Kendini Hipnoz etmek - Betty Erickson Modeli



Kendinizi Hipnotize Edin: Betty Erickson Modeli. Günde yarım saatinizi ayırarak istenilmeyen davranışlarınızı bu modelle rahatlıkla değiştirebilirsiniz.
Kendinizi Hipnotize Etmenin 10 Adımı
Kendinizi hipnotize etmek için size ilginç bir teknik göstereceğim. Buna Betty Erickson tekniği deniliyor. Betty’nin kocası Milton Erickson birkaç durumda değindiğim ünlü bir hipnoterapist psikiyatrist ve bütün işleri beni hipnotize ediyor. Kendinizi hipnotize etmek için kullanabileceğiniz bu teknik tamamen Betty’e ithaf edilmiştir.


Bu kendinizi hipnotize etme metodu aşağıdaki önerme ve düşünce tarzlarına dayanır:
Biz düşüncelerimizi resimlerle seslerle ve duygularla düşünürüz. Resimlerle düşündüğümüzde etrafımızda gördüğümüz şeylere ve yarattığımız içsel imgelere başvururuz. Bu hatırlanan görüntüleri (yatak odanız nasıl bir yer?) kurgulanan görüntüleri (tekrar dekore edilseydi nasıl görünürdü?) ve kendimizle ilgili gördüğümüz gerçek şeyleri içerir.


Seslerle düşündüğümüzde düşündüğümüz ve içimizde yarattığımız sesler vardır. Bu hatırlanan kelimeleri ve sesleri (“en sevdiğiniz şarkıyı düşünün”) hayal edilen kelimeleri sesleri (“o şarkının bir başkası tarafından söylendiğini hayal edin”) iç diyalogumuzu ve etrafımızdaki gerçek canlı sesleri de içerir.
Üçüncüsü hissettiğimiz şeylerdir. Bunlar gerçek veya hayali bedensel hisler olabilir. Deniz kenarında ayaklarınızı suda hareket ettirdiğinizi hayal edebilir misiniz? Üçünü de kullanmamıza rağmen birçoğumuz bu düşünce biçimlerinden birini diğerlerinden fazla kullanıyor. Genellikle durum bu olduğundan resimlerle düşünen bir kişi sadece canlandırma yaparak kendisini en iyi şekilde hipnotize edemez.
Odaklanmış Dikkat
Hipnotistin danışanı saat veya diğer odaklanma araçlarını kullanarak hipnoz yapması hipnozun yanlış anlaşılmasına sebep olan basmakalıp görüntülerdir. Daha modern bir hipnotik indüksiyon için ben kadife ceketimi ve zincirli saatimi uzun bir süre önce kaldırdım. Hipnoz deneyimi genellikle etrafımızdaki çevreden uzaklaşıp dikkatimizi içimize odakladığımız bir deneyimdir. Kendinizi hipnotize etmek için kullanacağınız bu teknik daha fazlasını bile yapıyor.

Kendinizi Hipnotize Etme Tekniği
Birinci Adım: Rahat bir pozisyona geçin ve gevşeyin. Kendinizi hipnotize edeceğiniz sürece rahat edebileceğiniz bir pozisyona geçin. Bu oturma veya yatma olabilir fakat oturma uykuya dalmamanız için daha iyidir. Sadece rahat ve kolay nefes alarak önünüze bakın. Gevşemenize izin verin.
İkinci Adım: Bu durumda geçireceğiniz süreyi düşünün ve kendinize bir telkinde bulunun “kendimi yirmi dakika hipnotize edeceğim”. İçsel saatinizin sizin için süreyi mükemmel bir şekilde ayarladığını fark edince çok memnun olacaksınız.
Üçüncü Adım: Bu oturumdan ne elde etmek istiyorsunuz? Kendinizi hipnotize etme sebebinizle ilgili bir telkinde bulunun. Bu süreçte sürekli tavsiyelerde bulunmak yerine bilinçaltı zihninize bir problem üzerinde çalışması için izin veriyorsunuz o zaman telkininiz de bu amacı ifade etmelidir. İşte bunu nasıl söyleyebileceğinize dair bir tavsiye “bilinçaltı zihnime _________ ile ilgili gerekli ayarlamaları yapması için izin verip kendimi hipnotize edeceğim”.
Boşluğu “sosyal durumlarda daha fazla güven geliştirme” gibi neye ulaşmak istiyorsanız onunla doldurun.
Dördüncü Adım: Önünüze bakarken gördüğünüz üç şeyi birer birer fark edin. Her birinde durarak yavaşça hareket edin. Küçük şeyler daha çok tercih edilir mesela duvardaki bir nokta veya kapıkolu bir resim çerçevesinin köşesi vb.
Beşinci Adım: Şimdi dikkatinizi işitsel kanalınıza çevirin ve duyduğunuz şeyleri birer birer fark edin (bu çevrede duyduğunuz seslerden rahatsız olmak yerine onları birleştirmenize yardımcı olur).
Altıncı Adım: Duygularınıza odaklanın ve şu anda hissetmekte olduğunuz üç duyguyu fark edin. Birinden diğerine yavaşça geçin. Farkındalığınızın dışındaki hisleri kullanmak genellikle yararlıdır mesela gözlüklerinizin ağırlığı kol saatinizin hissettirdikleri bedeninizdeki gömleğin dokusu vb.
Yedinci Adım: sürece iki görsel sonra iki işitsel ve sonra iki kinestetik kullanarak devam edin. Sonra her birinden bir taneyle yavaşça devam edin. Şimdi kendinizi hipnotize etmenin dışsal bölümünü tamamladınız. Şimdi içsel tarafa geçme zamanı
Sekizinci Adım: Şimdi gözlerinizi kapatın. Gözünüzün önüne bir görüntü getirin. Kendinizi çok zorlamayın bu eğlence unuttunuz mu? Bir görüntü inşa edebilir veya basitçe gelen bir şeyi alabilirsiniz. Bu güzel bir kumsal bir ışık arabanız veya bir elma olabilir. Eğer bir şey gelirse onu kullanın. Eğer hiçbir şey gelmezse zihninize bir şey yerleştirmekte özgür olun.
Dokuzuncu Adım: Durun ve farkındalığınıza bir sesin gelmesine izin verin veya bir tane siz yaratın ve onu isimlendirin. Bu içsel bölüm olmasına rağmen eğer dışarıdan bir ses duyarsanız bunu kullanın. Ana fikrin deneyimlediğiniz şeylerden rahatsız olmak yerine onları birleştirmek olduğunu unutmayın. Genellikle çevre seslerinin yokluğunda size huşu hissi veren ezgileri işittiğinizi hayal edebilirsiniz.
Onuncu Adım: Bir duygunun farkına varın ve onu isimlendirin. Bunu içsel olarak yapmanız tercih edilir hayal gücünüzü kullanın (Güneşin sıcaklığını yüzümde hissediyorum). Fakat gerçekten dikkatinizi çeken bir bedensel hislenme varsa onu kullanın. Bu süreci iki resimle sonra iki sesle ve sonra iki duyguyla devam ettirin. Bu süreci üç resimle üç sesle ve üç duyguyla tekrar edin.
Sonra bu işlemi tamamlamak için ayırdığınız zaman bittiğinde gözlerinizi açın. Biraz uçmuş olmanız alışılmamış değildir. İlk başta bazı insanlar uykuya daldıklarını düşünürler. Fakat genellikle hipnoz olmadan önce belirlediğiniz zamanın sonunda otomatik olarak geri döndüğünüzü fark edeceksiniz. Birçok insan sürecin sonuna kadar gelemez. Bu gayet normaldir. Eğer zaman bitmeden süreci tamamladıysanız sadece dört resim ses duyguyla devam edin ve sonra beş tane ile… ve böyle devam edin.


************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com


19 yorum :

  1. ben kendimi hipnotize etmek çalışırken vücudumda dayanılmaz bir kaşıntı oluyor. Halbuki kendi üzerimde daha önce denediğimde böyle bir problemle karşılaşmadım. Sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
  2. Yapmaktan kaçtığınız yüzleşmekten kaçındığınız birşeyler olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Ben kendimi yemekten soğutmak istiyorum lutfen bana yardim edin her gun agliyorum

    YanıtlaSil
  4. Bilinçaltında kayıt tenizliği çalışması yapmanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  5. kekemelik için bi hipnoz yönteminiz varmıdır ?

    YanıtlaSil
  6. Uyuyamiyorum kendimi hipnoz etmis hissetmiyorym

    YanıtlaSil
  7. Hipnozla yabancı dil öğrenebilir miyim

    YanıtlaSil
  8. sevgilimden ayrıldım 7 ay kadar olmasına rağmen unutamıyorum. bunun için bir uygulamanız varmıdır. bu uygulama sonunda adını bile hatırlamak istemiyorum yapabilirmiyiz böyle bir uygulama

    YanıtlaSil
  9. Sevgilinize tutunmanıza olan şey ona olan öfke ve kızgınlığınızdır.
    Ona karşı içinizdeki öfke ve kızgınlık duygusu temizlenmeden sorun çözülmez.
    Bunun nedenlerinden bir tanesi onun için yaptıklarınızın vermiş olduğunuzu düşündüğünüz ödünlerin karşılığını alamadığınızı düşünmektir.
    Bir değeri değersizlik duygusu nedeniyle içsel bir bağımlılık oluşmasıdır.

    Takılı kalmanızın nedenlerinin detaylı olarak sorgulanıp birikmiş ve sıkışmış duygular temizlenirse konu çözülür.

    Bu anlamda bireysel danışmanlık alabilirsiniz.
    cekimyasasi@hotmail.com
    adresinden bana ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. Hipnotize yöntemi ile kpss de başarılı olabilirmiyim,mesela ben tarih konularını anlayamıyorum bunun la ilgili bişeyler yapabilirmiyim, acil cevap verebilirsrniz sevinirim

    YanıtlaSil
  11. Hipnotize yöntemi zihinsel dirençlerin kırılması ve yeni inanaç kalıbının yüklenmesi için kullanılır.
    Mevcut inanç kalıbın Tarih dersini anlamıyorumsa;
    Tarih konularını kolaylıkla anladığınız konusunda veya Tarih dersinin kolay olduğu konusunda kendinize telkin verebilirsiniz

    YanıtlaSil
  12. Merhaba halis bey, bu uygulamayı aşağı yukarı anlattığıniz gibi denedim (biraz uykum vaken) kendimi 1 saate göretelkinledim ve sanırım başarılı oldum nerdeyse dksı dakikasına bi saat sonra kendimegeldim. Fakat ilk 5dk bilinçliydim gerisini hatırlamıyorum sizce becerdim mi yoksabildiginiz uyudum mu :) ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 dk değilde 15 dk sı falan kendimle diyalogtaydim diyelim. Cvp lütfen

      Sil
  13. Çalışmaların cevabı hayatınızdadadır. Başka kimse size doğru yaptın yada yanlış yaptın diyemez. Bu sizin içinizde olan bir şeydir. Cevabıda içinizdedir.
    Yaptığınız çalışmanın hayatınıza yansımasına bakın.
    kendinizi nasıl hissediyorsunuz. rahatmı onlara bakın.
    Bazen ısrarla devam etmek gerekir çalışmalara.
    Herkesin bilinçaltı kendine özeldir.

    Israrla çalışmalara devam ederseniz meyvesini alırsınız.

    YanıtlaSil
  14. Arkadaslar,faydali bir paylasim olmus. Oncelikle hipnozu olagan ustu bir silah olarak.gormeyin kesinlikle. Bizler birseyin gercekten bitmesini istemiyorsak kesinlikle bitmez. Sorunlarimizla yuzlesmekten kacmayalim. Gecmiste kaldi deyip ic sesimizi bastirmayalim. O sorun nekadar eski olursa olsun hala bilincaltimizda ise demekki gecmemis, gecmisimiz ve gelecegimiz olarak devam etmekte. Sorunlarimiz ile basa cikmanin en guzel yolu oncelikle kendimizi affedebilmemiz. Yaptigimiz hatalardan kendimizi aciz gormememiz gerekli. Affedici olmayin, herzaman affetmek insani aciz kilar ve mucadele gucunu,kendimizi savunmamizi elimizden alir. Affedici olmayin derken kinci yada intikamci olalim demiyorum. Yerine ve zamanina gore. Ve bol bol yoga yapmanizi oneririm. Oda hipnozun bir cesididir aslinda. Saygilar..

    YanıtlaSil
  15. Oto hipnozla okb panik atak gibi sıkıntılardan kurtulabılırmıyız.

    YanıtlaSil