Düşünmenin Neşesi için 4 Anahtar



Çoğu insan düşünmeyi zihinsel bir mastürbasyon şeklinde kullanır ve sonuçlandırmaya gelme yolu olarak düşünce üretirler. Gerçek "düşünmenin neşesi", daha büyük olasılıkların ve daha önce olduğundan fazlasının yaşamınızda yaratılabileceğinin size farkındalığını verdiği, söylediğiniz ve düşündüğünüz şeyin olmaya başladığı bir yerde olduğunuzda gerçekleşir.

"Düşünmenin neşesi" için 4 anahtar; soru, seçim, olasılık ve katkıdır. Seçim, olasılıklar, soru ve katkı size her zaman arzu etmiş olduğunuz ve hiçbir zaman seçmediğiniz neşeyi verir. Neden seçmemiştiniz?

1. Bunun bir seçim olduğunu bilmiyordunuz.

2. Diğer herkesin yaşamını düzeltmeye çalışıyordunuz.

3. Kendi yaşamınızı düzeltmeye çalışıyordunuz çünkü bozuk olduğunu zannediyordunuz.

4. Yapmak ve düşünmek alanında diğer başka şeylerle çok fazla meşgul oluyordunuz.


Bunların hepsi, gerçekten sahip olabileceğiniz seçimleri ve olasılıkları sahip olmaktan sizi alıkoyan, yaşamınızın zihinsel mastürbasyonlarıdır. "Düşünmenin neşesine" sahip olmak durmaksızın sonuçlandırmanın içinde düşünmek yerine, değiştirmeyi istediğiniz durumla alakalı olan sorular sormakla başlar.


·        Burada hangi seçime sahibim?

·        Neyi değiştirebilirim?

·        Buradaki olasılıklar nelerdir?

·        Hangi soruyu sorabilirim?

·        Bunu değiştirecek hangi katkıyı olabilirim ya da alabilirim?


Siz olağan üstü bir yaşamı seçmeye başladığınızda daha büyük olasılıklar ortaya çıkar. Olağan üstü bir yaşam her istediğinizi edindiğiniz, sorduğunuz her şeyin yolunuza çıktığı, eğlendiğiniz her şeyin sizin için meydana geldiği, ilgilendiğin her şeyin eğlenceli olduğu yerdir. Dokunduğun her şeyin dünyayı değiştirdiği olağan üstü bir yaşama sahip olabilirsiniz.

Olağan üstü bir yaşamı yaratmak için katkı olan "düşünmenin neşesi"ne sahip olmaya gönüllü müsünüz?

Bütün sonsuzluk boyunca, sonsuz soru, seçim, olasılık ve katkı olmak için, siz ve bedeniniz hangi enerji, alan ve bilinç olabilirsiniz? Eğer bu soruyu her gün, 30 gün boyunca sorarsanız, olasılıklarınız yeni seçimler sunar ve yeni seçimler arzu ettiğiniz hayatı yaşamanız için daha büyük katkıyı yaratacaktır. Gerçek "düşünmenin neşesi"ne hoş geldiniz.


Gary M. Douglas



 Makaleden çeviren: Çiğdem Uysal


************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

0 yorum: