Tahmin edilebilir ya da Olabilir


Gary Douglas'ın Access Consciousness Türkiye blog yazısından.


Tahmin Edilebilir ya da Olabilir

Çoğumuza tahmin edilebilir bir hayat yaratmamız öğretildi. Bize söylenen; dengeli, güvenli, tahmin edilebilir neticelerin değerli olduklarıydı. Tahmin edilebilirlikte sorun sizi mümkün olandan kısıtlı tutmasıdır. Sizi her zaman aynı olan şeylerin içine kilitler. Yeni olan her şeyi ortaya çıkmaktan alıkoyar.

Eğer gerçekten farklı, harika bir şey yaratmak istiyorsanız, eğer daha fazla eğlence, neşe ve arzuladığınız her şeyden daha fazlasını istiyorsanız, olabilirliği talep etmeniz ve seçmeniz gerekir. Eğer sabit bir bakış açınız varsa, sadece almış olduğunuz bu bakış açısına dayalı kısıtlı seçenek menüsünü görebilirsiniz. Bakış açınız realitenizi yaratır. Realiteniz bakış açınızı yaratmaz.

Eğer tahmin edilebilir bir hayatla tatmin olmadıysanız ve çok daha fazlasını arzuluyorsanız, işte size başlamanız için 3 ipucu:

SORUN/TALEP EDİN: “Seçebileceğim olabilirliği durdurmak için, kaç tane sabit bakış açısı ve tahmin edilebilir realite kullanıyorum?”


Tahmin edilebilir realite sonuca vardığınızda yarattığınız realitedir. Sonuca vardığınızda ortaya çıkabilecek olanı kısıtlarsınız ve evrenin her zaman size yaptığı hediyelendirmeyi inkâr edersiniz. Eğer bunu değiştirmeyi arzuluyorsanız sorun; “Seçtiğim tahmin edilebilir realiteyi yaratmak için kaç tane sonuçlandırma kullanıyorum?” ve sonra bakış açınızı değiştirmeye gönüllü olun. Eğer farklı bir şey yaratmayı arzuluyorsanız, kısıtlamalarınızın çevresinden dolaşarak ve olabilirliği seçerek, tahmin edilebilirliğin ötesinde seçim yapmaya gönüllü olmanız gerekir.

SORUN/TALEP EDİN: “Sahip olduğumu bildiğim seçeneklerin ötesinde şimdi hangi seçenekleri seçebilirim?”

Olabilirlikten seçerken, “Eğer bunu seçersem beş yıl sonra hayatım nasıl olacak ve eğer seçmezsem beş yıl sonra hayatım nasıl olacak?” diye sorun. Bu aracı kullandığınız ve kendiniz için seçim yaptığınızda, aslında tanımlanmamış bir olabilirliği seçmek suretiyle kısıtlılık döngüsünü bozarsınız. Sadece “evet” ya da “hayır” şeklinde talep edebilirsiniz ama bu çok kolay olurdu, o nedenle muhtemel bunu asla seçmeyeceksiniz. Soru, seçim ve olasılıktan işlevsel olduğunuzda, kendinizi bütün her şeyi alıp kabul etmeye açarsınız ve evren size sihirli ve gizemli yollarla yardımcı olur.

FARK EDİN: Tahmin edilebilirlik, o seçimlerin dünyada yaratacağı şeyin tahmin edilebilirliğine dayalı olarak bugün yaptığınız seçimlerle geleceğinizin nasıl olacağını tanımlama şeklidir.

Olabilirliği seçmek tahmin edilebilir bir sonuç yaratmakla ilgili değildir. Bu, nasıl ortaya çıkarsa çıksın, ilgili herkes için en iyisini yaratacak olanı seçmekle ilgilidir. Olabilirliği seçmek, çoğu insanın görebildiği, olabildiği, algılayabildiği ve alıp kabul edebildiğinin ötesinde seçmektir. Olasılıklar seçimi, bu realite tarafından tanımlanamaz, sınırlandırılamaz veya kısıtlanamaz olanı seçtiğiniz yerdedir. Her zaman olabilirliği seçtiğiniz de, bu realitenin ötesinde realiteler yaratırsınız ve evrene tahmin bile edemeyeceğiniz yollarla katkıda bulunması için kapılar açarsınız.

Gary M. DOUGLAS

http://tur.accessconsciousness.eu/tahmin-edilebilir-ya-da-olabilir/



************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

0 yorum: