Aşkı YANLIŞ Yerlerde Aramaktan Nasıl Vazgeçersiniz?


Kim olduğunuzu biliyorsunuz…
Hiç sizin için işe yaramayan bir ilişkiniz oldu mu? Sizi “Ne hata yaptım? Neden ilişkilerimi yürütemiyorum? Benim sorunum ne?” merakıyla bıraktı mı?
Her şeyden önce bunlar gerçek sorular değil. Bunlar sonlarına soru işareti konmuş sonuçlandırmalar. Sonuçlandırmadan işlev gösterdiğinizde asla farklı bir şey yaratamazsınız.
İkinci olarak sizin hiçbir sorununuz yok. Zannettiğiniz kadar berbat durumda değilsiniz.
Eğer yürüyen bir ilişkiniz olmasını istiyorsanız aşkı yanlış yerlerde aramaktan nasıl vazgeçeceğinizi bilmeniz gerekir. İşte yapabileceğiniz 4 şey:
1.            Sorun; “Hayatımda neye sahip olmak isterim?”
“İlişkimde neye sahip olmak isterim?” demediğimi fark edin. Bunun nedeni, bütün harika ilişkiler, sizin kendinizin tümüne sahip olmanızla başlar.
Birçok kişi ilişki arar ve buldukları zaman ilişki hayatlarının yerine geçer. Yaşamayı bırakırlar.
Şöyle sorular sormanız gerekir:
· 5 yıl içinde hayatımın nasıl olmasını isterim?
· Seyahat etmek ister miyim?
· Ne kadar para kazanmak isterim?
· Benim için en önemli olan şey nedir?
Bu soruları sormak size hayatınızda, hatta eğer içinde ilişki de varsa ilişkinizde ne arzu ettiğiniz konusunda netlik verecek. İlişki bir seçimdir. İllâ olması gerekmez. Ve eğer bir ilişki seçerseniz hayatınıza katkıda bulunan bir tane seçin, hayatınızın yerine geçen değil.

2.                 Bir partnerde neler istediğinizin listesini yapın.
Sormalısınız; “Bir partnerde neyi severim?” Bir ilişkide ne istediğiniz konusunda netleşmeniz gerekir. Problem, bunu sormuyor olmanız. Birine bakıyorsunuz ve “Oh, ondan hoşlandım.” diyorsunuz.
Asla; “O benden hoşlanıyor mu? Erkeklerden hoşlanıyor mu?” diye sormuyorsunuz. Çünkü siz ondan hoşlandınız, onun da sizden ve erkeklerden hoşlanacağını ve her şeyin mükemmel olacağını varsayıyorsunuz.
Ne arzu ettiğinizi bulun. Birbirinizle etkileşiminizin nasıl olmasını isterdiniz? Onunla ne yaratmak istersiniz? İyi bir mizah anlayışı olan birisini mi istersiniz? Birlikte güzel sohbet edebileceğiniz birisi?
3.                 “Bunu istemiyorum” listesi yapın.
Eski eşimle bir araya gelmeden önce, ilişkide olduğum kadında istediğim her şeyin bir listesini yaptım. Bunları hepsi onda vardı. Yapmadığım şeyse bir kadında istemediğim her şeyin bir listesiydi. O nedenle hem istediğim her şeyi aldım hem de istemediğim her şeyi…
Buna bakmalı ve “Her zaman şikayet eden bir eşim olmasını istemiyorum” ya da “Her zaman tartışan bir eş istemiyorum” demelisiniz.
Sizin için neyin işe yarayacağı ve neyin işe yaramayacağı konusunda netleşin. Birçok insan, sadece birileri onları seçtiği için ilişkiye giriyor. Ya eğer siz seçilen olmak yerine seçen olsaydınız? Ya eğer siz hayatınıza %100 adanmaya gönüllü olsaydınız ve sadece eğer her ikinizin de hayatlarının daha büyük olmasına katkı olacaksa bir ilişkiye girseydiniz?
Çoğu insan seçim yerine varsayılan bir ilişkide kendini bulur. Belki siz seçilmiş olandınız. Belki başkaları sizin bir ilişkiniz olması gerektiğini söyledi ve siz dinlediniz. Ya da belki de tamamlanmak için hayatınızda birine ihtiyaç duyduğunuza karar verdiniz. Nedeni ne olursa olsun, varsayılan ilişkiler nadiren işe yarar.
Daha büyük bir şey yaratmak için seçim gerekir. Hayatınızın nasıl olmasını arzu ettiğinizi bilme seçimi. Bir ilişkide sizin için neyin işe yarayacağı ve neyin işe yaramayacağı konusunda netleşme seçimi. Hayatınıza %100 adanma seçimi.
Bunu seçtiğinizde, artık bir ilişkiye ihtiyacınız kalmaz ve artık bir ilişkiye ihtiyacınız olmadığında, harika bir ilişki yaratabilirsiniz.
Gary Douglas
Kaynak : http://tur.accessconsciousness.eu/aski-yanlis-yerlerde-aramaktan-nasil-vazgecersiniz/



************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

0 yorum: