Para Daha Büyük Şeyleri Yaratmak İçin Bir Araçtır.



“Eşim yeterince para kazanmıyor, para kazanması gerekiyor” gibi paraya dair bir bakış açısına sahipseniz, bu fenomence çalışıyor mu? Yoksa bu gerçeklikle mi çalışıyor? Bu bir gerçeklik! Ve soru ne; "O yeterince para kazanmıyor?" Bu bir soru değil! Bir soru “Kendisinin mümkün olduğunu düşündüğünden çok daha fazla para yaratmada ona nasıl yardımcı olabilirim?” ya da “Onu para yaratmada ilham kaynağı olarak nasıl daha çok yaratabilirim?” Olurdu. İnsanları onun dışına çıkartırsan, ilham alırlar. İnsanların bir şeyler yapmasını sağlamaya çalışma. Yaptıklarının dışına çıkartın ve "Daha fazlasına sahip olmalıyım" diyecekler.
“O yeterince yapmıyor”, “Onlar yeterince yapmıyorlar”, “Onlar katkıda bulunmuyorlar”, “Onlar değil, değiller, onlar.. " Bu fenomenlik değil. Bu realitenin deliliği budur. Bu realitenin çıldırmış olduğunu fark ettin mi? Eğer bir fenomenseniz, kolaylıkla bu gerçekliğin ötesine geçebilirsiniz. Sizi götüreceğim yer burası. Bu benim hedefim. Eğer yaparsan, iyi ve yapmazsan, o zaman gider McDonald's'ta çalışırsın. 
Çocuklarım küçükken okula gitmek istemediğinde, "Tamam. Okula gitmek zorunda değilsin. Her zaman McDonald's'ta bir iş bulabilirsin." "Ben asla McDonald's'ta çalışmam!" derlerdi. Onlara McDonald's'ta çalışabileceklerini söylemek onlara her zaman okula geri dönmeleri için ilham verdi ya da bir şeyler yapmak için ne yapmaları gerekiyorsa onu yapmaları için ilham verdi.
 Seni paranın fenomenliğine asla sahip yapmayan acıklı ve fakir olmakla ve “Aman Tanrım, keşke biraz olsa" ile ilgili neyi bu kadar değerli yaptın? Bununla ilgili her şeyi yıkıp yaratımlarını iptal edelim mi? 
POD ve POCYa 
“Eskiden param vardı.” ya da “Gelecekte param olacak” yerine eğer o; "Sahip olmak istediğim tüm parayı yaratabilecek şu anda ne yapabilirim?" olsaydı? Benim çalıştığım yer burası. Hiç aldığım paradan memnun muyum? Asla. Niçin? Çünkü her zaman daha fazla yer var. Benim gemi mutfağımda çok para için yer var. 
Olağanüstü bir hayatınız olacak, ancak olağanüstü bir durumunuz olmayacak çünkü başka birinin görebileceği bir şey yaratmayacaksınız. 
Seni paranın fenomenliğine asla sahip yapmayan şeyler hakkında neyi bu kadar değerli yaptınız ki bu gerçekliğin ötesinde yaratmaktan sizi alıkoyuyor? Bununla ilgili her şeyi yıkıp yaratımlarını iptal edelim mi? POD ve POC  
PR:
Genelde para ile ilgili zorluklarım yok, ama benim para akışlarımı bu sınıfa için inşa etmek aniden gerçekten garipleşti. Neydi o? 
Gary:

Diğer insanlar onların değiştirmedeki isteksizliklerine göre sizin para akışınızı etkilerler. Para akışlarınızı, frenlere basmak anlamında etkiliyorlar ki trafik sıkışıklığı içinde olmanın zorluğu gibi. Los Angeles ya da Houston ya da San Francisco'da iseniz ve önünüzdeki ışıkların hızına göre gidiyorsanız ve önünüzde birileri herhangi bir nedenden ötürü kendi frenlerine basıyorsa, eğer onların üstüne çıkmak istemiyorsanız sizin de frenlerinize basmaktan başka seçeneğiniz yok demektir. 
PR:
Öyleyse hayatında böyle biri varsa, ne yaparsın? 

Gary:
Onları çalıştır. Onların ötesinde yarat. 

Sor: "Tamam, bu kişinin yerinde tutma ihtiyacını nasıl ortadan kaldırabilirim?" Ortadan kaldırmak birinin şeyleri yerinde tutma ihtiyaçları için size verilmiş bir hediyedir. Sen olduğun zamanki olduğun senin fenomeni. Siz sahip olduğunuz her şey olmaya istekli olduğunuzda, insanlar fren sistemlerini yerinde tutamazlar; Fark etmeyeceksin bile. Sadece hareket etmeye devam edeceksin.”  

Gary Douglas


***********************************
KONTROL SENDE kitabımı satın alarak daha fazla proses edinmek ister misiniz?

KENDİ KENDİNİZİN YAŞAM KOÇU OLUN


***********************************************

0 yorum: