Şelaleri Sever misiniz?



Şelalelerin bana en ilgi çekici gelen tarafı şelaleye sebep olan suyun geliş şekli ve miktarı. Amicalola denize çok uzakta, dağların tepesinde yer alan,çok yüksekten dökülen,uzak mesafelerden bile görülebilen bir şelale.Suyunu sağlayan ise küçük bir dere, yavaş yavaş akan bir su akıntısı…. Nasıl oluyor da sakince akan,akışındaki güzellik ve temizliğinden dolayı dayanamayıp ayaklarımızı içine sokmak istediğimiz bu küçücük dere bu şelaleye sebep oluyor diye düşünüyorum.
Akan suyun çağlayana dönüşmesi, döküleceği uygun yüksekliği bulması ile alakalı. Kendisinden beklenmeyecek kadar çok ses çıkartıyor, çok daha büyükmüş gibi gözüküyor.Yukarıda usul usul akarken mütevaziyane bir hayat yaşarken birden en heybetli görüntüye sahip oluyor. Sanki bizlere, bazılarımıza sesleniyor; hayatı, okulu, vazifelerini gözünde büyütenlere, ümitsizliğe düşenlere haykırıyor; ’’büyük biri olmayabilir, kendinizi yetenekli görmeyebilir, istediğiniz birçok şeyi yapamayacak, durumda ve imkanlarda zannedebilirsiniz.
Bunlarla ye’se düşmeyin, ümidinizi kaybetmeyin, sadece akmaya devam edin ve uygun yüksekliği bulmayı, Allah’ın o fırsatı karşınıza çıkarmasını bekleyin. Statik değil,aktif bekleme yapın, beklerken durmayın.Bir birikintiye, bir göle kavuşup onun bir parçası haline dönüşüp durgun bir hale dönüşmeyin. Akın, çalışın, akmaya, üretmeye, faydalı olmaya devam edin. Bir gün gelecek, yollar sizi yukarılara, tepelere götürecek, şelale eyleyecek, gözlere, kulaklara ve kalbe güzellik getirecek bir hale bürünecek…’’

Alıntıdır

0 yorum: