Bilinçaltı Kayıtlarını Değiştirme- İçsel Temizlik

Bizi hayatımızda yönlendiren en önemli noktamızın bilinçaltı kayıtlarımız olduğunu biliyorsunuzdur. Şimdi artık olumsuz bilinçaltı kayıtlarımızı temizleme ve yerlerine olumlu kayıtları koyma zamanı geldi. Bilinçaltı kayıtlarımız çoğunlukla bizim çocukluğumuzda oluşur. İlköğretim çağlarında yaşadığımız olaylar ve deneyimler çok önemlidir. Özellikle Anneden, babadan ve okulda öğretmenler ve arkadaşlarımızdan aldığımız kayıtlar çok önemli. Orada oluşan tüm kayıtlar bizi hayat boyu yönlendirir. Bu bilinçaltı kayıtları ilerleyen hayatımızda karşımıza ego olarak çıkar. Hayatınıza göz attığınızda nerede bir direnç gösterdiğiniz yer nerede yargıladığınız yer varsa egonuz devrededir.


Bilinçaltını bir bilgisayarın hard diski olarak düşünebiliriz. Ekranda görülenler sizin gerçeğiniz veya yaşantınızdır. Yani bilinçaltınızdaki olumlu, olumsuz inançlarınızın hayatımıza yansımalarıdır. Nasıl bir bilgisayar programında direkt emir şeklinde komutlar veriliyor ise bilinçaltımız da komutlarımızı alır ve gerçekliğimize uyarlar.





Hayattan şikayet ettiğinizde bilinçaltımız şikayet ettiğiniz hayatı size vermek için talimatlarınızı sadakatle yerine getirir. Ne söylediğimize ,özellikle ‘tekrar ,tekrar’ söylediklerimize dikkat edelim.
Bilinçaltı virüs programınızı çalıştırmadığınızda dışarıdan gelen olumsuz telkinlerin etkisi altında kalabilirsiniz. Her gün arkadaşlarınızdan çok gülersek çok ağlayacağımızı, çocuğu olanın derdi olduğunu, paramız olunca düşmanlarımızın çok olacağını, hayatın zor olduğunu vs.. duyuyorsunuzdur. Devamlı dinleyince bilinçaltımız onun doğru olduğuna inanmaya başlar sonra da (çekim yasasından ötürü) gerçekliğinizde onun doğru olduğunu görürsünüz.

Hayatınızda baktığınızda bizi frenleyen bizi sınırlayan duygu ve düşüncelerimiz bizim bilinçaltı kayıtlarımızdır. Ve bunlar hayatımızı yönlendirir. Olumsuz bilinçaltı kayıtları genellikle korku olarak hayatımıza yansır.

Örnek olarak bir işyeri açmak istiyorsunuz. Bu düşünce aklınıza geldi ve düşünmeye başladınız. Karşınıza hemen bilinçaltında kayıtlı olan ne varsa o gelecektir. Eğer daha önce işyeri açma ile ilgili olumlu kayıtlar varsa onlar olumsuz kayıtlar varsa onlar gelecektir. Örnek olarak eğer daha önceden bu konuda  bir yada bir kaç kez işyeri açtığınızda zarar ettiyseniz işyerini kapatmak zorunda kaldıysanız yada çevrenizden birileri bunu yaşadıysa ve sizde bunu gördüyseniz. hemen korkunuz devreye girecek ve size sen bu işi yapabilirmisin ya zara edersen, ya kapatmak zorunda kalırsan diyecektir. Korkularınız işbaşı yaptı ve sizi bir adım atmaktan engellemeye başladı. Aslında burda bilinçaltı kayıtlarının görevi sizi korumak, bilinçaltı olumlu yada olumsuz diye duyguları ayırmaz. Ona bizim bilincimiz anlam verir.  Eğer sizin bilinçaltınızda işyeri açma ile ilgili korkular varsa, kesinlikle sizin işyeri açma deneyiminiz hüsranla sonuçlanır. İşyerini açarsınız ama bir süre sonra kaybetme korkusu sizi içten içe kemirmeye başlar ve sonuç hüsran olur ve sizde hemen ya ben bunu hissetmiştim dersiniz.
Tabiki hissettiniz bunu hayatınıza siz çektiniz. Olumsuzlukları düşünerek, o korkularla işyerini açtığınız için sonuçta sizin korkularınızın yansıması oldu.

 Olumsuz duygulardan kurtulmak için neler yapabiliriz?

 Biliyorsunuz korkuyla başa çıkmanın en iyi yolu korkuyla yüzleşmektir. Bizimde yapacağımız hareket tarzıda bu olacak, korkumuzla yüzleşeceğiz. Ama korkumuzla yüzleşirken o korku enerjisini değiştireceğiz hayatımıza etkisi değişsin.

 Bilinçaltı temizliği için bir çok yöntem var. ben şimdiye kadar EFT- Duygusal Özgürleştirme Tekniği,  Reiki, Quantum dönüşüm tekniği gibi yöntemleri deneyimledim. Bunlarla ilgili paylaşımları daha sonraki yazılarımda paylaşacağım.
 Bugünkü yazımda deneyimlediğim en iyi teknik olan içsel temizlik konusunu paylaşmak istiyorum. İçsel temizlik konusu içimizdeki korku enerjisini sevgi enerjisine dönüştüren bir çalışma. Yaşamımızda herşey bir enerjidir, bizde bunları yönlendirme imkanını kullanacağız. Enerji akışını istediğimiz şekilde yaparsak istediklerimizi elde etmek kolaylaşacaktır.

************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com



*********************************************
     Olumsuz bilinçaltı kayıtlarımızın hayatımıza  yansıması korkularımızdır. Korkularımızın temel nedeni bilinçaltı kayıtlarımızdır. Bizde olumsuz  bilinçaltı kayıtlarımızı temizlemek ve yerlerine olumlu kayıtları yerleştirebilmek için korkularımızı sevgi enerjisine dönüştürerek bilinçaltı kayıtlarımızı temizleyeceğiz.
Günlük yaşantımızda karşılaştığımız hiçbir olay ve kişi tesadüf, şans veya şansızlık olarak karşımıza gelmez. Bunu bilerek günlük olaylarımızı takip edersek, yani bu bakış açısıyla yaşantımıza bakarsak ve yaşadığımız her olumsuz olayın karşısında  “Bu olay şu anda benim karşıma neden geldi?” sorusunu sorarsak olayların bize verdiği mesajı almaya kendimizi açarız. Korkuya doğru yol almaya başlarız.
Yaşadığımız bütün olaylar bizi içimizde bulmamız gereken ve dönüştürmemiz gereken günlere, olaylara, kişilere dolayısıyla içimizdeki korkulara ve bilinçaltımızdaki olumsuz kayıtlara götürür. Böylece kendimizden yıllarca sakladığımız ve altlara gömdüğümüz dönüşmesi gereken olayları bulmuş oluruz.
Bir olay anında sinirleniyorsak, öfkeleniyorsak, kızıyorsak, üzülüyorsak veya acı çekiyorsak aslında altta yatan bir korkumuzdan kaynaklanmaktadır. Bir olay anında yapacağımız şey o anda soracağımız
“Şu anda bana ne oldu?”
“Karşımdaki kişi bana ne yaptı ve kendimi nasıl hissettim?” soruları ile içimizde o gün çıkmayı ve fark edilip dönüştürülmeyi bekleyen korkuya doğru yol almaktır.

Yani yapmış olduğunuz hareketin altındaki korkuyu keşfedeceksiniz. Yapmış olduğunuz hareketi hangi korkunuz nedeniyle yaptınız. Egonuzun korkusu ne? O korkuyu doğru keşfedersek duygularımız, öfkelerimiz ve kızgınlığımız o anda daha da artar, bu da doğru korkuyu bulduğumuzun sağlamasıdır.
Bir korkuyu bulduğumuzda aşağıdaki korku çalışmasını yaparsak o an bizi etkileyen enerji tamamen değişecektir.

    KORKU DÖNÜŞTÜRME ÇALIŞMASI NASIL YAPILIR?


   Bu çalışmanın amacı, bedenimizdeki korku enerjisini sev­giye dönüştürmektir. Korkularımız ancak sevgi­ye dönüştüğünde bitebilir. Kızdığımız, öfkelendiğimiz, üzüldüğümüz anlarda aslında içimizdeki bir korku­muz tetiklenmiş demektir. Bu anlarda hangi korkumuzun tetiklendiğini bulmak ve  o korkumuzu sevgiye dönüştürebilmek için, bu duygular içimizde yükseldiği anlarda kendimize şu soruları sormalıyız:
Şu anda bana ne oluyor?
Ben şu anda ne hissediyorum?
Karşımdaki kişi bana böyle söyler veya yaparsa bana ne olur?
  Bu sorulara içinizden gelen cevaplardan, kızdığınız veya üzüldüğünüz o anda içinizde tetiklenmiş olan korkunu­zu veya korkularınızı bulmuş olursunuz. Korkularınızı bulduktan sonra, her bir korkunuz için aşağıdaki korku çalışmasını yaparsanız o an sizi etkileyen enerji tamamen değişecektir.
Benim ……..… korkum var.
Ben ……..… korkumu kabul ediyorum.
Ben ……..… korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben ……..… korkumu seviyorum.

Örnek

Benim çaresizlik korkum var.
Ben çaresizlik korkumu kabul ediyorum.
Ben çaresizlik korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben çaresizlik korkumu seviyorum.

 Dedikten sonra derin nefes alıp verin ve bir kez daha tekrarlayın. Biraz evvel sinirlenmiş, öfkelenmiş haliniz sakinleşecek ve o anda ortaya çıkan korkuyu dönüştürmüş olacaksınız. Ancak bu yeterli değil.
Bunun ardından esas soruyu soracaksınız:
Benim daha evvel hangi yaşadığım olayı dönüştürmem için bu olay yaşandı?” diye sorduğunuzda gözünüzün önüne geçmişte yaşadığınız ve belki bugüne kadar hatırlamadığınız bir olayın görüntüleri gelecek. Bu sefer o sahnede o halinize kaç yaşındaki haliniz olursa olsun ona sorular sormaya başlayın.
“Şu anda kendini bu olayın içinde nasıl hissediyorsun?”
  O halinizin size söylediklerini, yani sizin o halinizin içinden ilk çıkan olumsuz cümleyi, yukarıdaki korku dörtlüğünün noktalı yerlerine yerleştirerek o cümlenin sizin içinizdeki anlamının bittiğini hissedene kadar aynı dörtlüğü bir kaç kere yüksek sesle tekrarlayın. Hemen arkasından bir olumsuz cümle daha çıkacak. Onu da dörtlüğe yerleştirip tekrarlayın. En son içinizden bir tane olumlu kelime çıkana kadar çıkan olumsuz bütün kelime ve cümleler için aynı işlemi yapın. O son olumlu kelime çıktığı zaman aşağıdaki beşlik halindeki bilinçaltı olumlama örneğindeki noktalı yerlere yerleştirerek bir kaç kere tekrarladığınız zaman siz o olumlamada söylediğiniz kelimenin anlamına gelmiş olursunuz ve artık sahne zaten dönüşmüştür.
Beşlik halindeki bilinçaltı olumlama çalışması örneği:


Ben .............
Ben ............... biliyor ve inanıyorum.
Ben ............... kabul ediyorum.
Ben ............... kendimi takdir ediyorum.
Ben ............. şükrediyorum.

Çaresizlik korkusu için örnek olumlama

Ben çareyi içimdeki sevgide buluyorum. Benim çarem benim içimde.
Ben çaremin benim içimde olduğunu biliyor ve inanıyorum.
Ben çaremin benim içimde olduğunu kabul ediyorum.
Ben çaremin benim içimde olduğunu bildiğim için kendimi takdir ediyorum.
Ben çaremin benim içimde olduğunu bildiğim için şükrediyorum.

Gözünüzün önüne bunun gibi arka arkaya veya çeşitli aralıklarla birçok sahne daha gelebilir. Hatırladığınız her sahnedeki korkunuzı yukarıda belirtildiği şekilde çalışın.
Örnek Korku Listesi:
Değişim korkusu
Güçsüzlük korkusu
Değersizlik korkusu
Kaybetme korkusu
Yetersizlik korkusu
Yokluk korkusu
Suçlanma korkusu
Esir olma korkusu
Aldatılma korkusu
Terkedilme korkusu
Bırakma korkusu
Ayrılık korkusu
Hata yapma korkusu
Dışlanma korkusu
Yenilme korkusu
Sahiplenilmeme korkusu
Beğenilmeme korkusu
İstenmeme korkusu
İz bırakamama korkusu
Bakılmama korkusu
Anlamama korkusu
Rezil olma korkusu
Bilememe korkusu
Onaylanmama korkusu
İşe yaramama korkusu
Yolunu bulamama korkusu
Geride kalma korkusu
Boşlukta kalma korkusu
Hastalık korkusu
Hayal kırıklığına uğrama korkusu
Unutulma korkusu
Acizlik korkusu
Uzaklaşma korkusu
Ortada kalma korkusu
Düşme korkusu
Kontrol edememe korkusu
Sevilmeme korkusu
Yalnızlık korkusu
Aşağılanma korkusu
Başarısızlık korkusu
Parasızlık korkusu
Yok olma korkusu
Çaresizlik korkusu
Güvensizlik korkusu
Kandırılma korkusu
Bırakılma korkusu
Kendini ifade edememe korkusu
Acı çekme korkusu
Kabul edilmeme korkusu
Muhtaç olma korkusu
İlgilenilmeme korkusu
Vazgeçilme korkusu
Reddedilme korkusu
Önemsiz olma korkusu
Özel olamama korkusu
Yanlış anlaşılma korkusu
Anlaşılamama korkusu
Bilinmeyen korkusu
Başa çıkamama korkusu
Kaybolma korkusu
İncitilme korkusu
Dağılma korkusu
Yetişememe korkusu
Ele geçme korkusu
Ölüm korkusu
Tercih edilmeme korkusu
Geri dönememe korkusu
Kopma korkusu
Yükün altında ezilme korkusu
Arada kalma korkusu
Kurtaramama korkusu
Kalabalık korkusu
     Bu korkular, herkesin kendi sahnesinde kendi ifadesiyle duyguyu tarif etmesinden çıkmıştır. Siz de yaşadığınız olayların içindeki kendi tariflerinizden kendi korku kelimelerinizi veya cümlelerinizi tespit ederek korku dörtlüğüne yerleştirmelisiniz.
  Bir örnek verecek olursak, 4 yaşında babanızla yaşadığınız bir olumsuz olay anında babanızın karşısında titrerken “Kendini nasıl hissediyorsun?” sorusuna o yaştaki haliniz “Kendimi güçsüz hissediyorum,” demez. O günkü haliniz, o yaştaki çocuğun bulunduğu bölge ve yörenin diline, konuşma tarzına, kendini ifade etme şekline dayanarak bir tarif yapar. Bu tarifi o noktada o enerjiyle çalışması gerekir.
  Bundan da şunu anlıyoruz ki, çalışmanız gereken sahnelerde  listeden ezbere hareket etmemelisiniz.  Sizin kendi dilinizle olan ifadeleri yakalayın. Belki bu ifadelerinizin birkaç tanesinin toplamı sizin güçsüzlük korkunuzun enerjisidir. Ama önce tek tek küçük korku ifadelerini dönüştürmelisiniz.
   Kaybetme korkusu olan bir kişi, çocukluğunda hep annesinin onu bırakıp gideceğini düşünebilir ve korkabilir. Bunun karşılığı, o yaşta, annesiz kalma korkusudur. O yaşı çalışırken kaybetme korkusu diye çalışırsanız doğru çalışmış olmazsınız. O anı çalışırken o çocuğun diliyle “Annesiz kalmaktan korkuyorum!” cümlesini ona aynı korku çalışması şeklinde yaptırın.

Çalışma esnasında esneme, kendini halsiz hissetme ve dilinizin sürçmesi gibi tepkiler hissederseniz bilinki doğru noktalara temas etmişsiniz demektir. Israrla üzerine gitmenizi tavsiye ederim.
    Oturarak yaparken eline kağıt ve kalem almanız ve sorduğunuz soruların cevaplarını  not alman olumsuz kayıtlarının tespitinde size kolaylık sağlayacaktır. Vermiş olduğunuz  cevaplar içindeki gerçek korkularına ulaşmana imkan sağlayacaktır. 


Örnek Korku çalışması ve olumlamalar:
 **********************************************************

Benim acizlik korkum var.
Ben acizlik korkumu kabul ediyorum.
Ben acizlik korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben acizlik korkumu seviyorum.

Derin nefes alıp veriyorsunuz ve kalbinizden pembe ışıklar çıktığını hayal ediyorsunuz. Ve kendinize yeniden Ne hissettiğinizi soruyorsunuz. Acizlik korkusu hala var mı? Eğer varsa Yeniden yukarıdaki dörtlüğe çalışıyorsunuz. Eğer korku ile ilgili bir şey kalmamışsa ya size bir olumlu cümle gelecektir. Ya da korkunuz yaşadığınız başka bir sahne gözünüzün önüne gelecektir. Olumlu bir kelime ya da cümle geldiyse aşağıdaki gibi olumlama çalışması yaparak olumlu düşünceyi bilinçaltınıza kaydedin.  Eğer başka bir sahne geldiyse o sahneyi çalışmaya devam edin. Gözünüzün önüne olumlu bir cümle gelene kadar veya içinizden benin suçlanma korkum yak tepkisi gelene kadar.  Bu çalışmalar esnasında eğer geçmişinizde bu konu ile ilgili kayıt çok fazla ise sahneden sahneye atlamak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda size tavsiyem arada aşağıdaki olumlamaları çalışmanızdır.

Ben her halimle yeterliyim.
Ben her halimle yeterli olduğumu biliyor ve inanıyorum.
Ben her halimle yeterli olduğumu kabul ediyorum.
Ben her halimle yeterli olduğum için kendimi takdir ediyorum.
Ben her halimle yeterli olduğum için şükrediyorum.

Ben bana yeterim.
Ben bana yettiğimi biliyor ve inanıyorum.
Ben bana yettiğimi kabul ediyorum.
Ben bana yettiğim için kendimi takdir ediyorum.
Ben bana yettiğim için şükrediyorum.

***********************************************************************

Benim suçlanma korkum var.
Ben suçlanma korkumu kabul ediyorum.
Ben suçlanma korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben suçlanma korkumu seviyorum.

Derin nefes alıp veriyorsunuz ve kalbinizden pembe ışıklar çıktığını hayal ediyorsunuz. Ve kendinize yeniden ne hissettiğinizi soruyorsunuz. Suçlanma korkusu hala var mı?  Çalışmaya yukarıda yaptığım açıklama doğrultusunda devam ediyorsunuz.

Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onaylıyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığımı biliyor ve inanıyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığımı kabul ediyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığım için kendimi takdir ediyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığım için şükrediyorum.

Ben hiç kimsenin deneyiminden sorumlu değilim.
Herkesin kendi deneyimini yaşamasına izin veriyorum.
Herkes kendi deneyiminin içinden geçmeye yeterli.
Ben kendi deneyimimin içinden geçmeye yeterliyim.

Bir sonraki yazımda kendi deneyimlerimi ve uygulama şeklimi anlatacağım. 
Allahın sevgisi, rahmeti, bolluk ve bereketi üzerinize olsun.
Herşey gönlünüze göre olsun. Saygı ve sevgilerimle .



Halis Şahin

************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN



***********************************************
Kitabın kısa tanıtımını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz


https://drive.google.com/open?id=1aWOJYsKbrusBAoV5xBfii50KHNVG75O5

*********************************************


95 yorum :

  1. merhaba buradaki olumlama cümlelerinde mesela anneyi kaybetme korkusu yaşayan kişi bilinçaltı temizlik çalışması yaptıktan sonra olumlama cümlesini ne şekilde kurmalıdır?

    YanıtlaSil
  2. Buradaki sistem öncelikle korkularınızı tespit edip bu korkularınızı temizleme esasına dayanıyor. Annenizi kaybetme korkusu çalışması yaptıktan sonra sizin ihtiyacınız olan olumlama içinizden gelir. Yani Siz annenizi kaybetmişsinizdir ama annenizi kaybetmeyle birlikte bir çok olumsuz duygu bilinçaltına yerleşmiştir. Yapacağınız bu haberi yaşadığınız ana gidip ne hissettiyseniz o duygulara sebeb olan korkularınızı çalışmak. Doğru duyguları çalışırsanız annenizin kaybı korkusuna karşılık size kendi içinizden bir itiraz gelecektir. Olaya şöyle bakalım annenizi kaybetmekle birlikte yalnız kalma, çaresiz kalma, sahipsiz kalma gibi korkuların bilinçaltına kayıt olması muhtemel. Bu anlamda size gelecek olumlalama da şu şekilde olabilir. Ben yalnız ve tek başıma bütünüm veya tamım. Ben bana yeterim. ben her halimle yeterliyim. gibi.Konu ile ilgili detaylı bilgi isterseniz mailden yada face ten ulaşabilirsiniz.
    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba çocukluk yıllarımda plotonik aşk yaşadığım kişiyi hayatımın 20 yılı boyunca belırsız aralıklarla gördüm ve görüyorum. Ertesi gün benim için kabus oluyor. Bilinçaltımın sanırım dışa vurumu. Bundan nasıl kurtulabilrim.
    TEŞ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu gordukten sonraki hissinizi yasarsaniz buna care bulmamiz daha kolay olur.

      Sil
  4. Bununla ilgili maildede belirtmistim 2012 yili Ekim ayi yazilari icerisinde bulunan Kotu ilisklierin ustesinden gelmek yazisindaki teknigi kullanabilirsiniz.
    Ayrica o kisiye yuklediginiz anlama bakin o kisi akliniza hangi durumlarda geliyor ve siz ne hissediyorsunuz.
    Bunlarin farkina varip aradaki baglantiyi kopardiginizda olay cozulur.

    YanıtlaSil
  5. S.A. ben sosyal fabik biriyim bundan tamamen kurtulmak mümkünmü? mümkünse nasıl kurtulabilirim. insanlarla konuşurken sebepsiz yere heyecanlanıyor kıpkırmızı oluyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işten kurtulan bir çok kişi var. Sonuçta hepsi zihinde yatan kalıplardan kaynaklanıyor.
      http://www.degisimbasliyor.com/
      Bu sitedeki hanımla irtibata geçebilirseniz size bazı çalışmalar önerip yaptırabilir.

      Sil
  6. halis bey sitenizi çok beğendiğimi söylemeliyim. Çok fazla emek verilmiş sizi takdir ediyorum. 4 yıldir kuantum kitapları okuyorum( R. Şanal) hepsi elimde mevcut. Sonra Aykut Ogut Evrenden torpilim var sonra Barış Muslu 'beynine format at' Beki ikala Erikli 'meleklerin gücü' gibi bir sürü spirütüel kitap... Çoğunda okuduktan sonra yaşama sevinci oluyor bir istek ama kısa süreli sonra aynı noktaya geri dönüyorum. Ben neden başaramıyorum diye sorarken internetten çekim yasası yazdım tesadüfen sitenizi buldum. Bir çok konu var içsel temizlik mesela benim dikkatimi çok çekti. Ne dir ne değildir diye araştırmaya başladım sizinde tavsiye ettiğiniz Nil Avunduk içimdeki yolculuk sitesine baktım. sonra aldım kağıdı kalemi elime oturdum. Benim şu anki durumdan kurtulmam için önce neyi değiştirmem dönüştürmem lazım üstbenim diye sordum. Hangi korkumu temizlersem önüm açılır? Valla üstben miydi yoksa borçtan dolayı çok sıkıntılı yıllar geçirdiğim ve hala da borçtan dolayı sıkıntılı olduğumuz içinmiydi bilmiyorum. Önemli konumun borç olduğuydu. önce borc ne demekte benim için onu yazdım. Benim yaşam kalitemi olumsuz yönde etkileyen ağır bir yüktü. Peki hangi insanlar borçlanır diye sordum kendime Parası istediği hayatı yaşamaya yetmeyen, para biriktiremeyen buna rağmen bir şeyler sahip olmak isteyen insanlar borçlanır diye yazdım kağıda. en son girdiğim borç ne idi ve değermiydi? Bunu sordum. En son girdiğim borç ev almıştık onun borçuydu ve bana göre değerdi. Çünkü borçlanmadan birşeye sahip olunmuyordu! Peki ben bunu daha önce nerede duymuş yaşamıştım. Babam araba almak istediğini ama araba alırsak maddi sıkıntı çekeceğimizi sıkıntı çekmeden ve borçlanmadan bir şeylere sahip olunamayacağını işten değil dişten artacağını söyledi. Bize de haniöylesine sorulur ya araba mı istersiniz yoksa gezmek, tatil gitmek, giyinmek, yemek içmek mi? diye sordu. Buna cevabımız babamızın isteği yönünde olmalıydı çünkü istediği olmazsa bize hayatı zindan eder olmadık huzursuzlar yaşatırdı. Birde şiddet tarafı var tabi çok dayak yerdik biz babamdan beni duvara bir fırlatırdır dı ciğerlerimin ağzıma geldiğini sanırdım bir de tavana ayaklarımızdan asardı baş aşağı dururduk epey beynimin zonkladığını sanki kulaklarımdan kan geleceğini sanırdım. Yetmezmiş gibi indirmeden önce o askıdan bizi kalın halı dövülen sopa ile ayaklarımızın altını ıslata ıslata vururdu. Biraz psikolojisi bozuk bir baba idi.bunları çalışayım dedim. Benim dayak yeme korkum var. Ben dayak yeme korkumu kabul ediyorum. Ben dayak yeme korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ediyorum. Ben dayak yeme korkumu seviyorum . Ama sadece orda kaldı ne o günkü sahne pembe oldu ne de benden olumlu bir kelime çıktı. ikinci olumsuz ise acı çekme korkusuydu bunu da çalıştım fakat yine olmadı ben nereden başlamalıyım ve nasıl çalışmalıyım bir fikir verirseniz mutlu olurum.Acaba içsel temizliği yapabilecekmiyim ? kendimi bulmayı kendi hayatımı kendi seçimlerimle fark ederek yaratmayı istiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bu döngüyü bir kez söylediğinizde bir şey hissetmeyebilirsiniz. Tüm çalışmaların temelinde hissetme vardır. Burada gerçek korkunuzun ne olduğuda önemlidir. Orada dayak yerken hissettiğin duygu ne onlara bak o yaşında o hissettiğin duyguya çalış. Bir kaç kezden fazla bu dörtlüğü tekrarla. bazen dört yada beşincide hisler değişmeye başlıyor.
    10 kez denemeni tavsiye ederim. Etki yoksa doğru korku değildir. Birde o olayı yaşadığın zamandaki halinle yapmaya çalış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halis bey sizi faceden eklemek istiyorum ama yapamadım siz beni ekleyebilir misiniz sehergüzel den

      Sil
    2. seher güzel

      Sil
  8. halis abi, yazımı cevaplarsanız çok sevinirim, bende çocukluk döneminde 12 13 yaşlarında olumsuz bir olay yaşadım. babam şizofrendi ve bizi çok korkutan olaylar yaşattı bize, günlerce odaya kitledi, saldırgandı, onu birinin öldüreceğini söylerdi hep. o günlerden sonra bende takıntı başladı. önce küçük şeylerdi sonra bu takıntılar düşünce duygu ve hislerime inançlarıma bulaştı. ve tabi depresyonda işin içinde yıllarca içe kapanık ve huzursuz bir hayat yaşadım. askerde ve askerden sonra psikolojik tedavi aldım, sonrasında "%100 düşünce gücü" isimli kitabı okudum, yaklaşık 9 yıl kadar önceydi biilinç altı olumlamaları yaptım işe yaradı, ama hep kısa sürdü nedense, 4-5 ay sonra yine eski halime döndüm ve bu durum hep böyle devam etti şimdiye kadar. esas sorunum sanki içimde her an herşeyin en kötüsünü düşündüren çağrıştıran bişe var ve bitmiyo bu . bir sorunu bilinç altı temizleme yöntemiyle çözsemde yenisi çıkıyor. ve hiç bitmiyor . ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yada neyi yanlış yapıyorum lütfen bana yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  9. Profesyonel bir yaşam kocundan yüz yüze destek alabilirsen iyi olabilir.

    YanıtlaSil
  10. Cook tesekkur ederim yararli bilgiler icin gercektende korkumun uzerine gitmeye calisinca esneme oldu bu dogru adim attigimin kaniti galiba yalniz sorum olacak bu calismayi bir kere yapmak yeterli mi yoksa egzersiz gibi gunde kac kere yapmaliyiz .saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşeyin başarılı olup olmadıgini anlamak icin sonucu test ederiz. Burada yapacağın şeyde bu korkunu test etmek korkunla yüzleşmek ve nasıl davranış icinde olduğuna ne hissettigine bakmak. Eğer duygu ve hislerin değişmisse başarılı olmussundur. Hala eski korkuların devam ediyorsa o korkunun diğer sebeplerine bakman gerekir.
      Bir ağaç düşün o ağacı besleyen bir tane kök yoktur. Köklerden bir tanesini kesmek o ağacı yok etmeye yeterli olmaz köklerin büyük kısmıni kesersen ağac yaşamini sürdürmekte zorlanacaktir. Korkular da bu şekilde bir cok kaynaktan beslenir o kaynakların büyük kısmını yok ettiğinizde o korkuyla yuzleşebilecek güce sahip olursunuz. Spesifik korkular icin belki bir çalışma yeterli olabilir ancak şimdiye kadarki tecrübelerim genelde bircok kaynakla bağlantıli oldukları.

      Sil
  11. palavra böle bilç alımı temizlenir? (benım beynımı yıkamaya ıhtiyacım var anlaşılan.....)

    YanıtlaSil
  12. Okumaya başlarken böyle şey mi olurmuş diye başladım.ama olayın kökenine inince gerçekten işe yarıyor.çok şaşırdım. teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Insanlardan kaciyorum.surekli yalnizim.hayata dair beklentilerimi kaybettim.kendimi kaybettim.psikiystriste gittim.ilac verdi .ama yine ayniyim

    YanıtlaSil
  14. çok teşekkürler çok faydalı çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz

    YanıtlaSil
  15. Mrb halis bey. size çok kısa hayat hikayemden bahsetmek istiyorum. kendimi çözmek adına bana biraz yorum yaparsanız sevinirim. ben 25 yaşında bir bayanım.Benim babam memurdu 4 ü kız 1 i erkek olmak üzere 5 kardeşdik. annem maddiyata çok önem verirdi ve bizler arasında sıralama yapardı. erkek kardeşim hep baş tacıydı. bense doğum sıramda olduğu gibi 4. sıralardaydım. kızkardeşlerime ve bana çok cimri davranırdı. çok kırardı bizi. en çok ta ben ve ablamı. küçüklüğümde altına ıslatma problemim vardı. döverdi annem. bende her gece yatmadan önce ağlar uyumamak için beklerdim. ama çocuğum işte uyuyunca altıma ıslattığımda annem uyanır döver kızardı. çok dua ettim geçsin diye. neyseki kendiliğinden geçti. hep koşulsuz sevgiye hasret kaldım. annem bir isteğini yerine getirmediğimizde burnumuzdan getirirdi. yani bizi sevmesi için koşul gerekiyordu. para konusunda da çok incitirdi bizi. ben 7. sınıftayken kendi kendime söz verdim. onlara ve hiç kimseye muhtaç olmayacak okuyacaktım. nitekim okudum öğretmen oldum. bunları hayatım boyunca hiç kimseyle paylaşmadım. çünkü çok duygusal bir insanım. bide hayatımda sevdiğim insanları hep bir şekilde kaybettim. içimde yaşadım herşeyi. şimdi yanlız kalma korkusu yaşıyorum. Öğretmenlikte doğu görevim bitince tayinimi ailemin yanına almak istemiyorum. sevdiğim insanla kendime yuva kurmak istiyorum. şimdi korkum o istediğim insanla hiç karşılaşamayacak olmam. ailemde yaşadığım tüm olumsuzlukları bir miktar geride bıraktım. Annemle şimdi sıcağız ama herzaman bana şu anki sevgisinin koşullu olduğunu biliyorum. ben annemin sevgisi olmadan yaşadım. o zaman aile sevgisini hissedemedim kalbime gömüp kabullendim. ama şimdi kendi mutlu yuvamı kurmak istiyorum. bana kendim için faydalı olabilecek önerilerde bulunursanız çokk sevinicem. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Ne yaşamış olursanız olun ailenizi affedip barışmak en iyi çözüm. Ancak bunu içten gelerek yapmak gerekiyor. Onların bilmesi çnemli değil. Önemli olan kendinizin içinizden gelerek bunu yapmanız. Başka hiç bir şey sizi rahatlatamaz. Bu kapsamda bulunduğunuz yerde yaşam koçu varsa ona başvurup affetme çalışmaları yapabilirsiniz.
    Sitemdeki Bilinçaltı Kayıt Rehberi okursanız, bilinçaltı kayıt temizliği konusunda yardımcı olacaktır.
    İlave bilgi içinmailinden bana ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. merhaba benim düşündüğüm kötü şeyin başıma gelmesi korkum var nasıl olumlama yapacağımı bilmiyorum sanki tecrübe kazanmam için o kötü durumu yasamam gerekiyormuş gibi düşünüyorum ve bazende bunu yaşıyorum ama kötü şeyler olmasından çok korkuyorum artık bütün gün bunları düşünüyorum ve beni huzursuz ediyor sürekli basıma kötü bişey gelmesinden korkuyorum kaza yapmak gibi mesela kaza yapanları anlamak için benim kaza yapmam gerekir gibi ve bunu yasamak istemediğim halde bilinçaltımın bunu yapmasına korkuyorum lütfen bana yardım edin

    YanıtlaSil
  18. Sitemdeki Bilinçaltı Kayıt Rehberi okursanız, bilinçaltı kayıt temizliği konusunda yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba halis bey, bu yazınızı okurken beynimde bir anda korkumun ne olduğunu bulduğumu düşündüm fakat olumlamasını nasıl yapacağımı bulamadım.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.Korkum tercih edilmeme.Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  20. Sitemde bulunan bilinçaltı kayıt temizlik rehberini ve içsel temizlik konularındaki yazıları okumanızı tavsiye ederim.
    Kendi olumlamanızı kendiniz bulabilirsiniz.
    Bilinçaltı kayıt Temizlik rehberi

    İçsel temizlik çalışmaları

    YanıtlaSil
  21. Merhaba HALİS bey ben kücük yaşta korku ve şiddettle büyüdüm ablam tarafından daha sonra anne babam ayrıldı büyük boşluk herşeyden utanıyordum ve korku yıllar sonra babam kanser oldu rahmetli oldu ben depresyona girdim tedavi oldum ama korkularımı atamadım herşeyden herkezden korkuyorum insan içine çıkarken elim ayağım birbirine dolaşıyor sürekli kavga çıkacak ve ben zarar görecekmişim gibi geliyor bu korkulardan nasıl kurtulabilirim bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim yardımınız içinde şimdiden teşekür ederim

    YanıtlaSil
  22. ya ben hep çok konuştuğum için kendimden şikayetçiyim her seferinde daralıp bunalıyorum bide çok konuşurken boş konulardan konuştuğumu farkediyorum arkadaşlarımın benden sıkıldığını düşünüyorum içim daralıyor kendime sövüyorum kötülüyorum bana birkaç kere de bunu söyleyenler oldu nasıl yenebilirim bende az konuşmak istiyorum çok konuşmak çok fazla moral bozuyor çünkü şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Neden bana cevap yazmıyorsunuz

    YanıtlaSil
  24. Yukarıda linkini verdiğim Bilinçaltı kayıt temizliği yazısını okuyun.
    yardımcı olacaktır size

    YanıtlaSil
  25. MERHABA HALIS BEY ICIME NASIL DOGDU NERDEN GIRDI BU KORKU ANLAYAMIYOM, BENIM SÜREKLI INTIHAR ETME KORKUM VAR NEDENSE BUTUN GÜN BEYNIM BUNLA MESKUL BEN KACTIKCA O KORKU BENIMLE GELIYO NE YAPACAGIMI BILEMIYOM,ALLAHADA COOOOK INANIYOM BENIM CANIMI BIR TEK ALLAH ALLIR BILIYOM , NERDE BU KELIMEYI DUYSAM GÖRSEM YADA BÖYLE BIR OLAYI DUGDUGUM ZAMAN COK KORKUYOM INNANILMAZ DERECEDE - AMA BU KORKUDADA KURTULMAK ISTIYOM :LUTFEN YARDIMCI OLUN - BUNU YAZARKEN BILE ACABA BASIMA BISEY GELIRMI DÜSÜNCESINE VARANA KADAR - FERIDE

    YanıtlaSil
  26. Tavsiyem öncelikle bu konuda psikologlardan yardım almanızdır. Alacağınız yardıma ilave olarak sitemdeki Bilinçaltı Kayıt Temizliği Yapma Rehberi yazısını okumanızı tavsiye ederim.

    Bu sitede paylaşılan bilgi ve danışmanlık, sadece çok daha güzel, huzurlu ve sağlıklı bir hayata doğru çıktığınız kendinizi keşif yolculuğunuzda sizleri bilgilendirmek, farkına varmanıza yardımcı olmak, neşelendirmek ve ilham vermek amaçlıdır. Paylaştığımız hiçbir bilgi, hiçbir çalışma, tanı, tedavi veya tıp danışmanlığı yerine geçemez. Her türlü hastalık ve tedavi gerektiren durumda bir tıp doktoru veya resmi yetkili bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.

    YanıtlaSil
  27. merhaba para ile ilgili olumsuz düşüncelerimi nasıl yene bilirim

    YanıtlaSil
  28. Para ile ilgili olumsuz kayıtlarınızı bulup dönüştürerek. Aynı zamanda paraya duygu katıp imgeleyeme yaparak.

    YanıtlaSil
  29. İyi günler mail yyoluyla irtibata geçebiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
  30. Merhaba
    cekimyasasi@hotmail.com
    adresinden ulaşabilirsiniz.
    hakkımda sayfasında iletişim bilgileri mevcut.

    YanıtlaSil
  31. İLKNUR -

    Yölendirmenize katılmıyorum. Şöyle ki. Bilinç altı olumlu olumsuz duygularını anlamaz. Kelimenin kendisini algılayabilir. Dışlanma , yenilme , acizlik , rezil olma vs.Telkin içinde bu kelimeler geçikçe bilinç altı sadece o kelimeleri algılayabilir. O kelimelerin sizde yarattığı etkiyi yok edemezsiniz böylece.
    Bütün bunların yerine seçilebilecek en uygun cümleleri bulup koyarsanız eğer. Ve telkinleri tekrarlarsanız eğer ozaman eski kayıtlar silinir.

    Mesela -BEN KENDİMİ SEVİYORUM- BEN GÜÇLÜYÜM- BEN DEĞERLİYİM-SAĞLIKLI YAŞAMI SEVİYORUM- ZİHNİM ÇOK BERRAK - AKLIMDA HEP GÜZEL DÜŞÜNCELER VAR-HERKES TARAFINDAN HERZAMAN HATIRLANIYORUM. - Bu şekilde deneyin. Bilinçaltı sözlüğe benzer. Siz daha küçükken o sizin için bütün anlamların karşılığını kayıtlamıştır. Acizliğin anlamınıda bilir güçlü olmanın anlamınıda. Ve ona göre tepki verir.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba.Benim problemim ortada hiçbir sebep yokken erkek arkadaşlarımın benle iletişimi kesmeleri,daha sonra gelip özür diliyorlar ama iş işten geçmiş oluyor.Bu problem bugüne kadar her ilişkimde devam etti.Onlar bu şekilde davranınca olayları kontrol edememe korkum,değersizlik ve kaybetme korkum tetikleniyor bunların farkındayım.Ve artık bu durumdan çok sıkıldım.Olumlamaları yapıyorum ama tam olarak etkisini göremiyor gibiyim.Bu problemi tamamen nasıl çözebilirim,ne önerirsinizŞimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba görmek istemediğim şeyler sürekli gözümün önünde canlanıyor kurtulmak istiyorum ama olmuyor ne yapabilirim :-(

    YanıtlaSil
  34. Sitemdeki Bilinçaltı Kayıt Temizlik Rehberini okumanızı tavsiye ederim.
    İmkanınız varsa da profosyenel destek almanızı tavsiye ederim.
    Herkesin yaşadıkları kendine özeldir. Doğru sorularla kilit noktalar ortaya çıkar. Ve bu çalışmalar bir süreçtir. Buradaki yazılar birer rehber olma niteliğindedir.
    Kendi başınıza çözümleyebilmek için sabırlı ve donanımlı olmaslısınız. Değişimi gerçekten istemelisiniz. Ve en önemlisi okuduğunuzu hayatınıza uygulamak için adım atmanız eyleme geçmeniz gerekir.

    YanıtlaSil
  35. Halis bey size nasıl ulaşabilirim

    YanıtlaSil
  36. Hakkımda sayfasında telefon ve mail adresim mevcut.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba halis bey.. Ben daha once univeristede bolum birakmis Biriyim. Su an 3. Yilim ve ben sinava hazirlaniyorum. Ama eskiden boyle biri olmadigim halde cevremin etkisI ile ve kendim hayatimda bir sey basaramamis olmamdan oturu kendime guvenmiyor ve inanmiyorum. Sanki hayatimun devami hep basarisizliklarla gecicek hel sansiz olacak gibi geliyor. Bu yuzden yasamak bile istemiyorum. Olmek istiyorum. Doktorlugu kazanabilsem bu sene sanirim cevreminde bana guveninden ve bir seyi basarmis olma duygusundan kendime tekrar inanabiliceM. Ama su an bu korkular ders calismami guvensizligi stresi her seyi beraberingetirecekrek beni engelliyor. Yontemler denedim fakat kisa sureli etkili oluyor. Yardimci olursaniz bu konuda cok sevinirim. Tesekkurler simdiden.

    YanıtlaSil
  38. Hakkımda sayfasında telefon ve mail adresim mevcut.

    YanıtlaSil
  39. sevgili halis bey, biz 30 sene sonra ilk esimle yeniden birlesme karari aldik, ama 2inci esimden olan cocuklarimin bunu kabul etmiyeceklerini biliyorum, bu durumu nasil degistirebilirim yardimlariniza cok ihtiyacim var bir kadin olarak 2inci sinif insan muamelesi görmekten biktim lütfen bir yol gösterin
    tesekürler

    YanıtlaSil
  40. Sitemde bulunan Bilinçaltı kayıt Temizliği rehberini okumanızı tavsiye ederim.

    Profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  41. iyi günler halis bey ben bu tekniği denemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum çünkü korkularımı tam olarak isimlendiremiyorum eft yi denedim ama daha çok uykusuzluk vb rahatsızlık için denedim onu faydası oluyor o nedenle bu tarz çzöüm yollarına daha fazla güveniyorum
    şimdi benim sorunlarıma gelirsem kafam çok karışık hayattan zevk alamıyorum bu atamlarda büyük ihtimalle atancağım bilgisayar öğretmenıyım ama yapamayacığımı düşünüyorum bi de aday öğretmenlik meselsi var ki zaten hep olumsuza odaklanıyorum yapamam edemem diye burada da böyle oluyor öğretmenliği yapabilir miyim yapamaz mıyım bilemiyorum kendimi çok kötü hissediyorum içimden geldiği gibi davranamıyorum hep dışarının etkısı altında kalıyorum hep birilerinin benı onaylamasını beklıyorum üniversitedeyken bölüm değiştirmek için ugrastım ama ailemden tam onay alamadğım için olmadı böylece kaldı uzun lafın kısası çok kötü dürümdayım millet keyif alırken hayattan ben bi türlü zevk alamıyorum yazılım alanında çalışmak isityorum ama bi türlü başlamyamıyorum ya da yarım kalıyo zaten yapamazmısım algısı var duygularımı net olarak ifade edemıyorum aynı şekilde sorunlarımı da net şekilde ne oldugunu ifade edemiyorum tam olarak ne oldugunu bilemediğim ama hayatımı mahveden bu duyguları nasıl tesbit edebilirim acaba bunun için ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
  42. Bilinçaltı Telkin cumlelerini .... istiyorum seklinde komut versek de olur mu. Mesela cok mutlu olmak istiyorum cok zengin olmak istiyorum seklinde komut gondersek bu sekildede bilincaltimiza isler mi?
    Çok merak ediyorum lütfen cevap verin..

    YanıtlaSil
  43. Merhaba hasan bey, geçmişteki yaptığım yanlislardan dolayı sozlum sürekli beni sorguluyor. Doğruları söylüyorum ancak kendisi kendi düşündüğüne inanıyor. Ben kendimi inandırmak için ugrasiyorum. Evlilik aşaması var. Onun kafasından benim gecmisim ile ilgili olan düşüncelerden nasıl kurtarabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan yazmisim pardon halis bey

      Sil
  44. Geçmişinizle siz kendiniz barıştığınızda sözlünüzün sizi sorgulaması kesilecektir. Sorun sizin geçmişinizle ilgili kendinizi suçlamanızdır. Yapılanların hata olduğunu önce kendiniz kabul edip kendinizi affetmeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  45. Halis bey internette bilinç altı temizleme meditasyonu altında videolar var 21 gün izlemek gerekiyormus sizce bunlar ise yararmı

    YanıtlaSil
  46. 21 gün konusu yeni alışkanlığın yerleşmesi için bilim tarafındanda teyit edilmiş bir süredir. Videolar konusunda içindekiler ve kişinin bilinçaltı kayıtlarına göre etkisi değişebilir.

    YanıtlaSil
  47. Halis Bey Merhaba;
    Yazınızı okudum. Çok faydalı bilgiler içeriyor. Bilinçaltımız gerçekten sonsuz potansiyel olasılıklarımızın bulunduğu yere açılan bir kapı. Bu kapıdan içeri cesaretle adım attığımızda gözlerimiz kamaşıyor.
    Saygılarımı sunar, çalışmalarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  48. Faydalı olmasına sevindim.
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  49. Merhaba halis bey ben 18 yaşındayım size sormak istediğim bir şey var yaklaşık bir aydır ablamla sık sık kavga ediyoruz öyleki bu tartışmadan fazlaca bi hal aldı o sinirlendiğinde o beni itiyor ben sinirlendiğimde ben onu itiyorum ama gece uyumak için yanıma gelip uyuyor bende üstünü örtüyorum ama tartışmaya başladığımızda tam tersi oluyor sanki gece sarılıp uyuyan biz değilmişiz gibi ve size bişey daha söylemek istiyorum ben son bir haftadır rüyalarımda ve herhangi bir şey yaparken gündelik hayatımda gözümün önünde beliren parça parça bi anı var hatırladığım kadarıyla 7yaşında falanım ve ablam tarafından dövülerek bi ufak odaya kapatılıyorum annem çalışıyor kimse sesimi duymuyor ağlıyorum ağlıyorum ama ablam yardım etmiyor bi gece yine gördüm bu rüyamsı olayı ertesi sabah kahvaltı yapıyoruz bi anda tartışmaya başladık bu sırada dediğim tek bir cümleyi hatırlıyorum : Senin bana davrandığın gibi bende sana davranıyorum. Diyorum ve masada ki bardağı yere fırlatıp odama giriyorum kapımıda kilitledim sürekli bana seninle muhatap olmak istemiyorum falan diyor ama ben onun kızkardeşiyim beni sevip sevmediğini artık bilemiyorum iyice uzaklaştık birbirimizden lütfen yardımcı olun acaba bilinç altında yatan anım gerçekte yaşanmış olabilir mi? Sizce ben bu yüzden mi ablamla sık sık kavga ediyorum eğer sorun benim bilinç altımdaysa ne yapabilirim? Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  50. Yaşam geçmişin tekrarıdır.
    Özellikle geçmişteki kilitlenmeler ve ifadesizliklerin çözülmesi için sürekli o tarz olayları hayatımıza çekeriz.
    Ablanıza olan öfke ve kızgınlığınız bitirmeden onunla ilişkiniz normale dönmez.
    Hatırladığınız konunun gerçek olup olmadığını ablanıza sorabilirsiniz.
    Devamında ablanızla ilgili kendinizi ifade etme ve öfke boşaltma çalışmaları yapabilirsiniz.

    Sakin bir ortamda kucağınıza yastık alıp karşınızda ablanızın olduğunu imgeleyerek önce ona karşı öfkenizin kaynağı olan konuları sesli ifade edin.
    İçinizden ne geliyorsa hislerinizi dile getirin. Suçlamadan hislerinizi dile getirin.

    Çok fazla öfke hissederseniz sanki ablanızmış gibi yastığı yumruklayın.
    Sizi ne rahtlatacaksa ne sizin ona karşı ondan intikam aldığınızı hiseettirecekse onları ona yaptığınızı imgeleyin.

    İçinideki ablanıza karşı öfke ve kızgınlık iyice boşalana kadar bunu bir kaç kez yapın.

    Onun olduğu gibi olmasına izin verene kadar yapın. Enerjiniz hafifleyene kadar yapın.
    Bu sizi rahatlatacaktır.

    SAKIN BUNU YÜZYÜZE YAPMAYIN.


    Daha fazlası için hakkımda sayfasından bana ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  51. Çok teşekkür ederim ama ablamla artık yüz yüze bile konuşamıyorum. Ablama sormama gerek kalmadan annem ağzından kaçırdı ablamın ben küçükken beni bi odaya kapatıp ilgilenmediğini artık emin oldum bundan. Peki şimdi ne yapmam gerekiyor geçmişte bana zarar verebilen birisi şimdide vermez mi sizce desteğe ihtiyacım var mı? kafamı boşaltmak için elimden geleni yapıyorum kitap okuyorum bulmaca çözüyorum ama öyle bir an geliyor ki kendimi ya ağlarken ya da kıyafet yırtarken buluyorum bu sene sınava gireceğim ama ders çalışmama engel oluyor bu durum gerçekten kendimi iyi hissetmediğim bi durum. Ablama sert davranmamak için yastıkla konuşma uygulamasını yapacağım çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  52. Merhaba halis bey ilk önce çok başarılı bir yazınız olduğunu söylemeliyim ve ben bunları yaparak çok başarılı yerlere geleceğime inanıyirum. Fakat bende isyan söz konusu cok fazla sabremeyip en uç noktaya gelindiğinde isyan edip herşeyi darmadağın edebilirim. Bununla nasıl başa çıkmalıyım?

    YanıtlaSil
  53. İnsanlar bu çalışmaları kendileri için yaparlar. Bu çalışma için başaılı olmak için değişim konusunda kararlı olmak gerekiyor.
    Bazen insanlar dillerinde değişiklik isterken içsel olarak değişim sonrası olacaklardan korkarlar. Ve rahatsız oldukları için değişimi sabote ederler.
    İkincisi çalışmalar sonrasında hayatınızda ne gibi değişiklik olmasını bakledinizi net bir şekilde sorgulamak gerekiyor. Ve bundan sonrada o değişikliğe sahip olduğunuzu tüm duyularınızla hissederek imgelemek gerekiyor.
    Bunu yaptığınızda içinizdeki değişime karşı dirençleri görebilir. Kendinizi hangi nedenlerden dolayı sabote ettiğinizi görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  54. merhaba,panik atak hastalığı için nasıl bir çalışma yapmak gerekir?

    YanıtlaSil
  55. Panik atak duygusunun içerisine girip bununla bağlantılı geçmiş cocukluk deneyimlerini bulmanız gerekir.
    Doğumda yaşadığınız bir sıkıntı olabilir. Yada küçükken yaşadığınız bir korku olabilir.
    Bunları bulduktan sonra oardaki algıyı değiştirmeniz gerekiyor.
    Oaradaki korkmuş çocuğu o duygunun içinde tutatark sonunda bir şey olmayacağını ve yaşantısına devam edeceğini göstermek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  56. Günde kaç korku temizlemek lazım?

    YanıtlaSil
  57. Yani en fazla kaç korku çalışması yapmak lazım?

    YanıtlaSil
  58. Örneğin yalnızlık korkusu çalışması yaptım, bunu 21 gün boyunca tekrarlamam mı lazım?

    YanıtlaSil
  59. Bu konuda bir standart yada zorunluluk yok. Herkesin bilinçaltı kaydı kendine özeldir.
    Kimizi çok derindir. Kimisi ise yüzeyseldir. Kimisi tek bir olayla bağlantılıdır kimisi onlarca olay ve sahne ile.
    Böyle bir tanım yapılamaz.
    Çalışma sonrası hayatınızadaki yansımasına bakarak sonucu değerlendirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  60. 23 yaşlarında kendi kendime gülmeye başladım 50 yaşında yım hala devam ediyor ama hayal kurarak başlıyor

    YanıtlaSil
  61. merhaba Halis bey benim insan korkum var ve sizin telkinlerinizi
    benim insan korkum var
    korkumu kabul ediyorum
    korkumu sevgiye dönüştürmeye niyet ettim
    korkumu seviyorum ve
    bana yeterim
    bana yettiğimi biliyor inanıyorum
    kabul ediyorum
    kendimi takdir ediyorum
    ve şükrediyorum şeklinde olumlama yapmaya başladım işe yarar değil mi?

    YanıtlaSil
  62. Herkesin bilinçaltı kayıtları kendine özeldir.
    Deneyin ve yaşamınızdaki yansımalarına bakın.
    faydalı bulursanız devam edin.

    YanıtlaSil
  63. Halis bey merhaba. Ben 29 yaşında kendi bir bayanım. 6 yıl once universiteyi bitirdim o zamandan beri iyi bir isim olsun diye uğraşıyorum ama ya düzgün kurumsal firmalar dönüş yapmiyor ya da cok da iyi olmayan girdiğim islerden 2-3 ay çalışıp çıkmak zorunda kalıyorum. Bir türlü düzen tutturamadim, neye elimi atsam devamı gelmiyor. Karşı cinsle iliskilerimde de ayni sorun var hep yarım kaliyo birseyler hic devamı gelmiyor. Hem is hem eş konusunda neye elimi atsam elimde kalıyor. Bu durum benim düsünce bicimimden mi kaynaklanıyor onu merak ediyorum. Başarısızlık korkum işlerimin devamını engelliyor çünkü geçmişte patronum bir hatam yüzünden beni isten kovmustu. O anı unutamıyorum. Çalışmaya ihtiyacım olmasina ragmen sadece başarısızlık korkumdan is ilanlarına basvurmadigim oluyor bazen. Babamı cok küçük yaşta kaybettigimden yalnız kalmaktan sevdiklerimi kaybetmekten ve onların beni terk etmesinden cok korkuyorum. Kısa süreli bir iliskim sonrasında terk edilmem bu korkumu adeta hakli çıkardı. Ayrıca babam vefat ettiğinden dolayi her zaman kendimi diger insanlardan eksik,daha degersiz gördüm dolayısıyla kendime pek güvenim yok. Bilincaltimda eskiyle ilgili korkular kalmasını istemiyorum. Bilincaltimi kendim nasıl tamamen temizleyebilirim. Sizden bu konuda yardim rica ediyorum. Simdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  64. Herkesin bilinçaltı kendine özeldir.
    Sizi engellediğini düşüncüğünüz konularla ilgili geçmişin sorgulanıp oradaki yanlış algının ve yanlış kodlamanın düzeltilmesi gerekmektedir.
    Bunun için sitemdeki Regresyon kayıtlarından birsini indirip denelemer yapabilirsiniz.
    Veya profesyonel destek alabilirsiniz.
    İletişim sayfasında ihtiyacınız olacak bilgiler mevcuttur.

    YanıtlaSil
  65. Merhaba.. benim 7 yasinda bir oglum var.. astim hastasi.. ne zaman iyi olsa tekrar hastalanacak diye endise ediyorum ve korkuyorum. Daha sonra korktugum basima geliyor.. cok sık rahatsizlaniyor.. nasil bir calisma yapmaliyim?

    YanıtlaSil
  66. Bu korkunuzla ilgili sitemde bulunan regresyon kayıtlarından birisini indirip çalışma yapabilirsiniz.

    veya bu lkonuda profesyonel birisindne yardım alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  67. Bende kekemelik varda.Nedenini takilacagim, kekeleyecegim dusuncesi geldigi anda kekeliyorum.Bu dusunceyi nasil degistirebilirim?

    YanıtlaSil
  68. Bu korkunuzla ilgili sitemde bulunan regresyon kayıtlarından birisini indirip bu duruma odaklanarak çalışma yapabilirsiniz.

    veya bu konuda profesyonel birisindne yardım alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  69. merhaba halis bey benimde karşı karşıya geldiğimde insanlarla konuşurken aklımdan çok saçma düşünceler geçiyor ve bu düşünceler anlaşılıcak diye birden korku geliyor o andaki korkumuda karşımdaki kişi anlıyor diye tekrarlıyor yani bi döngü içindeyim bana yardımcı olurmusnuz nasıl bir izlenim yapmam lazım

    YanıtlaSil
  70. Bu korkunuzla ilgili sitemde bulunan regresyon kayıtlarından birisini indirip bu duruma odaklanarak çalışma yapabilirsiniz.

    veya bu konuda profesyonel birisindne yardım alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  71. Merhaba Halis bey,
    önce sizi tebrik ediyorum.Herkesin anlayacak dilden çok faydali bir yazi.
    Birde bütün yorumlari okudum ve dedimki bakalim nezaman Halis bey cevab vermeyi birakacak.
    Sonuc çok hoşuma gitti !Teşekürler.
    Sorunum,45yaşinda bir bayanim.Ailemde ve yetiştirme tarzimdan dolayi çok karamser ve pessimist bir insanim.Ona dayanarak hirşeyden memnum kalmam ve kötülerim .Kendimide çok yetersiz buluyorum.Eşime,çocuklarima,anneme babama,kardeşlerime ve yiyenlerime karşi hiç sicak anac sevgidolu biri deyilim.
    Daha doğrusu ben duygumu kayip ettim.
    Hissizim ,hiç birşey hisedemiyorum artik.Sadece orta öfke ve sinir var oda eşime karşi olan hayal kiriğimdan.
    Yani bu olumlamaliri yaparken his çok önemli fakat bende his kalmamiş.
    Ve gercek gönülden yapamiyorum.Içimde büyük bir boşluk var.
    Kendimi bildim bileli sabote ediyorum .
    Hayata karşin umutlarim ve isteklerim kalmadi.Böylece bir ot gibi yaşiyorum .
    Bundan dolayi tabikide deprosyanoda girdim .Fakat bende ne ilaç nede terapi faydali oldu.
    Ben niye böyleyim?
    Birde sanki illaki eşim değişmesi gerekiyor.O değişmesse bende değişemem gibi .Herşeyi eşime bağliyorum.

    YanıtlaSil
  72. Halis bey. Siteniz ve ziyaretçilere gösterdiğiniz ilgi gerçekten çok hoşuma gitti. Çok güzel açıklamasının. Başka pek çok sitede bu konuyu araştırıp pek çok yazı okumama rağmen buradaki kadar net ve kolay anlaşılır bir anlatıma rastlamadım. Benim sorunum ikili ilişkilerle ilgili.sorunlu bir evlilikten sonra ayrıldım. Sonrasında tekrar evlenmek amacıyla tanışıp görüştüğüm kişiler oldu. İlginç bir durum ki farklı yerlerden, farklı kişiler olmasina rağmen sanki hepsinde aynı ozellikler vardı. Her biriyle ilişkinin başlangıç devam ve bitiş sürecinde yaşananlar aynıydı. Çoğu defa sorunun kendimden kaynaklandığını düşündüm ve her defasında çok acı çektim.şimdi artık yeni bir ilişkiye başlayacağım zaman aynı şeyleri yaşamak ve sonuçta ayrılmak olacak diye endişeleniyorum. Aslında olumlu düşünmeye zihnimi olumsuzluklardan arindirmaya çaba gösteriyorum ama gidişat ve süreç değişmiyor. Sizce bilinçaltım daki hangi korku benim istediğim şekilde ilişkileri hayatıma çekmemi engelliyor.hangi olumlamalari kullanmalıyım bilincalti temizliği için. Ve yapmam gereken başka şeyler de var mıdır önerebileceğiniz?

    YanıtlaSil
  73. Merhaba herkesin bilinçaaltı kayıtları kendine özeldir.
    Ve bunların çoğunluğu anne karnından başlatıp 6 yaş civarına kadar oluşur.
    Büyük çoğunluğu anne ve babamızın hayata, insanlara ve paraya bakış açılarından oluşur.
    Hayatınızda neyi yaratmak istiyorsunuz bu konuda hangi düşünceler size engel oluyor bunların sorgulanması gerekir.
    Bunu sitemde bulunan yazıları okuyarak kendiniz de yapabilirsiniz veya profesyonel destek alabilirsiniz.
    Bu çalışmalar birsüreçtir.
    Bir kaç yazı okuyup bir kaç çalışma size istediğinizi vermeyecektir.
    Her çalışma size belli bir rahatlık sağlayacaktır ancak devamlı olabilmesi için bunu sabırla devam ettirmeniz gerekir.

    Dışarıda bir şey yok. Kimseyi değiştirmeye yada kurtarmaya boş yere çalışmayın.
    Aşağıdaki linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

    Nereden Başlasam


    YanıtlaSil
  74. elimden geleni yaptım sayısız bilinçaltı videosu izledim sizin regresyon cd nizi dinledim ..paranın benim için daha da büyüyen bir sorun olmasını engelleyemedim bu tedaviler bile parayla ve ben hiçbir çözüm üretemiyorum çocuklarım var bana muhtaçlar diye güçlü görünmeye çalıştım.hayırsız kocamdan boşandım ve kafamda bunu temizledim ama olmayınca olmuyormuş.intihar edenler boşuna etmiyormuş

    YanıtlaSil
  75. Merhabalar okuduğunuz kitaplardan en etkilendiklerinizi paylaşır mısınız

    YanıtlaSil
  76. Josep Murpy - Bilincaltının Gücü
    Louise Hay - Düşünce Gücüyle Tedavi
    Aykut Oğut un kitapları
    Access Kitaoları
    Dain Herr - Kendin Ol Dünyayı Değiştir.
    Simoce Millass- İşin Neşeşi

    YanıtlaSil
  77. halis bey ben bir travma yaşadım daha doğrusu kaçmamam gereken bi ortamdan kaçtım bu olaydan sonra vücudumda gerilme oluyodu ilaçla herşey geçmişti fakat aynı olaya yakın bi olay tekrar yaşadım sıkıntılarım yeniden başladı travmatik olaylar için bilinçaltını nasıl değiştiririz? teşekkürler

    YanıtlaSil
  78. Merhaba herkesin bilinç altındaki kendine özeldir. Yaşsdığınız olayla ilgili sizi rahatsız eden durumun sorgulanması gerekiyor. Çocuklukta bu durumu yaşadığınız durum regresyonla yaratılarak oradaki sıkışmış enerji boşaltılırsa o olay tekrarlamaz.

    YanıtlaSil
  79. merhaba ben zihinsel engelli bir çocuğun annesiyim bir türlü oğlum gelişim ğösteremiyor.bu benim kök inancımdan kaynaklanıyor olabilirmi acaba.ne yapabilirim.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorgulamak gerekir. Ancak ondan sonra bir fikir yürütülebilir

      Bulunduğunuz yerde bu tarz çalışma yapan birilerinden destek alabilirsiniz.

      Sil
  80. Merhaba kim olduğunuzu bilmiyorum ama bana yardım edin. Bazı rüyaları görmekten uzun zamandr korkuyorum her korktuğum türde rüya gördüğümde suçluluk rahatsızlık hissediyorum. Bir de bazı şeyleri düşünmek korkum var takıntı seviyesine ulasti. Bir iki haftadır rüya görmek pek aklıma gelmiyordu görmüyordum ama dün takintilardan kurtulmakla ilgili bir olumlama izledim youtubedan gece ilginç bir şekilde ya rüya görürsem diye korktum sonra korkmuyorum senden dedim kendi kendime artık gormeyecegime emin gibi . Ve sabaha kadar korktuğum türden sayısız rüya gördüm farklı farklı ama hepsi beni korkutan . Herkesin bilinçaltı istediği gibi caliyorda benimki bana savaş açıyor sanki . Delirmek üzereyim bana yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdaki genel durumu sorgulamak gerekir.
      Yaşam da adım atmakla ilgili korkularınızı sorgulamak gerekir.

      Tavsiyem destek almanız.

      Sil
  81. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  82. Aldatilma korkum var surekli aldatildimi hayal kuruyorum esimi yakaliyorum degisik degisik senaryolar kuruyorum kalbim daraliyor hayal kurmaktan alamiyorum kendimi bir yil botunca farkli iki psikologa gittim benimle konustular sonradinda antideprasan kullandim fayda etmedi nasil bir yol izlemelitim yaxilarinizi nasil uygulamaliyim tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin bilinç altındaki kendine özeldir.
      Mevcut durumu yaratan geçmiş bağlantıları ve kaynak olayların sorgulanıp orada enerji boşaltıp yanlış algı değiştirilmesi gerekiyor.

      Yer olarak neredesiniz bilmiyorum.
      Profesyonel destek almanızı tavsiye ediyorum.

      Sil
  83. Merhaba yazinizi okudum cok begendm benim rezil olma korkum var ya yolda giderken duserim yemek yerken ustume dökerim insanlar hep arkamdan guluyolar cok uzgunum

    YanıtlaSil