İsteklerimizi Sahip Olmayı Seçmek

 

Albert Einstein’ın güzel bir sözü vardır;

"Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir."

Aynı şeyleri yapıp bir şeylerin değişeceğini beklemek, sadece, kendimizi kandırmaktır. Kâinatta her şey, hareket halindedir. Evet, her şeyin temel taşı, atomun içindeki spark ve fotonlar, hareket halindedir. Bir saniye öncesi ile bir saniye sonrası bile her şey farklıdır. Dünya da, aynı çizgide dönmez. Hareketsiz şey, ölüdür. Ve enerjisi yoktur.





O nedenle, son adım olarak, zihninizi yoklayın ve kendinize; “bu isteğimi elde etmem için atmam gereken adımlar neler?” sorusunu sorun. İsteğinizin gerçekleşmesi veya ona sahip olmanız için atmanız gereken adımlar ve yapmanız gerektiğini düşündüğünüz işler, sizin, o istek için ödemeniz gerektiğini düşündüğünüz bedellerdir.


İsteğinize sahip olmak için ya o bedeli ödeyecek ve atmanız gerken adımları atacaksınız ya da adım ve bedel tanımını daha kolayları ile değiştireceksiniz. Bu da farkındalıkla olacak bir şeydir.

Örneğin benim BMW sahibi olabilmek için biçtiğim bedel kelli felli, kolay para kazanan ve rahat para harcayan adam olmaktı. Buna göre benim BMW sahibi olabilmem için kelli felli, kolay para kazanan ve rahat para harcayabilen kişi tanımı ile işaret ettiğim adam gibi davranmam veya onun yaşadığını düşündüğüm yaşamı kendi hayatımda oluşturmam gerekmektedir. Tüm özellikleri yaşamımda yaratırsam ancak istediğimi elde edebilme konusunda kendime izin verebilirim.

                       

Ya da BMW ye sahip olabilecek adam tanımını kendi seviyemdeki birinin de BMW ye sahip olabileceği şeklinde yeniden tanımlamam gerekir.

Hangi düşünceyi seçerseniz yaşam onun işaretlerini önünüze getirecektir.

İstediğiniz şey ya da servet, çoğunlukla sizin korktuğunuz ve yapmaya direndiğiniz şeylerin altındadır.

Bu nedenle de korkularınızla yüzleşip ve atmanız gereken adımları atma konusunda harekete geçerseniz, atmanız gereken adımları attıkça, yaratıcı, sizin önünüze birçok fırsat çıkartacaktır. Bir söz vardır; “çok gezen mi bilir çok okuyan mı?” diye, onlarca yüzlerce binlerce kitap okusanız dahi onları eyleme dökmediğiniz sürece, hiçbirinin size bir faydası olmayacaktır.






Sahip olduğunuz bilgiyi kullanmadıkça, ona sahip olmak sizi ayrıcalıklı kılmaz.

The Secret kitabını okuyanların birçoğu, çekim yasası işleyişini, sanki “oturduğun yerden imgeleyeceksin ve isteğin hop elinde olacak” diye bekliyorlar. Ancak ne yazık ki, sistem, o şekilde çalışmıyor. Sistemin temel dayanağı olan enerji, sadece harekette vardır.

Hareket ederseniz, enerji yaratırsınız. Eyleme geçerseniz, enerjiyi hareket ettirirsiniz.

Oturduğun yerden beyaz atlı prensi beklersen, beklemeye devam edersin. Aslında, bu da bence bir paradokstur. Yıllarca, kızlar, beyaz atlı bir prensin gelip, onları kurtaracağı masalını dinledi. Gerçekten beyaz atlı prensin, onları, nerden ya da kimden kurtarması gerektiğini hiç sorgulayan olmadı.

Kurtarılmayı beklemek, gücünüzün olmadığına inandığınız anlamındadır. Birilerinin sizden daha güçlü olduğunu kabul ettiğiniz anlamındadır ki bunlar gerçek değildir. 

Harekete geçmek, kendi gücünün farkına varmaktır. Harekete geçmek, bu konuda irade beyan etmektir. Harekete geçmek, istediğimizi elde etmeye niyetlenmektir. Ve hareket, size farkındalık getirerek, sayısız fırsatı önünüze yığacaktır.

Seçeneklerinizi artırmak için harekete geçin ve akışta olun. Yapmanız gerekeni yapıp, gerisini yaratıcıya bırakın. Göreceksiniz ki, sizin için en iyisi ve en hayırlısı gelecektir.

Ben, bunu, onlarca kez yaşadım. İlk başta direndiğim üzüldüğüm şeylerin, benim için harika fırsatlar olduğunu, onlarca kez gördüm.

 

KONTROL SENDE Kitabından

Halis ŞAHİNER


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: