Anne ile Uyum


"Kadınların ezelden beri bildiği kâinatın dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir yer olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır.”
Lorraine Canoe-Mohawk Kabilesi

“Bert Hellinger (www.hellinger.com) dünyada iz bırakmış pek çok bilgenin neredeyse tartışmasız öngördüğü bir gerçeğe parmak uzatıyor. “Hayattaki başarı anne ile iyi ilişkiler kurmaktan geçer, kendisini annesinden büyük gören kaybetmeye mahkûmdur” diyor.

Gerçekten de, para ve iş daima dişi ilke ile bağlantılıdır. Dişi ilkenin en büyük temsilcisi önce dünya ana sonra da elbette kendi annemizdir. Yaptığınız işin başarılı olması ve başarının süreğenliği ancak dünya ve annenizle olan sağlıklı ilişkilerle mümkündür” demiştim. Şimdi soruyorum:
-Annenizle ilişkiniz gerçekten iyi mi? Gerçekten ona yüreğinizde en büyük yeri veriyor musunuz? Anneniz kendi dünyasına yıllar önce göçmüş olabilir. Sorum yaşıyor olup olmamasıyla ilgili değil. Sorum “ona geçmişte gereğince saygı duydunuz mu” da değil. Sorum “ister yaşıyor olsun ister dünyası değişmiş olsun, şimdi ve burada annenize yüreğinizden minnet duyuyor musunuz, ona yüreğinizdeki en büyük yeri veriyor musunuz?”

Annenize yüreğinizde en büyük yeri vermek demek, ona mesleği, yaşamdaki yeri, duruşu, geçmişi, ataları, atalarının geçmişi, size tuhaf gelen davranışları, konuşmaları, hataları ile birlikte ve onlara rağmen en küçük bir eleştiri getirmeden “evet” diyebilmektir.

Bunu yaparsanız yaşasın yaşamasın, annenizin tüm enerjisel desteği sizinle olacaktır. Ancak iş hayatınızda mutlak başarı için bu ilk adım olsa da yeterli adım değildir. Daha büyük planda, tıpkı öz anneniz gibi dünya anaya da tüm varlığınızla ve onun da tüm varlığı, geçmişi, bugünü ve geleceği ile “evet” demeniz gerekir.


Ona zarar verecek tüm davranışlardan uzaklaşmanız ve her adımda onu onurlandırmanız gerekir. Çevreye zarar veren, doğal yaşam dengesini bozan her türlü davranışı derhal sonlandırmanız olmazsa olmaz koşullardan biridir.

·    Sanayiciyim, çevreyi kirletmeden çalışmak çok pahalı;
·    Sanayiciyim, elimden geleni yapıyorum ama ekolojik dengeyi tamamen korumam olanaksız;
·    Ben zaten kimseye zarar veren bir şey üretmiyorum;
·    Ama ben zaten bu firmada çalışıyorum, üstlerim ne derse onu yapmak zorundayım, başka türlü elimden ne gelir?

Türünden savunmalar sizin dünya anayı kırdığınız, üzdüğünüz, kirlettiğiniz, örselediğiniz gerçeğini yumuşatmaz. Dünya ana bugüne dek size anlayışlı davranmış olabilir. Bu desteğin sürebilmesi yaptığımız hataların farkına varıp onlardan vazgeçmeniz ile mümkündür.


Tüm kalbiniz ve hatta tüm varlığınızla dünya ana, anneniz ve var olan tüm dişi ilkeye “evet” deyin, başarıya giden yol hemen açılacaktır

0 yorum: