Ne Yaparsam Yapayım.



Ne yaparsam yapayım gördüklerim hiçbir zaman değişmeyecek ; Ta ki gördüklerimin başına benim gördüklerimi yaşayıncaya dek. İstediğin kadar samimi ol istediğin kadar insancıl tarafınla yanaş, yaklaş;  insanlara, karakterlere, mevkiye ve en yüksek kişiye.
Senden almak istediğini verinceye dek ; savaşacaktır, sataşacaktır; hatta hiç yapmadıklarını yapıp diz çökecektir karşında. İstediğini alıncaya dek. İstediğin kadar bilgi sahibi ol, istediğin kadar bilgisiz.
Bir gün sana verilen mutluluğu, rahatlığı, huzuru, ihtişamı almak için biri gelip keyfini ayaklarının altından halı gibi çekecektir.

İstediğin kadar vaaz ver, başını döndür pırıltılı kutularla, ümitlendir hayallerini, yaşandığı zaman anlarsın hiç bitmeyecek gibi gelir bazen, tablonun renklerini oluşturursun gözlerinle ve hiçbir zaman bitmeyeceğini gözlerini kapayınca anlarsın.
Bir çok Tv kanalları, yapılan reklamlar, dağıtılan broşürler, filimler, diziler hep bir mesaj verir ; Kürsüye çıkan vaazlar verir. En iyi rolünü oynayan  en çok insanı tarafına çekendir. Hiçbir zaman bitmeyecek sanılır; Çeşit çeşit kıyafetler dizilir karşımıza. Etrafımızda pervane gibi döner durur. Bir kıyafet alırsın kendine , çoğu zaman bir kostümdür ; gün be gün , an be an kokteyl den partiye oradan toplantıya, kumar partilerine , kahve içmeye derken sinema ve spora ardından yatağa girerken bile hep değiştirirsin kıyafetini. Bir kostüm olduğunu bilmeden ; içindeki canavarı terbiye etmeden ; sürekli değişimi gösterirsin sahnende. İçinde yananları görmeden.
Daha ne kadar ve her gün yenilenebilir ruhlar ; daha ne kadar her gün yeni bir gün uyanır insan.

İstediğini vermeyince karşındakine, o zaman başlar baskın karakter ; Bariz kalırsın , tehditler savurur belki de , zorbalıkla yaptırmaya çalışır ; tek maksadı vardır, hücrelerini doyurmaktır.
Duruşları değişir yürürken karakter atarlar ; trip derler buna . Fiyaka arabalarla tamamlanır dolaşırken sadece boş sokaklar onlarındır. Bir çoğu vasattır. Sevgileri gibi.

Gece başlar bazen pişmanlık , bazen de hazdır.
Hep onlar için çalışmalı insan , hep bir vücudu vermeleri , hep kendini vermeye öğretilmiştir insana ; ehlileştirilmiş kostümlere bırakmıştır kendini. Daha ne istediğini söyleyemeden , anısını da yaşayarak savaşın ortasında kalmıştır çoğu zaman.

Ben bu dünyaya üzerimde kimsenin ve enerjimin hakkı olmadığını söylemeye geldim diyerek filozof ve felsefeci Ayn Rand’ ı anarak ; kimsenin üzerimde etkisi olmadığını söylemeye geldim.


Nesrin Sever

0 yorum: