Başarısızlık Korkusunu Temizleme



Başarısızlık korkusu bilinçaltında olan temel korkulardan bir tanesidir ve çok yaygın olarak görülür. Bu korkunun insanın hayatına yansımaları farklı şekilllerde görülebilir. Başarısızlıktan korktuğu için hiç bir iş yapmama yada yapamama, aşırı mükemmeliyetçilik, işkoliklik, ne kadar çalışırsa çalışşın sonuç alamama, sürekli içsel bir tatminsizlik hissi, hep bir şeyleri eksik biliyor duygusu, kendini başka insanlarla mukayese etme gibi durumlardan bir yada bir kaç tanesi yaşamda sürekli tekrar eder. Başarısızlık korkusu kişinin gerçek potansiyelini kullanmasına engel olduğu gibi, elde ettiği başarılı sonuçlardan da, yeterince tatmin olmasına engel olur.
1- Başarısızlık Duygusunu Nasıl Temizleyeceksiniz.
Başarısızlık duygusunun temizlenmesi bütün hayatı etkileyen bir duygu olduğu için çok önemlidir. Eğer bu duyguya sahip olduğunuza inanıyorsanız bu temizlik işlemi için ciddi olarak çalışmalısınız. Aşağıda bunun için neler yapabileceğinizi bulabilirsiniz.
Refah içinde bir yaşam sürdürme rehberi isimli kitabımda 21 günlük afirmasyon nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatmıştım. Bu nedenle bir daha burada yazmayacağım. Kitabı okumamışsanız, mutlaka okumanızı öneririm.

  Kitapta anlattığım şekilde 21 gün aşağıdaki afirmasyonla çalışmanızı öneririm. 21 kuralına tam olarak uymanız önemlidir. Başarısızlık duygusu 21 günde temizlenmeyebilir, eğer hala devam ettiğini düşünüyorsanız bir süre ara verip tekrar başlayın. Temizlik süreci kişiden kişiye değişir bu nedenle bu sorundan kurtulduğunuza emin olana kadar tekrar 21 gün çalışmaları yapmak faydalıdır.
Afirmasyon: ” Başarılı olduğuma inanıyorum ve başarılarım için kendimi kutluyorum”


2- Niyet;
Niyet ve afirmasyonun farkını yine blogda güçlü niyetler isimli yazımda anlatmıştım. Bu yazıyı okumanızın faydası olacaktır. Başarısızlık duygusu için aşağıdaki niyeti kullanabilirsiniz.
” Başarılı olmayı ve başarılarımı önce kendimin sonra başkalarının takdir etmesini seçiyorum. Başka insanları da başarılı olmaları için destelemeyi ve kendi başarılarım için çok mutlu olmayı kabul ediyorum. Başarımın her geçen gün artmasına ve her geçen gün başarılı olduğumu daha da fark etmeye niyet ediyorum. Niyetim şimdi gerçekleşmeye başladı, bunun için teşekkür ediyorum”
3- Enerji çalışmaları
Başarı duygusu solar pleksus chakra ile ilgilidir, eğer reiki yada başka bir şifa enerjisi sistemi ile çalışıyorsanız bu chakraya daha fazla reiki verin. Solar pleksus chakrasına reiki verirken içinizden sürekli ” ben çok başarılıyum” diye tekrar etmenizin çok faydası olacaktır.
4- Doğal taş kullanma
Başarı duygusunu arttırmak için malakit taşı kullanabilirsiniz. Ayrıca havlit taşının da başarıyı desteklediğine inanılır. Eğer bu taşları bulamıyorsanız bir erkek kuvars edinebilir ve başarı için programlayabilirsiniz. Taşları temizlemekle ilgili bilgiler Refah içinde bir yaşam sürdürme isimli kitabımda olduğu için bir daha yazmıyorum. Daha sonra taşınızı kitapta anlatılığı şekilde programlayın. Programlama için şu cümleleri kullanabilirsiniz.
” Evrenin tüm sevgi, şifa ve pozitif enerjilerinin sana dolmasını ve sende olan enerjiyi bundan sonra benim ve ilgili herkesin en yüksek iyiliği için kullanmanı istiyorum. Başarımı arttıracak ve benim kendimi daha başarılı hissedecegim şekilde bana gerekli enerjileri bana vermeni istiyorum. Teşekkür ederim”
Taşınızı haftada bir kere temizleyin ve her temizlediğinizde yeniden programlayın.
5- İnanç değiştirme çalışması
Yine kitapta anlatıldığı şekilde Ben çok başarılıyım kalıbını kullanarak inanç değiştirme çalışması yapabilirsiniz. Bu çalışmayı da en az 21 gün devam ettirin.
Yukarıdaki çalışmalardan 1.maddeyi mutlaka yapmanız gereklidir. Diğerlerini de yaparsanız çok daha iyi olacaktır. Önerim hepsi ile aynı anda çalışmanızdır.
Sevgiyle kalın.
Berna Özcan Demir


0 yorum: