Kuantum Olumlama – 1

Olmadığınız kişi olmaya çalışmakla boşuna uğraşmayın. Çünkü siz artık büyüdünüz. Evrende hiçbir varlık, olduğunun dışına çıkamaz. Aslında buna gerek de yoktur. Zaten olduğunuz şey olduğunuzda, olmadığınız şey olmaya çalışarak elde edemediğiniz şeyleri kendiliğinden elde edersiniz. Ne kolay ve ne rahat değil mi?

Bir de bunu deneyin ve zaten olduğunuz kişi olun!…R.Şanal


UYGULAMA NASIL YAPILIR?

Olumlama uygulamaları; söylediklerinizi duyacağınız bir tonda, sözcükleri belli bir tempoda ağır ağır okuyarak gerçekleştirilir.

Olumlamaları sabah ve akşam hafif bir sesle, kulağınızın duyacağı bir biçimde okumakta yarar vardır. Sabah ilk kalktığınızda ve akşam yatarken okumak daha etkileyicidir. Bu okumaları en az bir ay boyunca aksatılmaksızın sürdürülmesi, yeni bilginin hücresel ve sinirsel düzeyde kodlanması için yeterli olacaktır. Zaten bunu, alacağınız sonuçlardan da açıkça göreceksiniz.


Tekrar tekrar denemeden bu olumlamaların gücü hakkında bir fikriniz olamaz. Ancak deneyerek işe yarayıp-yaramadıklarını anlayabilirsiniz. Okumayı denediğinizde, sözlerin sihirli etkisini bizzat görmüş olacaksınız.

Sizin kendinizle yaptığınız bu konuşmalar, bir süre sonra egonuzun yaptığı içsel diyaloğun etkilerini silmeye ve yerine yenilerini koymaya başlar. Bilinçaltı düzeyde kodlanmış olan yeni düşünce ve inançlar otomatik olarak hayata geçirilir.

Bir metinin tümünü okuyabileceğiniz gibi, gün boyunca içinizden sürekli olarak tekrar etmek üzere bir cümle, hatta bir tek sözcükten oluşan bir düzenleme yapıp söylemek de çok etkili olur.

Örneğin: “Bolluk ve Bereket” sözcüğünü sürekli olarak tekrar ederek bir program yapabilir. Veya: “Hayatın sonsuz kaynağı her yerde ve ben onu kullanıyorum” cümlesini de aynı şeklide kullanabilirsiniz.

Herhangi bir konuda negatif bir söylem yaptığınızı fark ettiğinizde, içinizden “iptal ediyorum” diyerek, yerine olumlusunu söylemeniz, gereken pozitif etkiyi yaratır.

Bir süre sonra bu türlü davranmak, alışkanlığınız haline gelir ve siz otomatik olarak, geçmişte nasıl elinizde olmadan ve fark etmeden size yararı olmayan sözcükler sarf etmişseniz, bu kez aynısını yeni ve olumlu sözcükler için yapmaya başlarsınız.

Sürekli bir biçimde kullandığınız yeni pozitif sözcüklerin ve söylemlerin hayatınızdaki etkilerini izlemek de keyif vericidir. Bunların hayatınızda yaratacakları değişimleri fark etmek, size güven ve güç verecektir.

Birçok insan böylesi olumlamalar yaptıklarını, ama bunların pek bir işe yaramadığını söyler. Bunun iki nedeni vardır: Birincisi, okudukları şey gerçekte bir olumlama değildir. İkincisi, bilinçaltında olumlamalar ile birlikte yapılması gerekli olan bazı başka çalışmaların yapılmamış olmasıdır.

Bir tanıdığım bana: “Bu işler bende ters etki yapıyor” demiş ve şunları eklemişti: “Ne zaman güne “bugün ne olursa olsun sükunetimi koruyacağım” diye başlasam, o gün daha merdivenden inerken ayağım takılıp düşüyorum ve gün içinde de başıma gelmedik kalmıyor”. Ben de ona, olumlamasına “ne olursa olsun” ilavesini yaptığında, otomatik olarak kötü şeylerin beklentisini oluşturduğunu hatırlatmıştım.

Her zaman geçerli olan kural şudur: “Neye odaklanırsak, onu gerçek kılarız”. Bu nedenle, gerçekleşmesini istemediğimiz şeyleri değil, olmasını istediğimiz şeyleri dile getirmeliyiz: “Hasta olmak istemiyorum” yerine “sağlıklıyım” demek gibi.

Ve ikinci kural; gerçek olmasını istediğimiz şeyi açık ve net olarak ifade etmeliyiz: “Mutluyum” yerine : “Benim için en uygun işte yeteneklerimi en iyi şekilde ifade ederek çalışırken…” gibi.

Olumlamaların, derin yapıdaki temizleme işlemleriyle birlikte yürütülmesi önemlidir. Bilinçaltında oluşmuş olan çarpıtma ve genellemelerin düzeltilmeleri gerekir ve bu, değişim için olmazsa-olmaz bir ön koşuldur. Ancak bu iki işlem birlikte yürüdüğünde, kalıcı ve sağlam bir sonuç alınabilir.

BOLLUK ve BEREKET
“Sonsuz kaynak benim içimdedir ve ben onu harekete geçiriyorum“
Bolluk ve bereket içindeyim. Bütün ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılayacağım kaynaklara sahibim ve bunu kullanıyorum.
Gürül gürül akan bir çağlayan gibi hayatın nimetleri akıp-gelir sürekli. O çağlayanın içinde neşe ve huzurla yıkanıyor ve doya doya içip-kanıyorum.
Her zaman içimdeki sonsuz kaynakla birlikte olduğumu bilirim. Benim asıl zenginliğim, işte ona sahip olmaktır ve bu duygu bütün zenginliği bana çeker. Bolluk duygusu, sahip olduğum şeyler dolayısıyla hissettiğim bir şey değildir.
Varlığımın kendisi zaten ihtiyaçtan uzaktır. Temizlenmek ve gelişmek ve olgunlaşmak için çıktığım bu yolda, benim için en uygun araçlar her zaman yolumun üzerinde beni bekler.
Hayatımda bol sevgi, bol para, yeterli zaman ve sonsuz bilgi her zaman mevcut. Onlar tam zamanında karşıma çıkıyorlar. Bende uzanıp onları alıyorum.
Her anımı hayatımın en önemli anı ve karşılaştığım her kişiyi hayatımın en önemli kişisi olarak düşünürüm.
O beni yarattı ve bütün ihtiyaçlarımın garantisini verdi bana. O beni sever. O’nun katında ve yanında özel bir yerim olduğunu bilirim. Şimdi ve gelecekte bütün ihtiyaçlarım O’nun garantisi altındadır.
Çalışarak, üreterek ve paylaşarak yaşadıkça bolluk bana akar. Sahip olduğum bolluğu paylaşırken verdiklerimin bana çoğalarak geri geldiğini bilirim.
Bir elim bana sunulan bolluğu almak için yukarıdaysa diğer elim ihtiyaçta olana vermek için aşağıdadır. Böylece ben, alma-verme döngüsünü sürdürmüş olurum.
Kimsenin kalbini kırmamaya, hakkını yememeye özen gösteririm. Böylece bolluğun önünü kesecek enerjileri hayatımda barındırmam.
Her günümü neşe, mutluluk ve kahkaha ile doldururum. Her bir saniyeyi bir gün gibi, her bir günü bir hafta kadar verimli yaşarım.
Cebimdeki her bir Lira bin Lira gibi bereketlenir. Ve bin Lira onbin Lira gibi. Her yaptığım işe bütün dikkatimi, bütün sevgimi katarım.
Her ne yapıyorsam en iyisini, en güzelini yaparım. İşim, benim imzam gibidir.
Ve her ürettiğim şey bana birçok zenginlik katar. Çünkü ben ürettiklerimle insanların hayatlarına anlayış, sağlık, umut, konfor ve güzellik katarım. Ürettiklerim onların hayatlarında fark yaratır. Onlar da bana bunun bedelini sevinçle ve bolca öderler.
Bu arada gereksiz israftan, boşuna ve gösterişe yönelik harcamadan kaçınırım. Çünkü bilirim ki Tanrı israftan hoşlanmaz.
Gereksiz harcamalarda dikkatli, ama kendim ve başkalarının hayatına katkıda bulunacak harcamalar için cömerdim.
Bolluğu hayatıma çeker ve bolluğu oluştururum. Her an yaratıp-çoğaltan Tanrı’nın bu oyununa ben de katılmış olurum böylece.

Alıntıdr : Kuantum Olumlama “Konuşurken Yaratmak”

R.Şanal


************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

13 yorum :

  1. Halis Bey benim olumlamalarım şu şekilde
    - konuşkan ve girişkenim.
    - Ben güçlüyüm.
    - Ben herşeyi başarırım.
    - Rahatça konuşuyorum.
    - Söylediklerimi rahatça ifade ediyorum.
    - Toplumda konuşurken rahatım.
    - Herkesin kusurları vardır.
    şimdi size sorum bo olumlamalar doğrumudur her ay sırayla birini çalışacamda gerçekten olmlu sonuç alabilirmiyim bir ay boyunca konuşkanım ve girişkenim olumlamasını tekrarlarsam bir ay sonunda gerçekten girişken ve konuşkan olabilirmiyim davranışlarımdada bunu farkedebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  2. En önemli şey değişeceğinize inanmaktır. Siz değişeceğinize inandıktan sonra değişmek için kendinize izin verdikten sonra tabiki başarılı olursunuz. Olumlamaları kendinizi istediğiniz pozisyonda hissederek yapacağınız imgelemelerle mutlaka takviye edin. Hissederek yaptığınız imgelemelerde dirançlerinizide görürsünüz.

    YanıtlaSil
  3. Ben gülen bende olumsuzluklar daha çok herseyim yarım kalıyor okulum evliliğim hangi ise başvursam eli bos dönüyorum ve işe de çok ihtiyacım var yardımcı olur iseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  4. İletişim bilgileri bölümünden bana ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Sewdigim biri genc yasta ve olumcul hasta.onun kisa zamanda bu hastaliktan kurtulmasi icin ne yapabilirim.ne dusunup soylemeliyim...elimden gelen sifa seni hemen bulacak ve iyileseksin diyip ismini soylemek.bunu soyluyorum acaba dogrumu yapiyorum..

    YanıtlaSil
  6. Sevdiğim kız benden uzaklaşıyor. Onu geri kazanabilmek için ne yapmalıyım sizce

    YanıtlaSil
  7. Kimseyi kurtaranmazsınız. herkes kendi hayatını yaşar.
    Herkesin sahibi yartandır. Doğum ve ölüm kaderdir. Yaratn tarafından belirlenmiştir. Arasında nasıl yaşayacağı kişinin kendi seçimidir.
    Bize düşen onların seçimlerine saygı duymaktır.
    Diğer türlü olduğunda biz onların tanrısı rölünü oynamış oluruz.
    Sizin yapabileceğiniz en güzel şey onun iyi olduğunu imgelemek.
    Ne yaşarsa yaşasın onun için iyi olduğunu kabul etmek.

    YanıtlaSil
  8. Peki sevdiğim kızı geri kazanabilmek için kullanmam gereken olumlamalar nedir? (Adı feray)

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Sigarayı bırakmakla ilgili olumlama oluşturmama yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba sigara bağımlılığı farklı bir konudur.Sigara içen kişler sigarayı onlarca konu ve durumla bağlantılamışlardır.
    Örneğin, sevindiğinde içer, üzüldüğünde içer, alkol aldığında içer, yalnız kaldığında içer.
    Sigara onlar için sigara değildir onun dostu, arkadaşıdır.
    Öncelikle sigara ilgili tüm bağlantıların ortaya çıkartılması gerekmektedir.
    Buradaki ikincil kazançlar ortaya çıkarılmalıdır.
    Bunlarla ilgili bağlantılar tek tek temizlenmelidir.
    Ve mutlaka sigarayı bırakmak için çok iyi bir neden bulunmalıdır.

    YanıtlaSil