Çekim Yasasının Sırrı - Ne İstediğini Bilmek


Çekim yasası evrenin yasalarından insanların şu anda ismini en çok duymaya başladığı yasalardan bir tanesidir. İnsanların istediklerini ilgili olduğu için en çok ilgi çeken yasadır. Çekim yasası; aynı frekansa sahip enerjiler birbirlerini çekerler şeklinde tanımlanabilecek bir yasadır.
Evrende her şey enerjidir. Bir tabak yemek de, son model arabada. Eğer yemek bulmak kolay ama araba zor derseniz isteyişi algılamadınız demektir. İstediğiniz arabada olsa yemekte ikisini de elde etmeniz ayni mekanizma ile çalışır.
Bir kişi hangi enerji ile şarj olmuşsa, o frekanstaki enerjileri kendisine çekecektir. Bir kişinin bir enerji ile şarj olmasını sağlayan şey ise onun ürettiği duygu ve düşüncelerdir.
Halk arasında ” Para, parayı çeker. “ sözü buna güzel bir örnektir. Bir kişi eğer olumlu ve güzel enerjilerle doluysa ve mutluysa yaşamına çekeceği enerjilerde yine olumlu ve güzel olacaktır. Yine halk “arasında" Kötü şeyler üst üste gelir" sözü de buna başka bir örnektir. Kötü bir deneyim yaşayan kişi bu deneyimin etkilerini üzerinde taşıdıkça buna uygun başka enerjileri kendisine çekmeye devam edecektir
Günümüzde bu yasayı duyan birçok insan bu yasanın nimetlerinden faydalanmak istiyor. Ancak birçoğu da yasayı tam anlayamadığı için hüsrana uğruyor. Aslında temel mantık belli evrende her şey enerji ve bizde düşüncelerimizle bu enerjiyi yönlendirebiliriz.
 Çekim yasasında “Ne istediğimizi bilmek” çok önemli bir adımdır. Bugün birçok insanla yaptığım sohbetlerde insanlar ne istediklerini bilmediklerini söylüyor. Kendi gerçeklikleri içerisinde kaybolmuş, yaşamın kavgası içinde boğulmuş olarak kendi sorumluluklarını almak istemiyorlar. İnsanların kendi yaşamlarının kontrolünü ele almaları için bilinçaltı temizliği çalışması önerdiğim birçok kişi çok fazla sorunları olduğunu ve nere
den başlayacağını bilemediğini söyleyerek. Çalışmalardan çok kolayca vazgeçiyorlar. 

Sihirli bir değnek arıyorlar. Sihirli bir değneğin kendilerine dokunarak tüm sorunlarını yok etmesini bekliyorlar. Ama aslında o sihirli değneğe sahip olduklarını ama onu kullanmayı öğrenmeleri gerektiğinin farkında değiller. Yaşamlarının kontrolünü ele almaları aslında bir sihirli değnek. Yaşadıkları olayların tüm sorumluluğunu kabullenip hayata bakış açılarını değiştirdikleri anda hayatları sihirli değnek dokunmuş gibi değişeceğinin farkında değiller. Yapmamız gereken o sihirli değneği kullanmayı öğrenmek.
Aslında bu durumdan memnun olan bir var oda egoları. Egoları şu anda onların bulunduğu kutudan dışarıya çıkmalarını istemiyor. Çünkü o mevcut duruma alışmış. En çok yaptığımız şey olan mazeretlerimizle besleniyor ve hayatından oldukça memnun. Bizim her değişiklik istememizde o bizim çocuklarımıza yaptığımız şeyi yapıyor, “cıss yanarsın”, “ dışarda öcü var. “ vb. sözlerle bizi koruyor. Tabii ki bizde egomuzun sözünü dinleyip yerimizde oturmaya devam ediyoruz. Çünkü yetişme tarzımız bu. 

Bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyız?

Bu durumdan kurtulmamız için öncelikle bu durumun farkına varmamız gerekiyor. Kutumuzun dışına çıkmamız için ne istediğimizi bilmemiz ve  nerede olduğumuzun farkına varmamız gerekiyor. İnsanların çalışmalarda en çok takıldıkları konu burası aslında insanlar ne istediklerini bilmiyorlar.
Çok enteresan bir durum gerçekten ne istediğini bilmeyen insan sonuçta ne elde edebilir ki? Aslında ne istediğini bilmeyen insanlar neye sahip olduklarının ve nerede olduklarının farkında değiller. Neye sahip olduğumuzu ve nerede olduğumuzu bilemezseniz ne isteyeceğinizi tabii ki bilemezsiniz. Nerede olduğunuzu bilmezseniz, ne istediğiniz bilmezseniz sonuçta elde edeceğiniz şey kocaman bir hiçtir.
Sahip olduklarınızın farkına varacaksınız ki, neye ihtiyacınız olduğunuzu değerlendirmeye alabilesiniz. Nerede olduğumuzu bileceksiniz ki hedeflerinize gidecek yolun haritasını çıkartabilesiniz.
Ne yazık ki hedef oluşturmak, insanların en çok zorlandıkları bir durum bu.  Çekim yasasını duymuş birçok insan yasanın nimetlerinden faydalanmak istiyor. Ama nasıl faydalanacağını bilemiyor. Bir şeyler istiyorlar ama ne istediklerini bilmiyorlar. Çünkü egoları onları yaşam kutularına hapsetmiş durumda ve onların bunu bilmesini istemiyor. Ancak gerçekten değişim isteyen kişiler bunun farkına varabiliyor.  

Bu durumu aşmak için ne yapabiliriz?

Aslında çalışmalarıma başladığım zamanlarda bende bu konu üzerinde üzerine oldukça fazla takılmıştım. Ben çalışma niyetimi kendime açıkça belirttiğim için sürekli olarak kendi kendimi teşvikle sorunlarım üzerine çalışmalara devam ettim. Zaman zaman bende egomun rahatlık alanına takılarak çalışmalarımı aksattığım oldu. Bu durum beni rahatsız ettiği dönemlerde kendime ilk sorduğum sorulardan birisi  “Bu çalışmayı yapmayı neden istemiyorum? Bu çalışmayı yaparsam hayatımda neler değişecek ne yapmak zorunda kalacağım?” sorusu idi. Bugünde çalışmalarla ilgili konuştuğum kişilere bunu özellikle tavsiye ediyorum.
Ben çalışmalarım esnasında çalışmak istemediğim ilk zamanlarda bu sorunun sonrasında çok enteresan bir cevap almıştım. “Eğer bu çalışmaları yaparsam mevcut işimden ayrılıp emekli olabileceğim ve devamında bu işle uğraşabileceğim ancak şu anki işimin bana sağladığı maddi ve manevi imkânları kaybedebileceğim” korkusu cevabı almıştım. Bu benim için iyi bir tespitti. Çünkü sorunumun kaynağını tespit etmiştim. Devamında bu korkumla ilgili çalışmalara başladım. Önce korkumu detaylandırarak çalışacağım konuları tespit ettim. Emekli olma korkusu, emeklilikte maddi anlamda zor durumda kalabileceğim korkusu, Yalnız kalabileceğim korkusu, şu anki işimin bana sağladığı maddi ve manevi imkânlardan vazgeçememe korkusu, başarısız olma korkusu, ailemin bu durumdan beni suçlayacağı korkusu gibi bir çok korkum üzerinde çalışma yaptım. Her çalışma sonrasında daha fazla rahatlamaya başladım.
Hedeflerime doğru adım adım ilerlemeye başladım. Hedeflerim için ihtiyaç duyabileceğim şeyler birer bire önüme gelmeye başladı. Kendi yaşamının kontrolünü almaya kara vermiş kişiler karşıma çıktı. Onlarla yaptığım her sohbetle kendimi daha fazla geliştirmeye başladım
Bu çalışmalarla birlikte diğer korkularımı da çalışmaya başlamıştım. Çünkü çalışmamın önündeki en büyük engeli tespit etmiştim. Devamında kendime güvenimin gelişmesi ile  sitemde kendi yazılarımı yayınlamaya başladım. Yazılarım sonrasında bilgi isteyen kişi miktarı artmaya başladı. İnsanların sorunlarının farkına varmasını sağlamak ve onlar için çözüm sunmak oldukça güzel bir duyguydu benim için. İnsanları yönlendirirken en çok karşılaştığım ne istediğini bilmememe konusu hala kafamı kurcalıyordu.

Ne istediğimizi nasıl tespit edebiliriz?

Ben kendi hayatımın kontrolünü elime almaya karar verdiğim için karşılaştığım konuları çözümlememi sağlayan bilgiler karşıma çıkıyordu. Bunlardan birisinde bu sorunun cevabını bulmanın ne kadarda kolay olduğunu gösteren bir yöntemi keşfettim. Darel Rutherford’un “Çözüm Olmak” kitabında bu konuyu çok kolay bir şekilde çözümlüyordu.
Ne istediğiniz tespit etmek için öncelikle hayatınızda istemediklerinizi tespit edin diyordu. Daha sonrada bu istemediğiniz şeyleri istediğiniz şeylere çevirin diyordu. Olay bu kadar basitti. Ben bu çözümü gördüğümde oldukça etkilenmiştim. Çünkü çözüm bize hem ne istediğimizi tespit etmemizi sağlarken aynı zamanda nerede olduğumuzun ve en önemlisi kim olduğumuzun tespitini de sağlıyordu. Yani çalışma için her şey hazırdı.
Eğer hayattan ne istediğinizi bilmiyorsanız bunun sebebi kim olduğunuzu bilmemenizdir. Kim olduğunuzu bildiğinizde hayatınıza neyin ait olduğunu bilirsiniz, eğer bunlara sahip değilseniz bunlara sahip olmayı seçersiniz.  Kim olduğunuz bilmek size çözüm yollarını gösterir.

Ne istediğinizi bilme çalışması:

Bunun için kâğıt alın ve bu kâğıdı iki eşit parçaya bölecek bir çizgi çizin. Sol tarafa hayatınızda istemediklerinizin listesini çıkartın. Sağ tarafında bu istemediklerinizin tam tersi istediklerinizin listesini tapın. Böylece her şey istemediklerinizi iptal etsin.

Hayatımda İstemediklerim
Hayatımda İstediklerim
1.    Oturduğum yeri sevmiyorum
1. Kendi evime sahip olmak.
2. Hayatımı kazanmak için yaptığım işi sevmiyorum.
2. Hoşlandığım iyi bir iş.
3.    İlişkilerimde terk edilmeyi sevmiyorum.
3. Mutlu ve huzurlu olduğum güzel bir kişi ile ilişki yaşamak.

Şimdi artık ne istediğinizi biliyorsunuz. Bundan sonraki listenizi önem sırasına göre düzenlemek ve ona göre çalışmaya başlamak.
Ne istediğiniz bilmek önemli bir adımdır. Hayattan ne istediğinizi bilmeye başladığınızda bir sonraki ve en önemli adımı atmaya hazır olursunuz, istediklerine sahip olan kişi olmayı seçmek. Hayatınızda elde edeceğiniz her şey sizin kim olmayı seçmenizle bağlantılıdır. Siz kendi kimliğinizi istediğiniz şekilde değiştirdikçe hayatınız sahip olduğunuz şeylerde değişecektir.
Yazımı Kayıp Gül kitabından almış olduğum bir alıntı ile bitirmek istiyorum.

“Bir dağ hayal et …. Zirvesinde manzarası çok güzel orada olmayı çok istiyorsun. Ama zirveyi kendinden çok uzak gördüğün için ümitsizliğe kapılıyorsun. “Oraya nasıl olsa varamam” deyip vazgeçiyorsun.
Oysa zirveye varanların adımları seninkilerden daha büyük değildir. Ama onlar, o küçük adımları birbiri ardına atmayı sürdürmüş kimselerdir. İmkânsızı gerçekleştiren mucizeler değil sürekliliktir. Suya sarp kayayı deldirende budur.”

Kendi hayatının kontrolünü eline alıp başaranların adımları sizinkilerden daha büyük olduğunu sanmayın başaranlarla, başaramayanlar arsındaki fark azimle ve sabırla çalışmakta yatmaktadır. Hayatınızı değiştirmenizi sağlayacak kendi sihirli değneğinizi kullanmayı öğrenmenizi tavsiye ederim.

Sevgilerimle

Halis Şhnr


15 yorum :

  1. Peki hangi işi yapmak istediğimizi nasıl bulacağız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabı bulursan bana da söyle

      Sil
    2. Cevabı bulursan bana da söyle

      Sil
    3. info@kaplanmustafa.com ulaşın size ne iş yapabileceğinizi söyleyeyim

      Sil
  2. ayagı olmayan ne yapıcak o da insan bende herkes eşit olmalı degilmidir.

    YanıtlaSil
  3. Yaradanın dünyayı oluştururken ki düzeni yaradanın tasarrufudur. Bunun nedenini bilecek kişide yaratandır. Onu sorgulamak bana düşmez.

    YanıtlaSil
  4. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum gerçekten sayenizde hayatım değişiyor Teşekkürler sizi keşfetmemi sağladığı için önce herşeyin yaratıcısı yüce Rabbime sonra da size.

    YanıtlaSil
  5. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum gerçekten sayenizde hayatım değişiyor Teşekkürler sizi keşfetmemi sağladığı için önce herşeyin yaratıcısı yüce Rabbime sonra da size.

    YanıtlaSil
  6. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum gerçekten sayenizde hayatım değişiyor Teşekkürler sizi keşfetmemi sağladığı için önce herşeyin yaratıcısı yüce Rabbime sonra da size.

    YanıtlaSil
  7. halis bey birini değiştirmek mümkün mü sizce
    ya da kendimizi değiştirmeyi başardığımızda istediklerimizi belirleyip o yolda ilerlediğimizde, hayatımızda önemli yeri olan insanların bu isteklerimiz doğrultusunda değişmesi mümkün müdür ?
    görüşlerinize çok değer veriyorum kimseyi değiştiremezsin sözü hep söylenir siz ne diyorsunuz

    YanıtlaSil
  8. Kendi istemedikçe değiştirmek mümkün değildir. Ancak sizin enerjiniz değiştiğinde ona karşı öfke ve kızgınlıklarınızı bitirdiğiniz takdirde onun tepkisi daha farklı olacaktır.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Halis bey, cekim yasasi ile ilgili ders almak istiyorum. Size nasil ulasabilirim

    YanıtlaSil
  10. Merhaba lütfen bana geri donun çünkü çok önemli bi mesele bu anlattiginiz ben bunu bugün bi hocamdan dinledim hatta izledimde ben bunu bilen ve bu sirri bilen kişilerden çok daha farklı olduğunu düşünüyorum bunu bilen hicamda öyle dedi lütfen mesajima cevap verin

    YanıtlaSil
  11. İletişim sayfasında bana nasıl ulaşacağınız konusunda bilgi mevcut oradan ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil