Kendini Aramak.



 Bir süre önce neden hayatımda daha fazlasını yaratmıyorum neden daha fazlasını olmuyorum, neden daha fazlasına sahip olmuyorum diye kendime sorular soruyordum ve bir gün ilginç bir açılım geldi.
Benim hayatımda daha fazlasını olmamın önündeki engellerin bir tanesini doğduğum ve çocukluğumun geçtiği mahalledeki kişilere “Bende sizdenim diyebilmek” için yaratmıştım.
Onlara ihtiyacım olduğunu düşünüyordum. Birden kendimi bir ağaç gibi hissettim. Ayakta kalabilmek için toprağa ve köklerine ihtiyaç duyan bir ağaç. 

Orası benim güvenli alanım ve oradan besleniyordum. Sanırım oradan ayrılmak benim için travmatik bir durumdu. Belki de diğer yaşamlarımın birisinde kökünden sökülüp ölen bir ağaç olduğum için tutunacak toprak arayan ağaç genleri ya da varlık vardı bedenimde. 

Baba ocağı ve o mahalle benim için beni besleyen kaynağı ifade ediyordu.  Ağaç beslenmezse ayakta kalamaz.

Sorun şuydu ki o mahallenin enerjisi verimsizdi. O topraktaki ağacın vereceği meyvede o mahalledeki insanlar benim bakış açıma göre maddiyat olarak yetersizlerdi. O enerji alanından beslenen bende farklı olamazdım. Oranın enerjisi ve oranın enerji alanı buydu. Ağaç olarak ne oluyorum dediğimde elma aklıma geldi.
Her yıl bir kez meyve veren bunun içinde hava şartları su ihtiyacının karşılanması oranına göre verimi değişen ve sınırlı sayıda meyve veren bir ağaç. O toprağın enerjisi ile beslenen verimsiz elma ağacı olarak kalmakta ısrar ediyordum. Ve elde ettiğim şeyse kısıtlı sınırlı bir yaratımdı.
Bu durumu nasıl değiştirebilirim diye sordum.
Sadece elma ağacı olmaya direnmek yerine farklı bir şey olmayı seçmek.
“Neyi farklı yapabilirim?” diye sordum.
Bir şeyler açıldı. İlk bilişime gelen tek bir sezon tek bir çeşit meyve veren ağaç yerine her mevsimde her çeşit meyve veren ağaç olabilirdim.
İkinci gelende ise daha fazla alan açtı ağaçların beslenmek için toprağa ve köke ihtiyacı vardı.
“Ya beslenme ihtiyacı toprak ve köklerinden bağımsız her yerden karşılanan ve her türlü meyveyi verebilen bir ağaç nasıl olurdu? “
Neler yaratırdı.
Aslında bu yaratıcı enerjiydi.
Ve ben bu enerji olmayı seçersem ne yaratırdım?
Olmam gereken şey o enerji alanına ısrarla bağlı kalarak kendimi sınırlı bir hayata mahkûm etmek yerine yaratıcı enerjinin kendisi olmaktı.
Yaratıcı enerjinin kendisi olsaydık bu hayatımızda ne yaratırdı?

Kendimizi olduğumuz yaratıcı enerji olarak her şeyi olabilen, her şeyi yapabilen ve her şeye sahip olabilen bir yaratıcı güç yapmak yerine elma ağacı gibi sadece elma veren, hayatta kalmak için köklerine ihtiyaç duyan yapmak için seçtiğimiz hangi yaratımları kullanıyoruz?

Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc
Tüm yaşam boyut ve realitelerde kaç yaşamımızda ailemizden ya da grubumuzdan ayrı tek başına kaldığımız için yaprak gibi oradan oraya savrulduysak ve cezalandırılıp ya da öldürüldüysek bunu nedenle bir daha yalnız kalmamak ve ailemize sıkı sıkı bağlantılı kalmak için ne gerekiyorsa yapacağız diye kaç tane yemin ant ahit sadakat yemini ve taahhütümüz varsa hepsini geri alıp, geçersiz kılıp, cayıp, vazgeçip yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?

Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc
Yaşamımızda arzu ettiğimiz şeylere asla kavuşmamak için hangi icatları kullanıyoruz?
Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc
Yetenek ve kapasitelerimizi yok sayabilmek ve onları ulaşılmaz kılabilmek için hangi icatları kullanıyoruz?

Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc

Kendimizle ilgili alıp kabul etmeye gönüllü olmadığımız sırlarımız neler ki bunların ortaya çıkmasını engellemek için kendimizi geçersiz kılıyoruz?

Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc
Kendimizle ilgili hangi sırları kendimizden daha önemli ve değerli yapıyoruz ki onları saklamak için kendimizi görünmez, yetersiz ve çaresiz yapıyoruz?

Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc

Geçmişe bakarak geleceğimizde ne yaratabileceğimizi belirlemek hakkında neyi bu kadar hayati, değerli ve gerçek kıldık ki bu bizi sahip olduğumuz sonsuz yaratım gücünü kullanarak yaratabileceğimiz muhteşem bir hayat yaratmaktan alıkoyuyor?
Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc
Yaşamımızda yaratmak istediğimiz şeylerle ilgili ne kadar imkansızlıklar uydurduk ki tüm enerjimizi bu düşüncelerimiz doğru olduğuna kendimizi inandırmak için kullanıyoruz?

Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc

Yaşamımızda ortaya çıkmasını beklediğimiz şey hakkında ne şekilde görünmesi, tadılması, hissedilmesi ve kokması gerektiği hakkında değişmez kararlar verdik ki başlamak için bunları bekliyoruz?

Bununla ilgili var olan her şeyi yıkıp yaratımlarını tümüyle iptal edelim mi?
Evet
Pod & Poc

Gerçek, bugün neyi seçmek isterdiniz?
Seçmek istediğimiz şeyi yaratmak için kimi ya da neyi bekliyorsunuz?


Halis Şahin

Not : Pod & Poc ; Access Counsiciousness' in patentli enerji temizlik cümlesinin kısaltılmış halidir. 
Daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.



************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

4 yorum :

  1. Merhaba Halis bey bir şey öyrenmek isterdim..anlamiram neden insanlar menle soyuqdu..her zaman soyuq,kobud olurlar..deyer verdiklerim deyer vermirler..sanki hic yoxanmiş kimi davranirlar..goormezden gelirler..ne qeder xoş davransam evezini gore bilmirem..bilincalti,çekim yasası,ho'oponopono,eft kimi yontemlerden bilgim yeterincedir..ne qeder oxusamda faydası olmur..hem kişisel gelişim kitablarını okuduqca dahada gucsuz oluram..sorunun kaynağının ozumde olduğunu qebul edende çox gucduzleşirem..neden beledi??lutfen cevab verseydiniz..sıxıntılardan qurtula bilmirem..

    YanıtlaSil
  2. Neden cevab vermediniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek şart içsel olarak kendinizi sevmek. İnsanlar sizi sevmesi gerekir fikrine tutunduğun sürece sürekli kendinle ilgili eksik ve hata ararsın.
      Bu durum aynı zamanda seni sevgi dilencisi yapar.
      Aile ile ilişkilerine bak.
      Onların her zaman her şartta yanında olduklarının farkında ol.

      Bu düşünce senin dışarda güven aramaktan kurtarır.
      Ve kendini sev

      Sil
  3. İnanın cavablandırmağınız ağlıma bele gelmezdi.. sevindim..ama çox eneteresan bişey var..ailem her zaman küçük yaşlarımnan,doğulduğum andan meni sevibler..bu gune qeder ne istersem onu edirler..sevgisizlik gormedim onlardan..ama her zaman içimde boyuk bir sevgi açlığını hiss etdim..yada ola bilsinki her zaman yalnız qalmağı istediyim uçun insanlar mennen qaçırlar..yenede çox saolun)

    YanıtlaSil