemesi tekrardan başa dönecektir.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1. Kol testi enerji testidir; bilek güreşi ya da güç göstergesi değil. Çok büyük baskı uygulandığında hemen her kol düşer.
Burada sadece yaşam enerjisinin kaslarımızda akışının yarattığı direnci ölçüyoruz. Her insanın direnci o anda akan enerji seviyesine göre farklı farklıdır. Partnerinize, başlangıçta isim sınaması yapmadan önce “Diren” dediğimizde kolunun gösterdiği dirence göre kolu bastırma basıncını ayarlamanız gerekir. Kolu gerektiği kadar bastırın; daha fazla değil. Sadece güçlü zayıf mı tepkisini verdiğini test etmek için. Hatta bazen, siz test ettiğinizde farkı yeterince hissedemeseniz bile, test ettiğiniz kişi farkı hissedecektir.
2. Kol Testi, her iki soruda da örneğin; evet-evet-evet dediğinde de, hayır-hayır-hayır dediğinde de güçlü ya da zayıf çıkıyorsa, ya da evet-evet-evet dediğinde zayıf, hayır-hayır-hayır dediğinde güçlü çıkıyorsa, test yapılan kişinin bedeninin enerji akışı dengesiz ya da homolateral olabilir veya ters kutuplaşma sorunu yaşıyordur. Test için öncelikle bu durumun bazı egzersizlerle düzeltilmesi gerekir.

Ön hazırlık sınamalarında güçlü yanıtını aldıktan sonra esas sorularımıza geçebiliriz ve bedenimizin yanıtlarını alabiliriz.
Bilinçaltında kayıtlı olan yanlış inançlarımızı ya da bize destek olmayan inançlarımızı değiştirebilmek için beynimizin hem sağ hem sol lobunun birlikte çalışması gerekir. Değişimin gerçekleşmesi için beynin holistik yani bütünsel olması gerekir.
Kendinizi sınırlayan inançlardan birkaç dakikada özgürleşebilirsiniz; tıpkı eski bir dosyayı bilgisayardan siler gibi.
Kol Testi’ne Gösterilen Tipik Reaksiyonlar
Septik (kuşkucu) bazı kişilere ilk kez kol testi uygulandığında, hemen savunma tepkisi verirler.
“Ama ikinci kez daha güçlü olarak bastırdın”
“İkinci kez daha farklı ittin”
“Bir daha dene”
“Yeterince direnmedim”
Kol testi tekrar tekrar aynı sonucu verse de itiraz etmeye, bir hile aramaya devam ederler.
Neden?
Çünkü inanç sistemlerinde bu durumu açıklayacak bir kayıt yoktur. Tek açıklama, kolun daha güçlü şekilde itilmiş olacağıdır.
Ama tekrar tekrar denedikten ve aynı sonuçları aldıktan sonra genellikle kolun daha güçlü olarak itilmediğini kabul ediyorlar.
Herkes kol testi’ne yanıt verir. Tüm bunların saçmalık olduğunu düşünen aşırı katı yapılı insanların bedenindeki enerji düzgün ve uyumlu çalışmaz. Homolateral (paralel akış) ya da ters kutuplaşma, katı tutum içindeki insanlarda sıkça rastlanan durumdur. Böyle insanların bile kolunun direncini anında değiştirecek başka uygulamalar vardır. Bu uygulamalara hiç kimse direnemiyor.
Kol testi için iki koldan birini kullanabilirsiniz. Hatta yorulursanız dönüşümlü olarak da kullanabilirsiniz.
Kol testi’ni uygulayan kişinin enerjisinin belli bir seviyede olması gerekir. Yüksek Ben, kendini yardıma muhtaç ya da yaşam enerjisi düşük kişinin sizi derin uygulamalarda test etmesine izin vermez. Basit konularda ve uygulamalarda bu izni verir ama derinlikli çalışmalarda hayır. Ayrıca uygulayan ve uygulanan kişinin ikisinin de test sürecine açık ve istekli olması gerekir. Eğer birinden biri yeterince açık ve istekli değilse, testten doğru sonucu alamazsınız.
Kişinin sağlığının ölçüsü aurasının genişliği ile doğru orantılıdır. Auranızı PiKi eğitimlerinde uygulanan tekniklerle genişletmek mümkündür. Aura genişliği yeterince sağlıklı olmayan kişiler, bu uygulamaları sürdürerek ve kendileriyle yüzleşme çalışmalarını yaparak, geçmişin duygusal yükünden özgürleştikleri ölçüde auralarını daha kalıcı şekilde genişletebilirler.
Başkalarına yardımcı olabilmek için önce kendi enerjinizi yükseltmeniz gerekir.
Uçaklarda oksijen maskesini önce kendinize, sonra çocuğunuza veya başkalarına takmanız önerilir. Uçaklardaki anonslar, farkında olmadan spiritüel bir gerçeği dile getiriyor.

Bilinçaltı kayıtları nasıl temizlenir?

  Kas testi ile gerçek düşünceleriniz (olumsuz düşünceler) tespit edildikten sonra işin oldukça büyük kısmını atlatmış olacaksınız. Bundan sonraki adımlar çok kolay.

  Tespit ettiğiniz olumsuz düşüncelerden kurtulmanın basit ve pratik yolu olan EFT (Duygusal özgürleşme tekniği) ye başvuracağız. Bu konuda için aşağıdaki linkte detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.


Sigara bırakmakla ilgili EFT uygulamasına ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 http://hls-cekimyasasi.blogspot.com/2011/10/eft-emotional-freedom-technique.html

Tek Başına Test Metodu:

Yukarıda testi uygulamak için en az bir yardımcıya ihtiyaç duyulurken , aynı zamanda kendi kendinizi test etmeninde bir yolu var.
 Yapılacak işlemler çok basit.
  • Bir softbol veya büyük bir grefurt tutuyormuş gibi parmaklarınızı birbirinden  ayırarak sol elinizi kaldırın.
  • Şimdi sağ elinizin baş ve işaret parmakları ile sol elinizin baş ve serçe parmağına dokunun.
  • Sol eliniz genişçe açılmış, sağ elinizin başparmağı sol elinizin başparmağında , sağ elinizin sol elinizin serçe parmağında olmalıdır.
  • Şimdi tüm yapacağınız direnç gösteririken sol elinizin başparmağı ile serçe parmağını sıkıştırmak. Devam edin sıkıştırmayı kolayca yapıyor olmalısınız.
  • Şimdi olumsuz bir şey düşünün  ve sıkıştırmaya karşı direnç gösterin.başparmağınız ve serçe parmağınız zayıflamalı.
  • Şimdi kendi sıkıştırmanıza direnirken sevdiğiniz bir şey düşünün ( en sevdiğiniz ev hayvanı işe yarar)Baş ve serçe parmaklarınız güçlü ve ayrık kalmalı.
Sanırım sistemin çalışma şeklini anladınız.  Kas testi özellikle bizim hedeflerimiz konusunda ne kadar istekli ve net olduğumuz gösterir.

MERİDYENLERDE  TERS AKIŞI DÜZELTMEK (STRES TESTİ)
Homolateral kalıp içinde olmadığınız halde stres ve yorgunluktan dolayı meridyenleriniz ters akış halinde olabilir. Bedeninizin genel yorgunluğa nasıl tepki verdiğini görmek için;
1. Öne doğru yedi sekiz adım yürüyün. Test edin (kol testi)
2. Geriye doğru (geri geri gidin) yedi sekiz adım yürüyün. Test edin.
3. İleriye doğru yürürken zayıf, geriye doğru yürürken güçlü çıkıyorsa, meridyenlerinizin yarısından fazlası ters akış içinde demektir.
Bu ters akışı düzeltmek için B-27 noktasına (B-27 noktaları iki taraflı olarak köprücük kemiğinin hemen altında sternumun kenarında çukurumsu iki noktadır. Sternum: iman tahtası denen göğüs kafesinin ön orta kemiği) bir dakika kadar iki parmak ucunuzla hafifçe vurun ya da ovun. Yine ileriye doğru yürüyerek test edin. Bu kez güçlü çıkacaktır. Geriye doğru gidin ve test edin, zayıf çıkacaktır.
B-27 noktasını ovmak ya da vuruş yapmak bütün meridyenlere enerji gönderir. Böylece ileriye, geriye, tüm aktivitelerinizi yaparken enerji kaybına uğramadan hareket edersiniz. Enerjinin ters aktığı durumda, bedeniniz sadece yüzde otuz enerjiyle çalışıyor demektir.
YARARI: Bedeninizdeki enerjinin doğal yönünde ve düzgün akışını sağlar ayrıca kullanabileceğiniz enerji miktarını arttırır



************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

2 yorum :

  1. Kişisel gelişim ile ilgili anlatacak konularınızın tükenmemesi süper.
    Hemen deneyeceğim. Okumadığım yazılarda bir hayli birikti.

    Blogun sürekli kendini tekrar etmemesi muhteşem.

    Güzel tesadüfler ve mutlu bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Yorumlarını özlettin
    Test sonucunu paylaşırsan memnun olurum.
    Sağlıklı, esenlikle bolluk ve bereket dolu bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil