Yaratımlarımızda Önceliklerimizin Etkisi



Yaşamımızı sahip olduğumuz önem ve önceliklere göre dizayn ederiz. Bunun anlamı şudur; “yaşamımız için yeni bir şey isterken bu şeyin sahip olduğumuz önem ve önceliklerimize uygun olması gerekliliğidir.” 
Yani biz yaşamımızda bir şeyler yaratmak isterken önce onun önem ve önceliğimize uygun olduğunu kontrol eder ve ona göre onun olup olamayacağının kararını veririz. Bunu bazen bilinçli bazen de bilinçsiz olarak yaparız.



Eğer yaratmak istediğimiz şey önem ve önceliklerimizle uyumlu değilse baştan ölü doğmuş olur. Çoğunlukla da kişiler yaratımlarında en çok bunun mücadelesini verdiklerinin farkında olmazlar.
Geçenlerde bilinçli yaratım atölye çalışmasında kişilere yaşamdaki önem ve önceliklerini sordum. Gelen cevaplar içerisinde en çok aile ve sağlık vardı.
Çalışmada ki kişilere şunu söyledim; “bir şeyi yaşamınızdaki en önemli önceliğiniz olarak belirlediğinizde yaratmak istediğiniz her şey için o şeyin onayını almak zorunda hissedeceksiniz.

En önemli öncelik olarak aile belirlediğinizde istek ve arzularınız için aile kavramı içerisine kimler giriyorsa onların hepsinin rızasını almak durumundasınız.
Bu da istediklerinizi gerçekleştirme konusunda sizi baştan zorlayacak bir durumdur.  Çünkü siz her yapacağınız işte veya atacağınız adımda onlardan onay alma ihtiyacında olacaksınız. Onay alamadığınız her durum için yaratımınızdan vazgeçeceksiniz.
İstediğiniz kadar şunu istiyorum, bunu istiyorum deyin, vizyon çalışması yapın ailenizle ilgili konuyu çözmeden istediklerinizi gerçekleştirmezsiniz.“ dedim.
Örneğin, Sahil kenarında veya farklı bir ilde yaşamak istiyoruz. Ama bunu ailemizle anne ve babamızla birlikte yapmak istiyorsak onların da bu işi kabul etmesi gerekir. Çoğunlukla da ebeveynler alışmış oldukları ve çevrelerinin bulundukları yerlerde kalmak isterler. Bizim için güzel görünen şey onlar için güzel olmayabilir. Doğal olarak ta bizim isteğimiz baştan imkansız olur.
Veya para yaratmak konusunda kendi paramızı kazandığımız ve ona sahip olduğumuz durumda ailede birilerinin bu durumdan rahatsız olacağını düşünüyorsak para yaratma konusunda kendimizi sabote ederiz.
Aynı şekilde ebeveynlerimiz mutsuzluktan işliyorsa, kendilerini o şekilde ifade ediyorsa onların yanında mutlu olarak bulunmaktan suçluluk duyarız.
Aile tabi ki önemlidir ama yaratımlarınızın karşısına onları engel olarak koymak yerine herkesin mutlu olacağı farklı seçeneklerin olabileceğinden hareket etmek bize istediğimizi daha kolay yaratma imkânı verir.  
O nedenle de ailemizle olan ilişkimizi gözden geçirmemiz gerekir. Çözüm onların bizim üzerimizde ki etkilerini yeniden ve gerçekçi olarak düzenlemektir.  Kendimizi kötü hissetmeden onların yaşamımızın hangi alanlarında ne kadar etki edeceğini yeniden tanımlamak ve sınırını çizmektir.
Aynı şekilde sağlık bizim için en öncelikli bir değerse toplumda sağlıkla ilgili ne kadar yanlış düşünce varsa bizi esir alır. Örneğin, “Sağlık paradan daha önemlidir.” dediğimiz anda para yaratmayı durdururuz. 
Sağlık tabi ki önemlidir ama sağlıkla para birbirinin yerine ikame edilebilecek şeyler değildir. Gerçekte paranın olup olmamasının sağlıklı olup olmakla bir bağlantısı yoktur. Hem sağlıklı hem paraya sahip olabiliriz. 
 Bu nedenle yaratım çalışmalarında mutlaka önceliklerimizle uyumu kontrol edip önceliklerimizle yaptığımız gereksiz bağlantılamaları iptal etmek gerekirse bağlantıyı daha gerçekçi ve bizim için işlevsel olacak şekilde yeniden oluşturmak işimizi kolaylaştıracaktır.
Bundan daha iyi nasıl olur?
Daha başka neler mümkün?

Halis Şahiner

************************************************


 Daha fazla yaratım aracı ve bilgi için kitaplarımı satın alarak hayatınıza  katkıda bulunmak ister misiniz?



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı


************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

www.halissahiner.com

0 yorum: