Başarının 12 Sırrı

1-Güçlü bir niyet Taşı
2-Temel Kuralları Bilmek
3-Farklılık yap
4-Prensipli olmak
5-Takip etmek
6-Kendi Kendini Motive Etmek
7-Kendini Sorgula
8-İsabetli ve Hızlı Karar vermek
9-Başkalarından Faydalan
10-Paylaşmayı Bil
11-İşini Sev
12-Yedek Plana Sahip Ol!

Bilirsinizki İş Dünyası karmaşık bir yapıya sahip. Farkı Değişik Değişik ibret veren olaylar gerçekleşiyor. Sağlam yenilikçi olan ayakta kalıyor. Çünkü İş dünyası artık her geçen gün Teknoloji ile özdeşleşiyor. Teknelojiyi yakalamaksa herkez için hatta işte bu marka teknolojinin ismi dediğiniz kişiler dahi teknolojiden uzak kalabiliyor. Bunun için sizlere 12 ayrı başlık altında toparladığımız verileri sunacağız.

1- Güçlü bir niyet

İnsan başarı için ne yapaması gerektiğini kendi zihin dünyasında çözmüş olmalı. Güçlü niyete sahipseniz başarıya ulaşmamanız geredeyse imkansız! Zira güçlü niyet tutkulu ideale döndüğünde bütün enerjinizi iş üzerinde odaklayabiliriz.

2-Temel Kuralları Bilmek

İşin temel Kurallarını öğrenme konusunda kararlılık şart. Bilgisiz girilen işler ya büyük kayıplarla ya da başarısızlıklarla sonuçlanır. Başarılı insanlar " işin inceliklerini bilme " konusu çoktan aşmışlardır.

3- Farklılık Yap ( Günde 2 saatini işi geliştirmeye , yenilik yapmaya ayır )

Herkezin yaptığını yapmak yada 55 vagonlu bir trenin 56. vagonu olmak bir süre sonra bıktırır ve dükkanı kapattırır.Sen en iyisi Lokomotif ( Lider , Önder ) olmaya bak. Bunun için ne iş yapıyorsan yap, o işe hayranlık uyandıran bir fark kat.

4-Prensipli Olmak

başarıda kişisel bütünlük olmassa olmaz. Girişimcilik başka insanlarla işbirliği demek. İster yanında çalışanlar olsun , ister tedarikçiler olsun ya da müşteriler , insanlarda güven oluşturmak en temel özellik. " Güvenilir " olmak da " prensipli " davranmaya bağlı. Prensipler herzaman açık , anlaşılır, yazılı belgele halinde olmasa da insanların zihin dünyalarında yer etmeli ki ; Güven sıkıntısı yaşanmasın. Prensipli insan, aynı zamanda " tanımlanabilir " insan demek. İnsanlar hangi durumda , ne gibi tepki vereceğinizi bilirse sizinle ilişkilerinde daha rahat olur; işlerini yaparken inisiyatif kallanmanın sınırlarını belirleyebilirler. Özetle başarılı insanlar aynı zamanda özü, sözü , davranışı birbirini bütünleyen " iç bütünlüğe " sahipler. Bu da prensiplerinizin ve onlara tavizsiz bağlılığınız sonucudur.

5-Takip Etmek

Bütün başarı hikayelerinin odağında işleri takip alışkanlığının bulunması yer alır. Yoksa olumlu gelişmeleri daha ileriye taşımak, olumsuz gelişmelere direnmek imkansızlaşır. Çünkü Kazanmak eşittir TAKİP.

6-Kendi Kendini Motive Et

Yapmaktan doğan sevinç kendi kendini motive etmek yolunu açar ve bu zamanla alışkanlığa dönüşür. Sınır tanımaz bir fedakarlıkla çalışmayı başka türlü sağlamak imkansızé İş, başarı üretmekten ; Başkalarına faydalı olmaktan duyulan gurur motivasyon için kafidir. İnsan başkaları için yaşadığı zaman insandır. Bu söz adeta başarılı insanların zihinden perçinlenmiş gibidir. Durmadan kendini yeniden üreten yatırımlar yapmaya iten duygu budur.

7-Kendini Sorgula

Kendine ayna tutmasını bilmek, kendini sorgulamak özgüven gelişmişliğini gösterir. İnsan mükemmel değildir. Kendine aşırı inanmış insanların sırrı , Kendilerini SORGULAYABİLMELERİDİR. İç dünyalarında yakaladıkları boşlukları doldurmaya dönük kendilerine yatırım yapma alışkanlıkları gelişenler böyle yapıyorlar.

8-İsabetli ve Hızlı Karar Vermek

Başarının olmazsa olmazı kararlılık. Çabuk usanıyorsanız , Maymun iştahlıysanızüzerine eğildiğiniz kanuların dibine kadar inen bir sabır gösteremiyorsanız ; kararsızsınız demektir. Karar problemi yaşamayanların herşeye hoşgörüleri vardır ama işte ciddiyetsizlik konusunda hoşgörüleri yoktur. Her başarı hikaye aynı zamanda iş üzerinde durmak , dinmek bilmeyen sabırla yoğunlaşmak anlamına geliyor.

9-Başkalarından Faydalan

Kendi Bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanmak önemli, ancak ondan da önemlisi başkaların tecrübelerinden faydalanma becerisi. Bütün başarılı insanlar " Size doğruyu söyleyecek arkadaşınız olmalı! " cümlesinin altını çiziyorlar. Başarılı insanlar kendilerine muhtaç olmayan , o sebele yaptıkları hatayı değişik açıdan değerlendirenlere önem veriyorlar. İlk bakışta aykırı düşünce üreten insanlara tahammülsüz gibi gözüküyorlar ama gizli bir hayranlıkla kendilerini eleştiren dostlarını yakın çevrelerinde tutuyorlar.

10-Paylaşmayı Bil

Başardığı işlerde başkalarının payını vurgulamak her kişinin karı değil. Gerçi başarılı insanların çoğu kendilerine aşırı derecede inanıyorlar ama o inancın yanında kimi eşine, kimi ortağına, kimi yakın dostlarına başarılarındaki katkıları sebeiyle sık sık dönderme yapıyorlar. Bilginin zenginlik üretimindeli önemi atrtıkça paylaşmanın da önemi artıyor. çünkü bilgi paylaşarak büyür. Paylaşmayı bilmek başarıda temel belirleyicidir. Cama can katan Yusuf Usta diyor ki : " Bir insana usta denmesi için şu özelliğe sahip olmalı : Bütün bildiğini sabah çıraklarına , kalfalarına öğretmeli ; akşam evde yine yeni birşeyler öğrenerek ertesi gün onlara yine yeni birşeyler değerlere sahip olmalı. "

11- İşini Sev

İşi sevmeyen ona saygıyla bağlanmaz. İşi para kazanma aracı olmaktan çıkararak insan hayatını kolaylaştırıcı zenginlik üretimi şeklinde algılayan kişi daha üretken olur. Başarı hikayeleri yazılan girişimcilerin hepsi " işi sevmenin önemi " üzerinde duruyor. Sevgi olmaksızın doğru , tutarlı, başarılı ve sürekli iş yapılmaz.

12-Yedek Plana Sahip Ol

Hayatın ne gibi süprizler getireceği belli değil. İşinde başarının doruklarında olsan bile herhangi bir ihtimale karşı " yedek plan " sahibi ol. Çok zorlanırsan , kaybedersen teslim olmak yerine onunla mücadeleyi göze alanlar kafalarının bir yerinde yedek plan bulundururlar; Gerektiğinde o planı devreye sokarak işlerini yeniden toparlarlar.



0 yorum: