Z-Ponopono Yöntem Uygulaması


Z- PONOPONO YÖNTEMİ NEDİR?
Z-ponopono yöntemi Grant Connoly’nin Z point öğretisi ile Dr İheakala’nın ho’oponopo öğretisinin birlikte derlenmesinden oluşmuştur.
Z point yöntemi Grant Connoly tarafında Be set free fast (BSFF) den geliştirilerek oluşturulmuştur
Ho’oponopono yöntemi ise ilk olarak Dr Hew Len İheakala’ya öğreten kişi olan Morrnah Simeneo tarafından eski Hawai bilgeliğinden günümüze taşınmıştır ve Joe Vitale ve Dr Hew Len ihaleakala tarafından dünyaya duyurulmuştur. Bu nedenle Z point & hooponoponoyu birlikte kullandığım bu yönteme Z-ponopono yöntemi ismini verdim. Z-poponopo yöntemi ile sildiğimiz kalıplar yaşadığımız bazı olaylar nedeniyle çok önceden bilinçaltımıza kaydettiğimiz unuttuğumuz ama bize zarar veren duygu, düşünce inanç kalıplarıdır.

Eckart Tolle "Şimdinin Gücü" kitabında acı bedenden bahseder. Acı beden biriktirilmiş deneyim ve duygulardan ibarettir. Acı bedeni oluşturan her şey bilinçaltımızın arşivinde biriktirilmiştir. Gördüğümüz, duyduğumuz düşündüğümüz, hissettiğimiz ve imgelediğimiz, deneyimlediğimiz her şey bireysel ve toplumsal bilinçaltımızda birikir daha sonra bu bilinçaltımızda biriken bu kalıpları tekrar çalmasına neden olan bir olayla karşılaştığımızda bu eski kayıtlar tetiklenir.
Kısaca bizler sürekli geçmişte bilinçaltımızda biriktirdiğimiz kalıplara göre yaşar ve hareket ederiz. Bu nedenle hepimiz hayatımızın her anından, karşılaştığımız her olaydan %100 sorumluyuz.



Kısaca yaşamımızda ortaya çıkan her şey sadece kendi programımızın yansımasıdır. Öyleyse bize zarar veren bu programı silip bize geliştiren bizi mutlu eden programı bilinçaltımıza yükleyelim. İşte Z -ponopono yöntemi bu işlemi çok kolay ve çabuk yapar.

Z-ponopono yöntemi Bizim kendimize veya başkalarına yönelttiğimiz yargılama, eleştirme, utanç, suçluluk, hayal kırıklığı, nefret, korku gibi güçlü duyguların kolayca temizlenmesini ve yerine pozitif önermeleri yüklenmesini sağlayarak hayatımızı daha kolay, daha sevgi, dolu ve çok zevkli hale gelmesini sağlar.
Z- ponopono yöntemi bir yönü ile bilinçli zihni içerirken diğer yönü ile bilinçaltı zihinde çalışır .
Peki temizlemememiz gereken bu duygular inançlar, kalıplar nasıl oluşur?
Bizim Tanrısal ışığımızı , özümüzü yansıtmamızı engelleyen bu kalıplar, inançlar , duygular, düşünceler hayatımızın erken dönemlerinde birisi tarafından incitildiğimizde, yargılandığımızda, eleştirildiğimizde geliştirmiş olduğumuz gibi geçmiş yaşamlarımızdan veya atalarımızdan bize miras kalmış olabilir.
Bütün bu duyguları inançları, kalıpları, nedenleri bilinçli olarak hatırlamasak ta bilinçaltı zihnimiz bunları sürekli hatırlar, bunları tetikleyen her olayda ortaya çıkararak bizlerin bu kalıplara göre hareket etmemize neden olur ve tabiî ki bu davranışlarımızın sonucunda hem kendimiz hem de çevremiz zarar görür.
Sigara içmek, yemek yemek, tembellik, fobiler, parasal sıkıntılar, ilişki problemleri, kıskançlık, endişe, korku, vs. bunların hepsi önceden bilinçaltımıza stokladığımız kalıplar ve anılardır.
Bazı içsel ve dışsal olaylar bu kalıpları dürtükleyince bu kalıplar aynı playback gibi tekrar çalmaya başlar .
İşte bu nedenle bir çoğumuz her zaman bilinçaltımızda depolanmış bu eski kayıtlara göre hareket etmekte ve tepki göstermekteyiz.
Z –ponopono yöntemi ile bu eski kalıplar tümüyle ve güvenle temizlenir ve yerine istediğimiz pozitif kalıplar yüklenir. Bilinçaltımızdaki bu eski ve zararlı kalıplar aynı bilgisayarımızdaki virüsler gibidir. Hep hata yapmamıza neden olur. Bunun içinde bu virüsleri temizlemek ve antivirüs programı yüklemek gerekir.
İşte Z –ponopono yöntemi aynı bu anti virüs programı gibi işlev görür.
Z -ponopono yönteminde bilinçaltımıza anahtar cümleler olan “Özür dilerim, beni afet, teşekkür ederim ,seni seviyorum.” Cümlelerini yükleriz .
Temizleme yaparken “ özür dilerim, beni affet, seni seviyorum” anahtar cümlelerini kullanırken pozitif önermeleri yüklerken ise “ teşekkür ederim seni seviyorum” anahtar cümlelerini kullanırız.
Bu anahtar cümlelerin özel bir anlamı vardır. “Özür dilerim, beni affet, seni seviyorum” cümleleri ile Tanrıdan bizi yarattığında sahip olduğumuz saflığı ve arılığı bozduğumuz için özür diliyoruz ve tanrıya sevgimizi sunuyoruz.
Bu şekilde hem bilinçli zihnimiz hem de bilinçaltı zihnimizde arınma oluşuyor. Pozitif önerme yükledikten sonra kullandığımız “Teşekkür ederim, Seni seviyorum” anahtar cümleleri ile ise bu arınmamıza yardım ettiği ve arındığımız için Tanrıya teşekkür ediyor ve sevgilerimizi sunuyoruz.


Bilinçaltınıza verilen diğer talimatlar ve anahtar cümleler aynı bir sihirli değnek gibi iş görüyor ve bu zararlı kalıpları silip yeni pozitif kalıpları yüklüyor
Kısaca Z-ponopono yöntemi kendimizin ve başkalarının çatışan yönlerini tümüyle iyileştirmek ve arınmak için geliştirilmiş çok basit bir yöntemdir.
Bizim kendimize veya başkalarına yönelttiğimiz yargılama, eleştirme utanç, suçluluk, hayal kırıklığı, nefret, korku gibi güçlü duyguların kolayca temizlenmesini ve yerine pozitif kalıpları geçirmemizi sağlar.
Yapmamız gerekenler ise yalnızca farkındalık halinde olmak ,karşılaştığımız olaylara bu gözle bakmak ve her olayı arınmamız için bize sunulan bir fırsat olarak görmektir.
Bu şekilde baktığımızda sorunlar sadece bize sevginin gözüyle görebilmemiz ve esinlenme ile harekete geçebilmemiz için bir şans daha vermek üzere ortaya çıkan geçmişi yeniden canlandıran anılar olarak görünür.
Unutmayın Bir başkasında beğenmediğiniz bir şey gördüğünüzde siz farkında olsanız da, olmasanızda o şeye bilinçaltınızda sahipsiniz demektir ve göreviniz bu beğenmediğiniz yargıladığınız eleştirdiğiniz enerjiyi temizlemektir. Böylece ortak bilinçaltınızda temizlenir.
Z-ponopono yöntemi ile çalışırken evrensel enerjiyi belirten sık sık bedensel hisler, enerji ile ilgili deneyimler hissedilir. Bu aynı reiki, şifa dokunuşu ve diğer kanallık yaklaşımlarında hissedilen gibidir ve Z-ponopono işlemi sırasında arınmayı kolaylaştırır.
Z-ponopono yöntemini uygulayan kişiler enerjiyi ellerde, ayaklarda, çakra noktalarında karıncalanma ve hareketlilik olarak hissederler. Bazen de bütün beden de bu duyumlar hissedilir.
Eğer büyük bir temizlenme oluştuysa insanların bütün vücutlarının titreştiğini görülmüştür. . Bazen bu duyumlar çok güçlü olmaktadır, hatta iç organlarda bile bu titreşimi hissedenler vardır. Enerjiye hassas kişiler bu deneyimleri daha yoğun yaşamaktadır.
Bilinçaltı arınma yapıldığında, hayatta istediklerimizi elde etmek için yeni ve beklenmedik yollar bulmada zihnimiz özgürleşerek önümüzü tıkayan zihinsel engeller de ortadan kalkar.
Z-ponopono yöntemi ile zihnimiz bilinçaltı kalıplardan , inançlardan duyulardan temizleniyor, böylece bizler esinlenmenin geldiği ve yeni pozitif önermeler yükleyeceğimiz sıfır noktasına dönüyoruz.
 Z-ponopono kitabı bu 8 ana alan üzerine temizleme ve pozitifi yükleme cümlelerinden oluşmuştur. Bu kitaptaki çalışmaları tek başınıza yapabileceğiniz gibi cümleleri size okuyan bir arkadaşınız ile de yapabilirisiniz. .
Aşağıdaki 8 alanda arınma sağlamak sizde fiziksel, ruhsal, duygusal, zihinsel olarak bizlerde çarpıcı şekilde iyileştirme ve gelişim yaratır.
BEDENSEL ZİHİNSEL DUYGUSAL VE RUHSAL OLARAK DENGEDE OLMAMIZ İÇİN TEMİZLENMESİ GEREKEN 8 ANA ALAN
Bu 8 ana alanda arınmayı sırayla yapmak gerekir; çünkü bunların hepsini sırayla yapmak fiziksel, ruhsal, duygusal, zihinsel olarak bizlerde çarpıcı şekilde iyileştirme ve gelişim yaratır.

1 – Enerji yollarını dengelemek ve güçlendirmek
Enerji bedenimizde çaprazlama hareket eder çünkü doğal hali budur . Enerjimiz bedenimizde çapraz hareket ettiğinde biz sağlıklı oluruz. Oysa çoğu zaman stres, yorgunluk enerjinin homolateral ( tek yönlü) akmasına neden olur. Enerjinin homolateral akması uzun süre devam ettiğinde fiziksel rahatsızlıklara ortaya çıkar . Z-ponoponoo yöntemi ile enerji yollarını dengelemek ve güçlendirmek hem kolay hem de güvenlidir.
2 –Eski Anlaşmaları silmek ve doğum haritamızdaki negatif kişilik özelliklerini silmek
Bu anlaşmalar duygusal dönemlerde kendimizle yaptığımız anlaşmalar olabileceği gibi geçmiş yaşamlarımızda yaptığımız ve bu yaşamımıza getirdiğimiz anlaşmalarda olabilir.
Örneğin hayatınızın bir döneminde korkunç sonuçlara mal olan bir risk almış olursunuz ve olayı yaşadığınız anda bir daha asla risk almayacağım diye bir karar almış olabilirsiniz.
Anlaşmalar bilinçli zihin tarafından hemen unutulur ama bilinçaltında hep çok güçlüdür ve sonraki yaşamlarda bile geçerliliğini korur. Bu kararalrda çoğu zaman bizim iyiliğimize olmaz.
Z-ponopono yöntemi ile bilinçaltı zihnimizi tekrar programlarız ve geçmiş anlaşmalar ve kontratlarımızla yaptığımız bilinçli bir şekilde serbest bırakırız.
Ayrıca doğum haritamız bizim bu yaşamda geliştirmemiz gereken pozitif yönlerini gösterirken düzeltmemiz veya arınmamız gereken negatif yönlerimizi göstermektedir.
Z-ponopono yöntemi doğuştan getirdiğimiz negatif yönlerimizi temizlemek ve pozitif yönlerimizi güçlendirmek için etkili bir yöntemdir.

3 – Kendi gücümüze sahip çıkmak
Sıklıkla kendi gücümüzü kullanmaktan utanırız. Bu bir çok şekilde ortaya çıkabilir. Ya kendi gerçeğimizi konuşamayız veya kendimizi savunamayız. Kendi kişisel armağanlarımızı kabul etmekte ve ortaya sunmakta zorlanırız ya da enerjik hissedeceğimiz deneyimleri yapmakta isteksiz oluruz.
Z-ponopono yöntemi ile temizlemek kendi gücümüze tekrar elde etmemizi sağlar, böylece gücümüzün sorumluluğunu alırız

4 - Bizi gerileten çekirdek inançlarımızı temizlemek ve dönüştürmek
Çekirdek inançlar diğer bütün inançlarımızın temeli olan merkezi bir inançtır. Çekirdek inançlarımız hayatımızı her alanını etkiler. Bizi aşağı çeken çekirdek inançlarımızı
Z-ponopono yöntemi ile temizlemek ve bize hizmet edecek şekle dönüştürmek çarpıcı bir şekilde varlığımızın her alanını etkiler.
5 -İlişkilerinizi iyileştirmek
İlişkiler beğenelim ya da beğenmeyelim yaşamımızın belkemiğini oluştururlar
Hayatımızı boyunca her şeyle ve herkesle ilişkimiz vardır. Ailemizle arkadaşlarımızla, patronumuzla, müşterilerimizle, arkadaşlarımızla ve sevmediklerimizle… Ayrıca para ile arabalar ile ve kaçınmak istediğimiz şeylerle de ilişkilerimiz vardır Tabii ki kendimizle olan ilişkimizi de unutmayalım. İlişkiler zor olabilir, ödüllendirici olabilir ve bu ikisi arasında olabilir. İyi bir ilişki ile kötü bir ilişki arasında tek fark her ilişkide deneyimlediğimiz farklı dirençlerdir. İlişkilerimizdeki zorlukları Z-ponopono yöntemi ile temizlemek çok kolaydır.

6. Geçmiş deneyim travmalarını iyileştirmek
Yaşamımızın erken dönemlerinde meydana gelmiş iyileştirilmemiş travmalar ister büyük bir travma, ister küçük bir travma olsun bizde yaralar açar, hayal kırıklıkları yaratır, enerjinizi tüketir, kendimize ve dünyaya bakışınızı negatif yönde değiştirir . Bu travmalarda kolaylıkla ve güvenle Z-ponopono yöntemi ile temizlenir.

7- Belirli hayat zorluklarının üstesinden gelmek
Birçok kişi ortak olarak uğraştığımız hayat problemleri vardır; bunlar hastalık, para problemi , topluluk önünde konuşma ve aşk acıları gibi yaşam zorluklarıdır. Z-ponopono yöntemi ile bu zorlukları temizlemek son derece etkili ve kolay olmaktadır

8- istediklerimizi kendimize çekmek
Z-ponopono yöntemi ile hayatımızın değişik alanlarında yarattığımız istemediğimiz tezahürleri silip yerine istediklerimizi kolayca yükleriz.
Yukarda kısaca tanımladığım bu 8 alandaki arınmanın her biri birbiri ile bağlantılıdır. Sistematik olarak sıra ile her bir çalışmayı yapmak bizde fark edilir bir şekilde duygusal, ruhsal, zihinsel, fiziksel bir esenlik etkisi yaratacaktır.

             Ecz. Sevinc Sultan

************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com


13 yorum :

  1. Merhaba, bu yöntemi uyguladığınız örnekler var mı?

    YanıtlaSil
  2. Yazının altındaki linkten kitabı indirdiğinizde 8 adet çalışma var. Yöntemin uygulaması örnekleri ile mevcut.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar halis bey.
    Sizi tesadüf buldum iyiki bulmusum cok yeni ve degisik metotlar tanistim.Yazilariniz cok samimi geldi. size sorularim var.z-ponopo 8. tekniginin bir günde kac tanesini uygulayabiliriz.ve kac gün uygulayacagiz.yine 21 günmü?sevgiyle kalin

    YanıtlaSil
  4. faydalı olduysa ne mutlu bana.
    Z.ponopono tekniğindeki 8 çalışmayı günlere hatta haftalara yaymak bence mantıklı. Öncelikle çalışma yapılacak konuya odaklanmak o konu ile ilgili duyguları hissetmek çok önemli, hissetmediğiniz hiç bir duyguyu dönüşteremezsiniz. Bunun içinde hızlı bir şekilde yüzeysel çalışma yerine sindire sindire yapmak daha akıllıca ve verimli olacaktır. Özellikle travma çalışmalarını sizde iz bırakan hatırladığınız tüm bilinçaltı kayıtları için ayrı ayrı yapmak çok etkili olacaktır.
    21 kuralı olumlamalar için geçerli.

    YanıtlaSil
  5. merhaba halis bey z-ponopono çalışmasını yaparken cümleleri okuyarak ardından anahtar kelimeleri tekrarlamak çok uzun sürüyor,z-ponopono çalışmasındaki cümleleri acaba mp3 şeklinde bir çalışma yapma durumunuz var mı?örneğin funda yılmazların z-point korku temizliği mp3'ü çok etkili,dinledikçe işe yarıyor.yukarıdaki z-ponopono dosyasında geçen olumlama cümlelerini kullanarak mp3 hazırlansa on binler bundan faydalanır ve etkili olur diye düşünüyorum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. merhaba halis bey z-ponopono çalışmasını yaparken cümleleri okuyarak ardından anahtar kelimeleri tekrarlamak çok uzun sürüyor,z-ponopono çalışmasındaki cümleleri acaba mp3 şeklinde bir çalışma yapma durumunuz var mı?örneğin funda yılmazların z-point korku temizliği mp3'ü çok etkili,dinledikçe işe yarıyor.yukarıdaki z-ponopono dosyasında geçen olumlama cümlelerini kullanarak mp3 hazırlansa on binler bundan faydalanır ve etkili olur diye düşünüyorum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. İlginç bir yaklaşım ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. sitenizde yayınlarsanız mutlu oluruz.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Linki Güncelledim. Kitabı indirebilirsinizç

    YanıtlaSil
  11. Halis Bey 8 Çalışmadan şuan ihtiyacımızın yoğunluğuna göre istediğimiz çalışmadan başlayabilir miyiz acaba

    YanıtlaSil