Olana Güvenin


Birçok insan, “Bunların yaşamda ya da dünyada ortaya çıkmaması lazımdı. Bir şeyler çok tersine gidiyor. Bu kadar çabama rağmen neden bir şeyler yoluna girmiyor!” diye hayattan şikayet ediyor.
Eğer sizin yaşamınızda da şikayet ettiğiniz alanlar varsa, işte size bunlarla kolaylık sağlamak için birkaç pragmatik anahtar; ülke, hükümet, iş, ilişki, yeryüzü, dünya…vs. her konuda kilitleri açabilirsiniz:

1- Nasıl bir yaşam yaratmayı istediğinizi bilin!

“Yaşamım gerçekte nasıl olsun isterdim?” sorusu her zaman kendinize sorabileceğiniz ve üzerine yaratım yapabileceğiniz muhteşem bir araçtır.  Şöyle ki:
Kendiniz ve yaşamınızla ilgili neyi yaratmak ve neyi ortaya çıkarmak istediğinizle ilgili bir fikriniz yoksa, etrafınızda olan her şey hatalı ve eksikmiş gibi gelir. Siz yaratıcı kaynak olmanın yerini, kontrol eden olmaya bırakırsınız.  Çünkü kimsenin realitesi ne kadar muhteşem olursa olsun size uymaz. Başkalarının başarı dediği hedefler peşinde yıllarca koşup onlara ulaştıktan sonra intihar eden kişiler var. Ya da bir türlü ulaşamadıkları için…


2-Olana Güvenin!

Ortaya çıkana güvenin ve onu düzeltmeye çalışmayın. Kendi perspektifinizden olanı düzeltmeye çalışmak yerine, neyi yaratmayı seçiyorsanız ona enerjinizi akıtmaya, yaratımınızı o doğrultuda desteklemeye devam edin. Her şey çok daha mucizevi yolla değişecek ve sizin için kolaylık alanına çok geçmeden erişecektir. Evrendeki her şey bilinci ve bilinçli yaratımı desteklemek üzere düzenlenmiştir. Eğer bir şeyde kolaylık, neşe ve ihtişam yoksa orada bilinç ve farkındalık eksikliği vardır. Daha çok bilinç getirin aydınlığa erişir.
Mucizevi değişim bekliyorsanız, bir şeylerin nasıl ortaya çıkacağını irdelemeyi bırakın ve neyin ortaya çıkmasını istediğinize bakın. Olana güvenin. Siz yarattıkça ve olana izin veriş alanında oldukça, ortaya çıkanlar o an için en muazzam şekilde vuku bulur. Eğer izin verişte olursanız her şey öyle ya da böyle size katkı olacaktır.
Düzeltme ya da düzen getirme bakış açısından yaklaştığınızda, asıl mucizeyi hep kaçırırsınız. Ayrıca yaratabileceğiniz ve işlevsel olabileceğiniz diğer olasılıkları da geçersiz kılmış olursunuz. Bu da, içinde bulunduğunuz realiteyi devam ettirmenize ve ona uyum sağlamak için kendi yaratıcı kapasitenizden her seferde ödün vermenize sebep olur.
Daha büyük bir yelpazeden baktığınızda ve bu büyük alan olduğunuzda; en azından buna gönüllü olduğunuzda, bu sizin büyük yaratımınıza katkısı olan ya da direnç gösteren unsurları daha kolayca algılamanıza ve burada yapacağınız seçimlerle fiziksel gerçekliğe getireceğiniz katkıyı daha kolay sezmenize ve olmanıza izin verir.
Eğer siz oldurmaya çalıştığınız halde bir şeyler olmuyorsa ve uğraşıyorsanız, bilin ki o alanda evrenin olasılıklarıyla birlikte size katkısı olmasına izin vermiyorsunuz ve daha büyük bir perspektiften bakıp olabileceğiniz daha büyük bir katkıyı olmuyorsunuz demektir. Bulunduğunuz realiteden bakarak daha büyük bir gerçeklik yaratamazsınız, sorularla daima ötesine geçmeye gönüllü olmanız gerekir. Buradaki başka olasılıklarım nelerdir? Henüz farkında olmadığım başka neler mümkün?

3-Size, yaratmak istediğinizin gerçek hissini ne veriyorsa, o enerjiyi izleyin!

Başkalarının bakış açısı ne olursa olsun ya da kendi bildikleri doğrular ve yanlışlar doğrultusunda, istedikleri kadar sizi çeldirmeye çalışsın, fark etmez. Kendinizi yaptığınız, söylediğiniz, olduğunuz hiçbir şey için hatalı yapmayın. Kendinize her şeyi olma izni verin. Her şeyin ortaya çıkmasına tam izin verişte olun. Hiçbir beklenti, sonuçlandırma, hesaplama yapmadan… ve toplam izin verişle birlikte gerçekte yaratmayı seçtiğiniz şeyin sizdeki algısıyla seçimler yaparak ilerleyin. “Eğer bunu seçersem şimdi ve gelecekte ne yaratacak? Bana arzu ettiğim geleceği vermekte katkısı olacak mı?” Size hafif gelen ve sizi genişleten, olasılıklarınızı arttıran her seçim, şimdi ve gelecekte daha muazzam yaratımlara yol açar. Enerjiyi izleme farkındalığını geliştirmeyi istersiniz.

4- Her fırsatta kendinizi ve yaşamı kutlamanın yoluna bakın!

Şükran duyduğunuz anları büyütün. Bu kendinize karşı nezaketli olmanızı arttırır Siz kendinize karşı nezaketli oldukça, yaşamın kolaylaştığını ve engel gibi gördüğünüz şeylerin bile size katkı sağlamak için orada olduğunu görürsünüz. Şükran hissiniz güçlendikçe, bilişiniz ve farkındalık düzeyiniz katlanarak artar.

Neşeli Yaratımlar…

Not : Bu yazı Access Consciousness dan alınmıştır.



************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN



***********************************************

0 yorum: