Kelimeleriniz İstediğiniz Şeylere Sahip Olmanızda Sizi Durduruyor mu?


"Konuşmadan önce düşün!" sözünde, anladığımız gerçeklikten fazlası var. Çoğumuz dilin yaşamımızı nasıl oluşturduğunun farkında değiliz. Gerçekte arzu ettikleri şeyleri oluşturmak için dili nasıl kullanmaları gerektiği üzerine, insanlarla dünya çapında çalışan Access Consciousness kurucusu Gary Douglas'a göre, Yeni bir iş ya da ilişki istemek ve bunun ortaya çıkması, pozitif düşünmekten fazlasını gerektirir!

"Kullandığınız kelimelerin bir titreşimi vardır. Dünya üzerindeki ilk dil enerjidir. Eğer yaşamınız olmasını istediğiniz gibi değilse, her gün kullandığınız kelimeleri değiştirerek yaşamınızı değiştirebilirsiniz. Çoğumuz bizi sınırlayan kelimeleri kullanmaya sürüklendiğimizin farkında değiliz. Evren kelimesi kelimesine çalışır (literaldir). Halen şaşırtıcı gücü olan kelimeleri yaratımlarımızı durdurmakta kullanıyoruz. Bu sebepten  Çekim Yasası araçları ve pozitif düşünme sıklıkla işe yaramıyor."  diye ileri sürüyor Douglas.

Bugün Kelime Dağarcığınızdan Çıkarmanız Gereken 5 İfade

1. "İstiyorum..." demeyi bırakın. Bu kelimenin 26 tane "eksiklik" anlamına gelen sözlük tanımlaması var. Onun yerine sorun: Benim için eğlenceli olabilecek yeni bir iş veya yeni bir ilişki neyi gerektirirdi?

2. "Ben bıktım ya da yoruldum artık..." dediğiniz zaman kendinizi yorgun ve hasta yapıyorsunuz. Kendinizi her bunu söylerken yakaladığınızda sorun: "Ne beni yoruyor ya da hasta ediyor? ve ortaya çıkanı değiştirin! 


3. Secret kitabı "tezahür" kelimesini yanlış kullandı. Tezahür "nasıl" ortaya çıktığıdır, "onun" ortaya çıkması değildir. Hiçbir şey ortaya çıkmaz çünkü biz "nasıl ortaya çıkar?" diye soruyoruz! Bunun yerine, neyi gerçekleştirmek istediğinizi sorun. Gerçekleştirmek, fiziksel varoluşa getirmek anlamındadır. "Harcadığımdan daha fazla parayı gerçek kılmak neyi gerektirirdi?"  

4. "Neden?" sizi bir döngü içine hapsedecek bir sorudur. Onun yerine sorun: "Bunun farklı olması neyi gerektirir?" ya da "Başka neler mümkün?" ve seçimlerinizin değişimini izleyin.

5. "denemek", bir şeyleri seçiyor gibi olduğunuz, aslında çabalamayı ve bekletmeyi seçtiğiniz bir ilüzyondur. Onun yerine size seçim yapma izni verecek olan bir soru sormalısınız. "Bunu nasıl değiştirebilirim?" ya da "Bunu alıp kabul etmem neyi gerektirir?" diye sormak farklı bir seçimin ve farklı bir olasılığın kapısını açar.

Douglas şöyle öneriyor; "Sorular sorarak daha çok yaratacaksınız çünkü hayal ettiğinizden daha büyük bir şeyleri iletmesi için evrene izin vermiş olursunuz. "Yeni gümüş rengi BMW'm nezaman ortaya çıkacak?" diye sormak bir soru değildir. Bu, sonuna soru işareti tutuşturulmuş bir karardır. 'Hızlı ve benim için kullanması eğlenceli yeni bir arabaya sahip olmak neyi gerektirir?' gerçekte oluşturmak istediğiniz şeyi varoluşa getirmenize izin verecek bir sorudur."


Makaleden çeviren : Çiğdem Uysal 


************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

3 yorum :

  1. Farklı bir bakış açısı

    YanıtlaSil
  2. Hayirli aksamlar yontemleri deneyip basarili olan arkadaslar varmi tarlaya tohum ekmeden tarladan bugday çıkmasını bekleyemezsiniz önce ekmeklazim

    YanıtlaSil
  3. Yorumları ve geri dönüşümlere bakabilirsin

    YanıtlaSil