Enerjimizi Tüketen Nedenler


Yaşam enerjimizin yüksek olması hayatımızda sağlığı, dengeyi, uyumu ve başarıyı elde etmemiz için çok önemlidir. Yaşam enerjisi ve titreşimi yüksek frekansta olan insanların isteklerini hayatlarına çekmeleri ve amaçlarına ulaşmaları da çok daha kolay olacaktır. Ancak bazı duygular, düşünceler ve durumlar yaşam enerjimizi kendiliklerinden tüketiler. Eğer bilinçli bir şekilde bunları fark edip durdurmazsanız her gün çok fazla ve gereksiz enerji  kaybına uğrarsınız ve doğal olarak olumsuz bir enerji titreşimini de sahip olursunuz. Yaşam enerjimizi düşüren bu faktörler konusunda bir yazı yazmamım  önemli olduğuna karar verdim ve herkesin faydalanmasını seçiyorum.
1-  Negatif duygular ve düşünceler
Negatif duygular çok fazla enerji tüketmemize yol açarlar. Daha doğrusu yaşam enerjimizi emerek olumsuz bir düşünce modeline yönlendirirler ve  tüketirler. Öfke, endişe, kıskançlık, şüphe, üzüntü, nefret, suçluluk duyguları korkular ve insana acı veren her türlü olumsuz duygu yaşam enerjisini hızla  tüketir, kişinin enerji titreşimini düşük bir frekansa getirir.  Olumsuz duygular kolay fark edilebilir olmasına rağmen insanlar genelde enerjileri tükendikten  sonra içinde oldukları ruh halini fark ederler. Bir kere bu duyguların tuzağına düşerseniz yaşayacağınız duygusal yoğunluk o kadar hızlı gelişir ki çoğu  zaman tamamen kendinizi duruma kaptırır ve enerjiniz tükenene kadar bu olumsuz duyguları deneyimlersiniz. Ayrıca var olan enerjinizin zararlı duygu  kalıplarına aktarılması sonucunda bu duygularla bağlantınız her seferinde daha da güçlenir ve bundan sonra aynı duyguları daha kolay bir şekilde  deneyimlersiniz. Bunu şu şekilde ifade edebilirim. Öfkelendiğiniz zamanlarda yaşam enerjiniz öfke enerjisi tarafından emilir ve bu fke enerjisini besler.

Siz bu arada sizin sağlığınız, mutluluğunuz ve refahınız için gerekli olan enerjiyi hızla kaybetmektesinizdir. Öfke enerjiniz ise beslenmekte  büyümektedir. Bir noktadan sonra sakinleşmeniz gerektiğini birisi size söyler yada siz farkına varırsınız veya sakinleşmek zorunda kalırsınız. Ancak artık  öfke enerjisi sizin enerji alanınıza daha güçlü bir şekilde yerleşmiştir. Bundan sonra artık daha kolay ve hızlı ortaya çıkacaktır küçük bir tetikleyici bile öfke  enerjisini aktif hale getirecek o yeniden sizin var olan enerjinizi tüketmeye başlayacaktır. Olumsuz duygular sadece siz onları deneyimlerken enerjinizi  tüketmezler aynı zamanda duygusal olarak onlardan uzaklaştığınız zamanlarda bile enerjinizi çalmak için hazır beklemektedirler. Küçük bir uyaranla  yeniden aktif hale geçerler ve enerjinizi yeniden emmeye başlarlar. Her enerji alımından sonra da daha güçlü olarak enerji alanınıza yerleşirler. Eğer  hayatınızdaki enerji kaçaklarından kurtulmak istiyorsanız negatif duyguların oluşturduğu kayıpları durdurmanız gereklidir.
Genelde negatif duygular bir düşünce ile başlar. Duygunun ilk tetikleyicisi olumsuz bir düşüncenizdir. Bu düşünce; bir endişe, bir şüphe, bir eleştiri veya olumsuz bir durumla ilgili bir değerlendirme olabilir. Önce bir şey düşünürüz sonra bu düşünce duygusal durumumuzu etkiler ve düşünceye bağlı bir duygu geliştiririz. Bu nedenle olumsuz düşünceler, olumsuz duygulara yol açtığı için enerji kayıplarının temel nedeni bile sayılabilirler.
2- Erteleme eğilimine sahip olmak
Eğer yapmanız gereken işleri sürekli erteleme eğilimindeyseniz bu özelliğiniz yaşam enerjinizin tükenmesine yol açıyor demektir. Yapılması gereken küçük yada büyük işler siz o anda farkında olmasınız bile bilinçaltınızda sürekli sizi rahatsız ederler. İçinizde bir tarafınız bu işin bitmesi gerektiğini bilir ve siz dikkatinizi bu konudan kaçırsanız bile içsel olarak ertelemiş olmanız sizi rahatsız eder. İşte bu rahatsızlık duygusu yaşam enerjinizi sürekli tüketir ve enerji kaçağına yol açar.  Eğer diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekiyorsa ama çeşitli nedenlerle bunu erteliyorsanız dikkatinizi bu konuya vermeseniz bile sürekli bu konu sizi rahatsız edecektir. Evinizde sürekli damlayan ama bir türlü tamir ettirmediğiniz o musluk, terziye vermeniz gereken pantalon, silmeniz gereken camlar, ödemeniz gereken o küçük borç, aramanız gereken arkadaşınız, gitmeniz gereken akrabanız ertelediğiniz her ne varsa bunlarla ilgili ” yapmam gerekli” inancınız varsa rahatsızlık ve dolayısıyla enerji kaybı kaçınılmaz olacaktır.

************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN



***********************************************
3- Enerji vampirliği
Bizler çevremizdeki insanlarla sürekli bir enerji alışverişi içindeyiz. Duygusal bağımız olan insanlarla bu enerji alışverişi daha güçlü iken sadece iletişime geçtiğimiz hatta bazen iletişimimiz bile olmayan insanlarla enerji alışverişi yaparız. Ailemiz ve sevdiklerimizle aramızdaki enerji alışverişi genelde gönüllüdür. Biz onlara kendi enerjimizden veririz onlardan da enerji alırız. Bu zarar verecek bir süreç değildir, enerji rezonasyonunu sağlamak için otomatik gerçekleşen bir süreçtir. Özellikle sevgi alıp verirken bu enerji alışverişi daha da artar. Yine iletişime geçtiğimiz insanlarla bağlantı kurarken enerji uyumu için enerji alış-verişi gerçekleşecektir ki bu da çok normaldir. Ancak bazen bazı insanlar genelde farkında olmadan başka insanların enerjisini emerler. Buradaki enerji emişi çok güçlüdür ve karşışıklı enerji alışverişi gibi değildir. Karşınızdaki insan sizin enerjinizi tüketmektedir ve enerji ihtiyacını sizin auranızdan karşılamaktadır ve bunu çoğunlukla bilinçsiz yapmaktadır.
Enerji vampirleri genelde olumsuz duygu ve düşüncelere sahip insanlardır. Bu nedenle kendileri ciddi enerji kayıpları yaşamaktadırlar ve bu enerjiyi yerine koymak için bir şekilde başka insanların enerjilerini tüketirler. Başka insanların enerjilerini alırken de kendi olumsuz enerjilerini ortaya koyalarlar çünkü sizin enerji kaybetmeniz için sizin de olumsuz duygular içinde olmanız ve bu kişi ile rezone olmanız gereklidir. Siz olumlu duygulara ve yüksek bir titreşime sahipseniz sizden enerji almaları çok kolay olmayacaktır. Bu nedenle de sizinle bir araya gelen enerji vampiri sorunlarını, acılarını, korkularını anlatmaya başlar. Siz bunu bir dertleşme olarak görür ve tüm iyi niyetinizle yardımcı olmaya çalışırsınız ancak karşınızdaki insan bilinçsizce sizin enerji titreşimizi düşürmeye çalışıyordur. Daha sonra konuşma bittiğinde kendinizi çok yorgun ve tükenmiş hissedersiniz ve daha da kötüsü siz de artık olumsuz duygular içindesinizdir. Çünkü karşınızdaki enerji vampiri sizin enerjinizi alırken sizin de ruh halinizi etkilemiş ve olumsuz duygular içine girmenizi sağlayarak kendi içinizde de enerjinizin olumsuz duyguları beslemesine neden olmuştur. Bu süreç daha detaylı konuşulabilir ancak enerji vampirlerinden korunmak enerjinizi korumak için çok önemlidir diyebilirim.
4- Dedikodu yapmak
Dedikodu yapmak yani başka insanlar hakkında olumsuz konuşmak enerji kayıplarımızın önemli bir nedenidir. Dolanıklık teorisi gereği atom altı dünyada herşey bir ve tektir. Biz de herkesle ve herşeyle bağlantılıyız. İnsan dikkatini nereye verirse enerjisi de oraya akar ve bir kişi ile ilgili düşünmeye, konuşmaya başlayınca onunla aranızda enerji bağı güçlenir. Bu kişiyi bilincinizde tuttuğunuz sürece yani onunla ilgili konuşmaya devam ettiğiniz sürece de bu enerji bağı güçlenir ve aranızda bir enerji alış verişi başlar. Bu enerji alışverişinde bu kişi hakkında olumsuz konuşarak siz ona olumsuz enerji gönderiyorsunuzdur. Sizden çıkan enerji neyse aynı nitelikte enerji mutlaka size geri dönecektir. Haklı olan siz olsanız bile birisine negatif enerji gönderirseniz o kişiden olmasa bile bir şekilde aynı şekilde negatif enerji size geri dönecektir. Her enerji kaynağına geri döner yasası gereği ürettiğiniz olumsuz bir enerjinin size geri dönmesi herhangi bir zamanda ve şekilde ama mutlaka olacaktır. Size dönen negatif enerji ise titreşiminizi düşürecek ve enerji kaybetmenize yol açacaktır.
Ancak hepsi bununla da sınırlı değildir bir de bu insanla olumsuz bir bağ kurduğunuz için onun üzerinde bulunan olumsuzlukları da onunla paylaşmaya başlayacaksınız. Bunu şöyle düşünün siz Bayan X’in yalancı olduğunu düşünüyorsanız ve yalancı olduğunu ifade ediyorsanız onunla kurduğunuz bağ yalan enerjisi ile ilgili olacaktır.  Bu durumda Bayan X gerçekten yalancı bile olsa onun bu özelliği ile bağ kurduğunuz için aranızda oluşan enerji alışverişi gereği ondan kendinize yalan enerjisi transfer edeceksiniz. Yani onun bu özelliğine odaklanarak onun sahip olduğu bu enerjiye kendinizi rezone etmiş olacaksınız. Bu da hayatınızı iki şekilde etkileyecektir ya yalan söyleme huyunuz artacaktır ya da yalancı insanlar karşınıza daha fazla çıkacaktır. Her durumda Bayan X e ait olan bir enerjiyi onunla paylaştınız demektir ki bu durumda enerjinin doğası gereği sizden de ona enerji akışı olacaktır. O size yalan enerjisini verirken siz de ona kendi enerjinizden vereceksiniz. Aldığınız olumsuz enerji sizin kendi enerjinizi düşürerek enerji kaybına yol açarken, bir de enerji verdiğiniz için enerji kaybınız daha da fazla olacaktır. Bu nedenle dedikodu yapmak gerçekten çok ciddi enerji kaybetmenize yol açacaktır. Dikkat ederseniz haklı olup olmadığınız bu süreçte hiç önemli değildir.

Bunların dışında enerji kaybetmemize yol açan başka şeyleri de madde madde yazmak istiyorum.

- Aşırı uykusuzluk
- Çok fazla yemek yemek
- Gürültü kirliliği
- Sigara,alkol, uyuşturucu kullanımı
- Havasız ve kirli ortamlarda uzun zaman bulunma
- Enerjisi çok düşük ve olumsuz insanlarla uzun zaman birlikte olmak ( enerji vampiri olmasalar bile bu kişilerin aurası bizi olumsuz etkiler)
- Stres

Peki enerji kaçaklarını durdurmak için ne yapabiliriz.?

Öncelikle erteleme huyumuzu bırakmak, dedikodu yapmamak, enerji vampirlerinden uzak durmaya ve korunmaya çalışmak ilk adımlar olacaktır. Negatif duygu ve düşüncelerimizi kontrol etmek için farkındalığımızı geliştirmek, duygu kontrolü sağlamak ve odağımızı istediğimiz zaman değiştirebilme yeteneğimizi geliştirmemiz önemli olacaktır. Eğer bunlar sizin için bir anlam ifade etmiyorsa en temel anlamda olumlamalarla çalışmanızı öneririm.

Sürekli olumlama yapmak zihninizi pozitif bir noktada tutacaktır. Yine enerjilerle çalışmanın ve meditasyonun da çok faydasını göreceğinizi söyleyebilirim.
Olumsuz duygu ve düşünceleri şifalandırmak için kullanabileceğiniz bazı olumlamalar
Olumlu düşünme yeteneğim her geçen gün gelişiyor.
Kendimi olduğum gibi kabul ediyorum ve kendimden hoşnutum.
Zihnim sadece olumlu düşüncelere odaklanıyor.
Olumlu düşünebilmek beni güçlendiriyor.
Benim için iyi ve hayırlı düşünceler üretiyorum.

Enerji vampirliğinden korunmak için ve negatif duygu ve düşünceleri temizlemek için çeşitli seminerlerimiz de zaman zaman olmaktadır. Bu konularla ilgilenenler bunları da takip edebilerler.

Berna Özcan Demir
www.bernaozcandemir.com


************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************


2 yorum :

  1. merhaba www.bernaozcandemir.com adresine internnette yaptığım hiçbir aramada ulaşamıyorum ,acaba siz nasıl ulaşabilyorsunuz bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen?

    YanıtlaSil
  2. yazınızı alıntı ibaresi ve linkinizle değerli yazılarınızı forum sayfasında paylaşmak için izin istiyorum berna hanım. teşekkürler http://www.fxgrup.com/forum/showthread.php?t=11590&page=2&p=154282&posted=1sayfasında paylaşım yapacağım.

    YanıtlaSil