Kendi Kendini Hipnotize Etmek


Kendi kendine hipnoz; doğal oluşan bir zihinsel durumdur. Bu durum; odaklanmış yüksek dikkat (trans) ile, kendini telkinlere açmaya niyetli olmak sözcükleri ile tanımlanabilir.
Adımlar
Sessiz, sakin bir ortamda bir sandalye ya da koltuğa oturun. Bazıları uzanmayı tercih edebiliyorsa da oturduğunuz zamandan daha çok uykuya dalma olasılığınız vardır. İster uzanmış, ister oturmuş olun herhangi bir pozisyonda bacak bacak üstüne atmadığınızdan ve/veya kollarınızı kavuşturmadığınızdan emin olun çünkü bu pozisyonda uzun süre kalabilirsiniz ve bu bir rahatsızlık sebebi olabilir.
En az yarım saat kadar dingin kalabileceğinizden emin olun!

Gözlerinizi kapatın. Korku, gerginlik ve endişelerin bedeniniz ve zihninizden akıp gitmesine izin verin. Başlangıçta düşüncelerin akınına uğradığınızı düşünebilirsiniz. Size huzur vermediklerini hissedebilirsiniz. Onlardan kurtulmaya çabalamayın. Sadece izleyin. Bir süre sonra akıp gideceklerdir. Bu adımda RaKaMu size yardımcı olacaktır.

Bedeninizdeki gerginlikleri farkedin. Ayak parmaklarınızın uçlarından başlayarak gerginliğin çözülüp döküldüğünü ve dönüşüm için toprak ana tarafından kabul edildiklerini hayal edin. Bedeninizin yukarı doğru her bölümünü özgürleştirdiğinizi düşünebilirsiniz. Gerginlikten arındıkça bedeninizdeki her yerin daha hafiflediğini, gitgide daha da yumuşadığını imgeleyin. Ayak parmaklarınızın gevşemelerine izin verin. Sonra ayaklar, baldırlarınızla devam edin, dizler, bacaklar, kalçalar, karın bölgesi, ve böylece tüm bedenin her bölümünü rahatlatarak, yüz ve kafanıza kadar devam edin. Sizi rahatlatan hatta gevşemenize sebep olan şeylere ve yerlere veya zamanlara odaklanıp, imgeleme yöntemleri ile fiziksel rahatlamayı destekleyebilirsiniz. 
Derin ve yavaş nefesler alın. Nefesinizi bırakırken gerilim ve olumsuzlukların gri ya da koyu renkli bir bulut gibi bedeninizi terk ettiklerini görün. Nefes alırken, ciğerlerinize serin serin dolan havanın yaşam ve enerji dolu bembeyaz bir güç olduğunu görün.
Rahatlamanın tadını çıkartın. Muhteşem, omuzlarına kadar derinlikte bir havuza inen on basamaklı merdivenin en tepesinde olduğunuzu canlandırın zihninizin gözünde. Bu manzaranın tüm ayrıntılarını birer birer inceleyin. Onuncu basamaktan başlayarak her basamağı aşağı doğru sayarak ineceğinizi söyleyin kendinize. Her sayıyı zihninizde canlandırın veya ayrıntıları ile düşünün. Her sayı ile aşağı indiğinizi ve dibe yaklaştığınızı hayal edin. Her sayı ile bir basmak daha aşağı ve bir basamak daha sonuncuya yakın. Her sayıdan sonra daha da derin bir rahatlama içine doğru süzüldüğünüzü hissedeceksiniz. Her basamakta basamağı ayak tabanınızda hissettiğinizi hayal edin ya da canlandırın veya sadece düşünün.
Rahatlamanın tadını çıkartın. Muhteşem, omuzlarına kadar derinlikte bir havuza inen, beş basamağı size en hoş gelen sıcaklıkta ve burnunuzda duyduğunuzda yüzünüzde tatlı bir gevşeme ile gelen gülümsemeye sebep olan kokulu suyun içinde, on basamaklı merdivenin en tepesinde olduğunuzu canlandırın zihninizin gözünde. Bu manzaranın tüm ayrıntılarını birer birer inceleyin. Onuncu basamaktan başlayarak her basamağı aşağı doğru sayarak ineceğinizi söyleyin kendinize. Her sayıyı zihninizde canlandırın veya ayrıntıları ile düşünün. Her sayı ile aşağı indiğinizi ve dibe yaklaştığınızı hayal edin. Her sayı ile bir basamak daha aşağı ve bir basamak daha sonuncuya yakın. Her sayıdan sonra daha da derin bir rahatlama hissine doğru süzüldüğünüzü hissedeceksiniz. Her basamakta basamağın ayak tabanınızda yarattığı rahatlatıcıyı etkiyi hissettiğinizi hayal edin ya da canlandırın veya sadece düşünün. Beşinci basamağa adım attığınızda ayağınızı sarmalayan tazelik ve saflığı hakikaten hissettiğinizi ve dünyanın en arındırıcı vahası ayaklarınızı sarmalarken göğsünüzde belki de şimdiye kadar hiç hissetmediğiniz bir hoşluk hissinin egzotik bir çiçeğin sabahın ilk ışıkları ile açışı gibi yaşadığınızı hayal edin. Son beş basamağı inerken bacaklarınızda hissettiğiniz rahatlamanın giderek yükseldiğini düşünün ya da imgeleyin ya da yaşayın. Şimdi burada bedeninizin biraz uyuşmuş ve kalbinizin biraz daha hızlı attığını hissedebilirsiniz ama sadece farkına varın ve her tür nahoşluğun içinde olduğunuz suda yıkanıp, arınmasına ve suların alıp götürmesine izin verin.
Burada suyun içinde, dibe basarken, ağırlıklarınızdan kurtulma, hafifleme hissinden başka hiç bir şey hissetmiyor olmalısınız. Belki biraz yukarı doğru kaldırıldığınızı da hissediyor olabilirsiniz. Bu hale ulaştığınızda; burada ne yapmaya karar verdiyseniz onu yapmaya başlayabilirsiniz. ( yukarıda bahsedildiği gibi hissetmiyorsanız, baştan başlayın ve biraz daha yavaş olun ve olanların farkına varmaya özen gösterin.) Mesela suyun altında üç kutu hayal edebilirsiniz. Siz dokunduğunuzda suyun yüzüne süzüldüklerini ve yüzmeye başladıklarında açıldıklarını ve açıldıklarında, içlerinden birinin hayatınızı bolluk, neşe ve sağlık ile dolduracağını, diğeri açıldığında kendinizi çok daha canlı hissetmenize sebep olacak bir ışığın sizi saracağını ve sonuncusu açıldığında kendinizi her başladığınız işi bitirebilecek kadar özgüven sahibi hissedeceğinizi hayal edebilirsiniz. (olumsuz sözcük ve tümcelerden sakının.) 
 Ufuk Önen

http://www.ufukonen.com.tr


Kitabımı edinerek kendinize ve bana katkıda 

bulunmak ister misiniz?












KONTROL SENDE

Çekim Yasası Ve Bilinçaltı Dönüşüm Teknikleri Kitabı




      

8 yorum :

  1. Denemek istiyorum herhangi bir sakıncası olmaz değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Tabiki deneyebilirsiniz bir sıkıntı olmaz.

    YanıtlaSil
  3. mesela ... dan nefret ediyorum tarzı bir telkin olumlu sayılır mı?
    telkin verirken sadece hayal etmek yeterli mi? Konuşmaya gerek var mı?

    YanıtlaSil
  4. Olumlu destekleyici olması gerekiyor. Şiddet şiddeti nefret nefreti çağırır.

    YanıtlaSil
  5. Hayatta unutamadığım ve tahammül edemediğim aklımdan çıkartamadığım sıkıntılarım var bunları unutup tekrar hayata tutunmak istiyorum maddi durumumun iyi olmamasından ötürü terapi alamıyorum bu konuda bana yardımcı olacak beni tekrar hayata bağlayacak bir yol varmı
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  6. Sitemde bu konuda kullanabileceğin bir çok teknik ve bilgi mevcut onları deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Yarım saat kasları gevşettim bir cacık olmadı

    YanıtlaSil