İsteklerimizi Tok Satıcı Enerjisinden Yapmak



Yaşam zihnimizde yaşadığımız bir dünyadır. Yaptığımız, olduğumuz veya sahip olduğumuz her şeyin zihnimizde bir karşılığı vardır. Sonunda hissetmeyi planladığımız durumdur onun yaratacağı duygudur. O duyguya yüklediğimiz anlamdır.
İyi veya kötü, doğru veya yanlış hepsi iki kutuplu dünyanın duygusal yansımalarıdır.

Geçen gün birisi mesaj atmış. Gelecekte ilgili sahip olmak istediği şeylerle ilgili uzun bir liste hazırlamış ve göndermiş. Listedekileri okuduğumda bende titreşen duygu kişinin yoksunluk modunda olduğuydu. Dilenci gibi istemek olarak geldi.


“Bu nedir?” diye kendime sordum. İnsanlara yaşamdaki her şeyi olabilmenin, istediği her şeyi alabilmenin mümkün olduğunu söyleyen birisi olarak bu listeye niye bu anlamı verdiğimi düşündüm.

Orada algıladığım şey isteklerin yapıldığı alanda yoksunluk ve eksiklik enerjisi vardı. İstediklerinin birisi tarafından ona verileceğini bekliyordu. İstediği tarzda bir kişi yaşamına gelerek yıllarca eksikliğini hissettiği sevgiyi, değeri, takdiri, onurlandırmayı ve zenginliği verip onu muhteşem biri yapmasını ve ona muhteşem biri gibi davranmasını bekliyordu.


Yaşamımızda ne zaman bir yoksunluk hissediyorsak, bunun tek sebebi bir yerde ve bir şekilde bizde eksik olarak algıladığımız bu şeyi başka birisinden almaya çalıştığımız içindir.

Yoksunluk enerjisini yaratan şey istediğimiz şeyin bizde olmadığını ve buna sahip olmayacağımızın korkusudur.

Yoksunluk enerjisini içeren duygusal açlıklarımız tarafından yönetilen isteklerimiz bizi, tatmin olmak için aramakta olduklarımızın maddi ve dokunulabilir şeyler olduğuna - para, araba, ev, kariyer - inanmaya yönlendirir.
Ama bu gerçek değildir. Aslında aramakta olduğumuz şey bir nesne değil, ona sahip olmakla ilgili olan titreşimdir.

Onun için kendimize 'İstediğime sahip olmakla ilişkilendirdiğim titreşim nedir?' sorusunu sormalıyız. Ve sonra onu dışarıda aramak yerine, kendimize bu titreşimi şu anda hissederek vermeliyiz.


O kişinin beklentisi de istediklerine sahip olduğunda kendini başarmış, önemli ve değerli hissettirecek titreşime sahip olmaktı. Sonuçta aradığı kendisi ile ilgili tatmin hissi yaratacak bir titreşimdi.

Fiziki dünyada yaratmak istediğimiz şeylerin çoğunluğu zihinsel olarak eksikliğini ve yoksunluğunu hissettiğimiz bir duygumuzu yaratmaya ve onu hissetmemize hizmet eder.

Uzun yıllardır duygularımızı geri plana itip bastırdığımız için fiziki dünyanın gerçek dünyamız olduğunu düşünürüz. Her şeyi fiziksel olarak çözmeye çalışırız.
Bir yerde huzursuz hissediyorsak değiştirdiğimizde bunun çözüleceğini düşünürüz. Fiziki şartlar değiştiğinde bir süre kendimizi iyi hissetsek de sonrasında yine huzursuzluk yeniden hortlar. Çünkü olan şey dışarıda değil bizim içimizdedir.

Beynimizin işleyiş şeklinin farkında olursak ve istediklerimizin sonunda elde edeceğimiz duygumuza odaklanırsak aslında peşinde koştuğumuz birçok fiziksel ihtiyacın o kadarda önemli olmadığının farkında oluruz.

Sonuçta elde etmek istediğimiz duyguyu ve titreşimi kendimize verebiliriz. Beyin bunu içten ya da dıştan mı geldiğine dikkat etmez.

Yapmamız gereken tek şey dışarıdan beklediğimizin yaratacağı duygu ve hisleri kendimize vermemizdir. Kendimizi koşulsuzca sevmemiz, kendimizi takdir etmemiz, kendinizi onurlandırmamız ve olduğumuz kişi olarak kendinizi onaylamamızdır.

İhtiyaç duyduğumuz duyguları kendimize verdiğimizde açlığını hissettiğimiz duyguların yoğunluğu azalacağı için seçimden işlemeye başlarız.  İsteklerimiz açlık doyurmak yerine yaşamdan keyif almaya odaklı olur.

Olaya şöyle bakabilirsiniz; çok aç olduğunuzda ve ortada kıtlık varsa ne bulursanız yeme peşinde olursunuz ama karnının biraz tok olduğunda veya birçok seçeneğe sahip olduğunuzun farkında olduğunuzda size keyif verecek olanı seçersiniz.

Tok satıcı olmanın enerjisi bu konuda referans alabileceğimiz en güzel örneklerden birisidir. Tok satıcı rahattır. Malının değerini bilir ve ona bunu ödeyecek kişinin geleceğinden emindir. Malın satılacağından emindir. Kontrol dışarıdan gelecek müşteride değil kendisindedir. Satacağı kişiyi kendisi seçer.

İsteklerimizi tok satıcı enerjisi ile yapmak nasıl bir ruh hali ve enerji durumu gerektirirdi?

Bundan daha iyi nasıl olur?

Başka neler mümkün?


Halis ŞAHİNER

************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com







2 yorum :