EFT Hakkında Bilgi ve Örnek Uygulama


     EFT uygulamasının amacının bizi kısıtlayan duygulardan özgürleşmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak şunu da bilmek lazım ki; bilinçaltımız temizlenmesi gereken bir depo değil çünkü o bölgede olumsuz olduğu kadar olumlu veriler de kayıtlı. Basit bir benzetmeye izah etmeye çalışayım; bilinçaltına hard disk diyelim. Bu hard diskte yararlı ve zararlı her tür program mevcut. Sistemin başlangıcında programcı tarafından yüklenen programlardan tutun da -ki bu yükleyiciler ebevenlerimiz ve çevremiz oluyor- sonrasında da bizim geliştirdiğimiz bazı inançlar ve kayıtlara kadar... 
   Ne zaman ki bu hard diskte zararlı bir program çalışmaya başlıyor ve devam ediyor bu sistemi yavaşlatarak, sorun çıkararak kendini belli ediyor. Tıpkı bizim fizik ve ruh halimiz gibi. Bizim bilinçaltımızda var olan ve devam eden bir sorun da bizim fizik ve ruh bütünlüğümüzde aksaklıklara neden olmaya başlıyor. Bunun çeşitli göstergeleri var; yeme içme bozukluğu ve dolayısıyla kilo sorunları, farklı biçimlerde kendini belli eden duygusal karmaşalar, ilişkilerde başarısızlık, iletişim sorunları, başarısızlık, kararsızlık, korkular, kronik ağrılar vs..


    Bu noktada soruna neden olan duyguyu saptamak çok önemli, tıpkı hedefi onikiden vurmak gibi. Diyelim ki kilo sorununuz var, buna masanın yüzeyi diyoruz. Ama masanın altını göremiyoruz; bu sorunun dört ayağı da olabilir, binlerce ayağı da.. İşte bunu bir profesyonel daha net ve kolay saptarken, kişinin kendine objektif bakması zor olabiliyor. Ama yine de kendini iyi tanıyan, iyi gözlemleyen ve farkında lığı gelişmiş kişiler de bu analizi yapabilir. Bu analiz için kendinize;

Ne
Neden
Ne kadar
Ne zaman sorularını sorabilirsiniz..

Madem kiloyla başladık, kiloyla devam edelim..

Ne yiyorum?
Neden yiyorum?
Ne kadar yiyorum?
Ne zaman yiyorum? gibi

Bunları yaptınız ve sorununuzla ilgili duyguları listelediniz diyelim. Her biri için ayrı ayrı EFT çalışıyorsunuz. Yok eğer soruna sebep olan temel duyguyu bulamıyorsanız o zaman düşünceyi (durumu) başlangıç noktası alabilirsiniz. Mutlaka fayda göreceksiniz.

Duygularımız listeledik ve onları puanladık yada durumu, düşüncemizi temel aldık.
Düşünce: "Tatlı yemekten vazgeçemiyorum, çok fazla tatlı yiyorum." olsun

Uygulamaya geçiyoruz:

Yazı yazdığınız değil diğer elinizi yumruk yapın ve karate noktasına işaret parmağınızla vurmaya başlayın (tıplama diyelim)

"Her ne kadar şu anda canım çok tatlı yemek istiyorsa da kendimi tamamen ve derinden sevmeyi, saygı duymayı, kabul etmeyi ve affetmeyi seçiyorum (sadece seviyorum ve kabul ediyorum da olabilir)

Sonra sırasıyla tepe noktası (başımızın üstü), kaş, şakak, göz altı, burun atı, çene, göğüs, kol altı şeklinde gidiyoruz (detaylı vuruş noktaları sitemizdeki konularda mevcut) ve her seferinde tıplarken aşağıdaki örnekler gibi tekrarlıyoruz.

Şu anda canım çok tatlı yemek istiyor
Yine canım tatlı yemek istiyor
Hala canım tatlı yemek istiyor
Korkarım kendimi yine durduramayacağım
Canım çok tatlı istiyor vs

Tıplamaya parmaklarla devam ediyoruz (yüzük parmağı hariç) sonra serçe ve yüzük parmağı arasında bileğe doğru olan boşluk bölgesine tıplıyor, ovuşturuyor söylemeye devam ediyoruz. Bunu yaparken gözlerimizle sırasıyla sağ alta, sol alta bakıyor, gözlerimizle saat yönünde ve tersi yönde daire çiziyoruz. Ardından beynin sağ ve sol lobunu uyarmak amacıyla hızlıca 1,2,3,4,5 diye sayıyor ve hemen arkasından şarkı söylüyoruz (daha dün annemizin kollarında yaşarken, çiçekli bahçemizin yollarında koşarken la la la vs.)

Bu şekilde duygu sıfırlanana kadar devam ediyoruz.. 

Kaynak : Alıntıdır.



7 yorum :

  1. Halis bey öncelikle böyle bir site kurarak birçok insana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim size 2 sorum olacaktı şimdi bu kilo problemlerimiz var ya bazılarının bende dahil bu tekniği uygulayarak bilinaçltımıza hergün kilo alacak yemekler yiyyorum gibi telkinlerde bulunursak kilo alırmıyız ve 2.sorumda bi insanın mutlu yada mutsuz çekingen girişken olması bilinçaltındaki kayıtlaramı bağlıdır yani bu yüzdenmi böyledir ?

    YanıtlaSil
  2. Kilonun altındaki sebebleri ve korkuları bulup onları temizlemek için bu tekniği kullanabilirsiniz.
    Mevcut davranış kalıplarınız söylediğiniz gibi bilinçaltı kayıtlarımızla bağlantıldır.

    YanıtlaSil
  3. Halis bey her ne yerdek yiyelim kilo almamamızı sağlayacak uygulama için nasıl bir sey yapabiliriz? Boyu uzatabilecek yaşta olan bir çocuğun uzaması için nasıl bir yol izlemeliyiz?

    YanıtlaSil
  4. Yemek yeme konusu bir ağ gibidir. Düğüm noktasına bağlı bir çok konu vardır. Haz alma, öfke, kızgınlık, korunma vb gibi. Bu konular çözülmeden kilo almayı çözümlemek çok güçlü irade ister.
    Bunun için öncelikle kilonun yaratım sebebleri tespit edilip çözülmelidir.
    Çocuğunuz olmasını istediği uzunlukta olduğunu tüm duyuları ile hissederek imgelemesi ona yardımcı olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendilerini oldukları gibi kabul etseler daha kolay olmaz mı.

      Sil
  5. aldatılma korkusu üzerinde etkili olur mu başka birşey mi önerirsiniz

    YanıtlaSil
  6. Her türlü korku üzerinize çalışablirsiniz

    YanıtlaSil