Düşüncelerini değiştir yaşamın değişsin

Yaşamamızda ki olduğumuz, sahip olduğumuz şeylerin hepsi kendimizle ilgili sahip olduğumuz kim olduğumuz, kim olabileceğimiz, kim olamayacağımız, neyi yapıp neleri yapamayacağımız, nelere sahip olup nelere sahip olmayacağımız hakkındaki tanım ve bakış açılarının bir yansımasıdır.
Bütün bunların hepsi kimliğimizi oluşturur. Bir kimliğe sahip olmak bir çok alanda işimizi kolaylaştırırken bir çok alanda da bizim olmak yapmak sahip olmak istediklerimiz için engel olabilmektedir. 

Yaşamımızda olduğumuz ve sahip olduğumuz şeylerden farklı bir şey yaratmak istediğimiz de kimliğimizin sınırlamaları dışına çıkmamız gerekiyor.

*  Bunun için öncelikle ne istediğimize bakmamız sonrasında bu konuda hangi sınırlama ve olmazlara sahip olduğumuzu tespit etmemiz, 
* Devamında bunların ne kadarının doğru olduğunu sorgulamak ve bunların doğru olduğuna kendimizi inandırmak için hangi telkinlerde bulunduğumuza bakmamız 
* Ve bunları değiştirmek için hangi düşünceleri bırakıp hangi düşünceleri kendimize telkin edeceğimizi bulmamız gerekiyor.
İnandığımız şeyleri yaratan onların doğru olduğuna dair farkında olarak yada olmayarak kendimize yaptığımız telkinlerdir. Konuşmalarımızdır.
Bütün bunların farkında olup bu durumu kendimize hizmet edecek şekilde değiştirmek için hayatımızda neyi hareket ettirebiliriz?
İstediğimiz durumları yaratmak için yaşamımızı ve kendimizi yeniden nasıl düzenleyebiliriz?
Kendimize hangi soruları sorabiliriz?
Daha başka neler mümkün?

Halis Şahiner

0 yorum: