Rehber Rüyalar – Rüyaları Hatırlama Olumlaması

İyi bir rüya ustası olmanın ilk adımı, rüyaları hatırlamaktır. Neden bazılarımız her gece en az 5-6 rüya gördüğümüz halde, uyandığımızda hiç birini hatırlamayız?

Seminerlerimde en çok üzerinde durulan konudur;

“Ben hiç rüya görmüyorum”

“Hayır, görüyorsunuz ama hatırlamamayı seçiyorsunuz” dediğimde şaşırıyorlar. Bunun kendi seçimleri olmadığı düşünüyorlar. Biraz konuştuğumda çoğunluğun (rüyayı hatırlamayanların) daha önce yaşadığı bir deneyim çıkıyor karşıma. Kimisi yıllar önce gördüğü bir rüyadan sonra uyanık yaşamında olan olumsuz olaylar nedeniyle artık rüya hatırlamayı istemiyor. Böylece sorumluluk almak zorunda da kalmıyor. Kimisi de, gördüğü rüyanın yanlış yorumlanması nedeni ile bilinçaltına ekilen o olumsuz yorumları hayatına çekiyor ve bu durum rüyalara olan güvenini sarsıyor. Rüyaların sadece bilinçaltı kaynaklı olduğunun söylenmesi insanların rüyalarını hatırlamasına, paylaşmasına ve üzerinde düşünmesine engel oluyor. Bunların dışında, çok yorgun yatağa uzandıysak, rüyalarımızı hatırlamak konusunda gereken kararlılığa sahip değilsek, zihnimiz her gün ya da o gün geçenlerin peşinde ise sabah uyandığımızda rüyamızı hatırlamayı bırakın, dinlenmiş bir bedende bile uyanmak mucize olur.

Farkındalık Çalışması

Gün içinde nerede olursanız olun, bir an durun. Beş on dakika neler hissettiğinizin, neler düşündüğünüzün neler duyduğunuzun farkında olun. Bedeninizin, zihninizin, ruhunuzun sesini duymaya çalışın. Etrafınıza bakın, çevrenizdeki nesnelerin ayrıntılarına, insanlara, onların tepkilerine, yüzlerindeki değişimlere. Her şeyin farkında olun.

Sonra gözlerinizi kapatıp bu sahneleri zihninizden tekrar geçirin. Renkleri, kokuları, hisleri, yüzleri, tatları, sesleri…tam olarak ne kadarını hatırlayabiliyorsunuz gözden geçirin. Sonra çalışmayı bitirin.

“Rüyalarımın Bilgeliğine Güveniyorum…”

İYİ BİR RÜYA HATIRLAYICISI OLMAK İÇİN;
Rüyalarla ilgili inançlarınızı değiştirin.
Rüyalarınıza güvenin.
Rüyaların içinizdeki kaynaktan, bilen tarafınızdan geldiğini bilin.
Her rüyanıza değer verin. Teşekkür edin.
Rüyalarla ilgili olumsuz cümleler kullanmayın. “rüyalarımı hatırlamıyorum” “çok kötü bir rüyaydı” gibi.
Rüya günlüğünüzü başucunuzdan ayırmayın.
Gün içinde en az 20-25 kere aklınıza geldikçe “rüyalarımı hatırlıyorum” deyin.
Uyku öncesi dinlenmiş bir beden, zihin ve ruh ile yatağa uzanın. Bunun için uyku öncesi motivasyon çalışmalarını yapın.
Dua edin, meditasyon yapın, ılık bir duş alın ve nefes tekniğini uygulayın.
Rüya çemberi ve Farkındalık çalışmasını yapın.
Uyanır uyanmaz yataktan kalkmadan önce rüyanızı zihninizde canlandırın.
Yatağınıza uzandığınızda sadece 3.gözünüze (iki kaşın arası) odaklanarak güzel ve olumlu şeyler düşünün.
Hayatınızda neşeye ve sevince yer açın. Mutlaka işin dışında kendinize vakit ayırın.
Rüyalarınıza inanın.
Hatırlama olumlamasını yatmadan hemen önce okuyun.
Hatırlama olumlaması her sabah kalktığınızda ve her akşam yatmadan önce okumanızı öneriyorum. Bilinçaltındaki eski rüya hatırlamayla ilgili arşivlerin değişmesi için bu çok önemli.

Rüya Hatırlama Olumlaması

   Her gece yatağıma uzandığımda, tüm bedenim ayaklarımdan başlayarak gevşediğini hissederim. Hatırlarım, açık ve berrak bir biçimde. Huzur içinde yatağıma uzanır, uykudaki yaşamın bana sunacağı armağanları almak için hazırlanırım. Bilinçaltımın ve ruhumun iş birliğinde tüm gücün benim elimde olduğunun bilincinde olarak gözlerimi kapatır, kendimi berrak, akıcı, net rüyalarıma bırakırım. Hatırlıyorum, açık ve berrak bir biçimde. Rüyanın içinde, gördüğüm rüyanın farkında olduğumu bilir ve sabah uyandığımda aldığım armağanları hatırlar, uyanık yaşamıma aydınlık adımlarla ilerlerim. Uyanık bir sakinlik içindeyim. Hatırlıyorum, gördüğüm sembollerin anlamlarını ve o sıradaki duygularımı. Tüm sesleri, kokuları,renkleri, sayıları ve anlamlarını hatırlıyorum. Hayatımı açık bir zihinle planlayabiliyorum. Sezgilerim ve ilhamlarım bana yol gösteriyor. Her sabah uyandığımda, başucunda duran defterime rüyalarımı yazarım. Uykunun ve uyanık yaşamın işbirliği içinde keyifle yol alırım. Bütün bir gece uykunun keyfini çıkarırım. Rüyalarım içsel dünyamın bir tiyatrosudur. Sabah uyandığımda kendimi dinlenmiş ve zinde hissederim.

Rehber Rüyalar – Işık Elçi

Geliştirici: Sevinç Gürsözer

0 yorum: