Bu Nedir?


Bu Nedir?

Salon Katılımcısı:

Erkekler ve kadınlar arasındaki ilişkilere bakıyorum. Tango yapmak için iki kişi lazım, değil mi? Eğer yargı varsa, yargılayan erkekler mi ya da kadınlar mı olduğu fark eder mi:
Eğer birisiyle ilişkim varsa ve bu yargıları ortaya çıkarıyorsa bu nasıl bir şeydir? Benim bunda rolüm ne?

Gary:
Çoğu insan, nasıl olması gerektiğinden değil, nedir'den yola çıkarak yaratmaları gerektiğini anlamıyor. "Bu nedir?" den hareket etmelisiniz, Bu konuda ne yargım var?" dan değil.


Bu yargılarla alakalı değildir; sizin hayatınızı genişleten şeyleri sevmekle alakalıdır. Pragmatik ilişkilerle alakalıdır..“
Bu tamamen başka bir evrendir. 

Pragmatik ilişki şudur;

+ Burada ne çalışır? 
+ Bunun benim için, diğer insan için ve alakalı herkes için işlemesini nasıl sağlarım?


Pragmatik ilişkilerden hareket etmiyorsanız, yargılanabilir ilişkilerden hareket ediyorsunuzdur, onlar da, “onu seviyorum," "onu sevmiyorum" la alakalıdır. 
Sanki bir çiçeğin yapraklarını koparıp "beni seviyor; beni sevmiyor" demek gibi. Size sevip sevmediği konusunda bir karara varmak için yaprakları koparıyorsunuz. 

Ya seven, önemseyen ve alıp kabullenen bir ilişkiniz olsaydı -ve farkında olmadığınız değil, nefret dolu değil, yargılı değil? Ama bu gerçek böyle çalışmıyor. O yargı, nefret ve aptallık olmadan âşık bile olamazdınız. Travma, drama ve bu gerçeklikte en değerli şeyler sayılan tüm şeylere sahip olamazdınız o zaman.

Sizin için işleyen bir pragmatik ilişki yaratmalısınız. Bunu yapacağınıza, başkalarının bakış açılarına göre ilişkiler yaratıyorsunuz.


İlişkilerini kendinin değil, başka insanların bakış açılarına göre yaratmak için yaptığın her şeyi yıkıp yok eder misiniz? POD and POC


Bir süre önce benim için harika olan biriyle bir ilişkiye girmeyi düşündüm ve bir soru sordum, "ilişki onun için yürür mü?", "Vay, hayır!" çünkü benim için işleyecek ve  onun için işleyecek ilişki birbirinden farklı iki şeydi. Bu pragmatik bir ilişkiye bakıştır. Bu sahiden öbür kişi için de işler mi? Hayır. Benim için işler mi?

Çoğumuz şunu yapıyoruz; "öbür insan için bunun işlemesini sağlayabilir miyim? " ya da ” benim için işlemesi nasıl sağlarım?" diye ilişkiye bakıyoruz ve bunların iki farklı görüş olduğunu düşünüyoruz. Ya üçüncü bir bakış açısı varsa? '

Herkes için her şeyin işlemesini sağlayacak ekstre pragmatik bakış açılarını algılamana, bilmene, olmana alıp kabul etmene izin vermeyen her şeyi, yıkıp yaratımını yok eder misin? POD and POC

Gary M.Douglas’ ın Kadınlar Salonu Kitabından Alıntıdır. 

**************
Ben ışığım ve ışığımın parlamasına izin veriyorum

Halis Şahiner

************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com

0 yorum: