Farkındalık, Bilinçlendirme, Güçlendirme ve Seçim

 

Daha İyi Bir Yaşam için BİLİNÇLİ YARATMA SANATI kitabımla ilgili kısa sürede güzel geri dönüşümler almak beni mutlu etti.

X: Günaydın, kitabı okurken parayla ilgili kendimde fark ettiğim bir inancı sizinle paylaşmak istedim. Kolay kazanılan para kolay harcanır. Örneğin: Bir ihaleden kazanılan yüklü miktarda para kolay harcanabilirken bir ay doktorluk yapılarak ki burada insan hayatı söz konusudur, emek yoğundur kazanılan para zor harcanır, hatta ileride rahat edebilmek için biriktirilir.

H.Ş.: Her şey birer bakış açısıdır.  İnanılan şeyler doğru ya da yanlış değil sadece yorumdur. Farkında olmamız gereken şey o inancın bizim yaşamımızı kolaylaştırıp kolaylaştırmadığıdır.

Ona anlam yükleyen ve önemli yapan bizim zihnimizdir.  O şeyi neden önemli yaptığımızı sorgularsak onun arkasındakini görebiliriz. 

X: Çok teşekkür ediyorum.



Kitabımı yazarken hedeflediğim şey onu okuyan kişilerde dört şeyin ortaya çıkartılmasıydı. FARKINDALIK, BİLİNÇLENDİRME, GÜÇLENDİRME ve SEÇİM.

Paylaştığım yazıları da genellikle bu dört şey üzerinden çerçeveleyerek yazıyorum. Biliyorum ki gerçek özgürlük kişinin kendi içinden gelen çözümleriyle oluşur.  

Yazılarda önce farkındalık yaratarak kişinin orada olan şeyi görmesine yardımcı oluyorum. Farkındalık ortada olan gerçeğin görülmesidir. Ne olduğunun bilinmesidir.


İkinci adım olan bilinçlendirmede ise olan şeye yüklediği anlam ve o şey kendisi arasındaki bağlantı durumunu görmesine yardımcı oluyorum. Gerçek şu ki biz zihinsel bir dünyada yaşıyoruz. Her şey bizim zihnimizde oluşuyor. Bu da olan şeylere anlam yükleme ile oluyor. Anlam yükleme bir şeyi bilindik hale getirmektir. Aynı zamanda ona yaşamımızdaki önem ve öncelik sırasını belirlemektir.

Bir şeye anlam yükleyebilmek için bilindik bazı şeylere bağlantılama gerekmektedir. O anlamı orada tutan şeyler yapmış olduğumuz bağlantılamalarımızdır. Örneğin; ben para istediğimde babam bana para vermek istemiyor. Ama abim istediğinde ona kolaylıkla veriyor. Öyleyse babam abimi daha çok seviyor.

Olan şeye yüklenen anlam ve bunun için yapılan bağlantılamaların farkında olunduğunda kişi için bir değerlendirme imkânı ortaya çıkar. Olan şeye verilen anlamın ve yapılan bağlantının yaşamına katkı sağlayıp sağlamadığını daha net bir şekilde görülür. Bunu görüldüğünde o şeye verilen anlam ve o anlamı haklı kılmak için yapılan bağlantıyı yeniden tanımlama seçeneğine sahip olur.

Güçlendirme ise önceki iki adım sonucunda seçim yapacak yeterince güce sahip olmadığını düşünen kişiler için mevcut durumun ötesine geçirecek çözümlere ve bilgilere sahip olmayı içeriyor. Bunu da kişinin kendisi için uygun çözümün kendi zihninde ortaya çıkmasına yardımcı olacak referanslar göstererek yapmaya çalışıyorum.

Soru sormak, imgeleme yaptırarak enerjiyi takip ettirmek ve hissedilen duygunun geçmişteki referansını buldurmak ve oradaki referansı değiştirmek ve oradaki sıkışmış enerjiyi boşalttırmak benim tercih teknikler.

Bu konuda oldukça fazla teknik var. Her teknik herkes için uygun olmayabiliyor. Sizin için uygun olanı kullanabilirsiniz. Ama şunun farkındayım ki temel bilgilere sahip olduğunuzda ilave diğer teknikleri daha verimli kullanarak çok daha hızlı yol alabilirsiniz

Ne kadar usta ve uzman yüzme hocalarından yüzme dersi alırsanız alın suya girip o şeyi denemedikçe ne kadar iyi yüzdüğünüzü anlayamazsınız.  O nedenle bütün bu çalışmaları gerçek yaşamınızda test etmek gerekiyor.

Test etmek içinde seçim yapmak gerekiyor. Çünkü sonucu belirleyen seçimdir. Bütün bu çalışmalar farklı bir şeyin ortaya çıkarılması içindir. Farklı bir şeyin seçilmesi için zihnin ikna edilmesi içindir.

Her farkındalık yaşayan hemen farklı bir seçim yapıyor mu?

Ne yazık ki hayır. Çünkü herkesin bilinçaltındaki kendine özeldir. Herkesin neyi ne kadar yapabileceği ile ilgili özgüveni, cesareti, yetisi, bilgisi ve kaynağı farklıdır. Bundan dolayı her sistem herkeste aynı şekilde ilerlemez. Bazı kişilerde çok hızlı değişim ve dönüşümler olabilirken kimilerinde ise süreç yavaş ilerleyecektir.

Ancak sürekli pratik yaparsanız bir süre sonra çok daha hızlı bir ilerlediğinizi görebilirsiniz. Buda size kendi düşünceleriniz üzerinde gerçek kontrolü elde etme özgürlüğünü verecektir.  Kimseye bağlı olmadan kimseden bir şey beklemeden kendi hayatınızı yöneten olma imkânı sağlayacaktır.

Küçük bir not olarak, her zaman bu adımları takip etmek zorunda değilsiniz. Bazen farkındalık sonrasında, bazen bilinçlenme sonrasında hemen seçime geçebilirsiniz. Bu o anki gelişmelerle ve sizin kendinizde değişimle ilgili yeterli gücü bulmanızla ilgilidir.

Bundan daha iyi nasıl olur?

Daha başka neler mümkün?

Halis Şahiner

 

Kitapla ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://www.hls-cekimyasasi.com/2020/09/bilincli-yaratma-sanat-kitab-halis.html

0 yorum: