Hayatımızı Kendimize Adamak.



   Temel atıf hatası, insanların davranışlarını dışsaldan çok içsel sebeplere bağlama, durumsal ve çevresel faktörlerin rolünü dikkate almayı ihmal etme eğilimidir.


    Yaşamımızın birçok alanında bunu bol bol yaparız. Bizim dışımızda olanı ayırt etmek yerine oradan kendimizi sorumlu tutacak yargılayacak bir şeyler buluruz ve iyi insan olmak için bunlara ihtiyacımız olduğumuzu düşünürüz.







   Olanı Sevmek kitabında Byron Kate’in iş için tanımı şöyledir. Dünyada 3 çeşit iş vardır. Bize ait olan, başkalarına ait olan ve Yaratana ait olan. Bizim üzerinde kontrol sahibi olduğumuz şeyse bize ait olandır.

    Bizim burada yaptığımız hata ise başkalarına ait durumlara ya da yaratana ait işleri yapmaya ve düzeltmeye çalışmaktır. Bunu yaparken kendi hayatımızı ıskalarız.

    Kendi hayatımızı yaşayamayız. Ama aynı zamanda bu durumdan yakınırız.

  Bu durumun ötesine geçmek için ilk yapılacak şey günlük hayatımızdaki önceliklerimizin farkında olmaktır. Günlük hayatımızda önceliği kendimize ayırmaktır. 

  Günlük yaşamınızda ne kadar kendinize ait olmayan sizin sorumluluğunda olmayan işi takip ediyor, kendi sorumluluğunuza alıyorsunuz?

  Günlük yaşamınızda ne kadar kendinize ait olmayan sizin sorumluluğunda olmayan işi takip etmenizi sizin için değerli yapan şey nedir?

  Bunu yaparak hayatınızdaki neyi kontrol altında almaya çalışıyorsunuz? Yaşamınızdaki neyi garanti etmeye çalışıyorsunuz?

   Başkaları hakkında o bunu yapamaz deyip ne kadar onlara ait işi kendinize yüklüyorsunuz?

Ütün bunların ortaya çıkardığı herşeyi POD &POC

    Yaşamınızda önceliği kendinize verseniz bu nasıl olurdu?

 Yaşamınızda önceliği kendinize verdiğinizde de sevilebileceğinizi kabul görebileceğinizi kabul etseniz bu nasıl olurdu? Buna inanmak konusunda kendinize izin verseniz bu nasıl olurdu?

  Hayatınızı başkalarına adamak yerine kendinize adasanız, kendinizi başkalarının kurbanı yapmasanız bu nasıl bir yaşam olurdu?

  Her durumda her koşulda sevilmeye izinliyim.

  Her durumda her koşulda kabul görmeye izinliyim.

  Her durumda her koşulda kolaylıkla hayır demeye izinliyim.

  Her durumda her koşulda hayır dediğimde de sevilen olmaya izinliyim.

  Hayatımı kendime adamaya yüzde yüz evet diyorum.

Başka neler mümkün?


 Halis Şahiner


************************************************

KONTROL SENDE kitabımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************


0 yorum: