Soru Sormayı Anlamak

 

Soru; bir şey öğrenmek için birine yöneltilen ve karşılık gerektiren söz veya yazı, sualdir.

Düşüncelerimizi yönetmek ve sınırlamalarımızın dışına çıkıp olasılıkları hayatımıza davet etmek için soru sormak bize çok yardımcı olacaktır.

Ancak soruyu nasıl kullanacağımız bu konuda çok önemlidir. Soru sormayı bilinçli yapmak, hedeflerimize odaklanmamızı kolaylaştırır.

Bilmediğimiz şeyleri öğrenmenin en güzel yolu, soru sormaktır.



Sorular, hedeflenen amaca göre farklı form ve içeriklere sahip olabilir.

Kitap boyunca, iki farklı soru formuyla karşılaşacaksınız. Birincisi, hemen cevap verilmesi beklenen sorular, ikinci tür ise hemen cevap alınması beklenmeyen sorular.

Sorularla ilgili farkında olunması gereken ilk konu; soruların tek bir doğru cevabının olmadığıdır. Geçmişten gelen alışkanlığımızdan dolayı bir soruyla karşılaştığımızda en doğru, mantıklı ve genel kabul görecek cevabı bulup vermeye çalışırız.


Kitap boyunca sorulan soruların amacı; kişilerin, o olaya veya duruma verdikleri anlamın görülmesidir. Bu nedenle, verilen cevaplarda, cevabın doğru veya ideal olmasından ziyade, kişi için geçerli olan cevap istenmektedir. Her bireyin bilinçaltındaki anlam o bireye özgü olduğu için geçerli cevaplar da o kişiye özel olacaktır.

Birinci tür yani; hemen cevap verilmesi beklenen sorular, bir konuyla ilgili sebep, açıklama veya sonuç aradığımızda kullandığımız sorulardır. Bilgi almak içindir.

Kitap boyunca kullandığım bu tip soruları diğer sorulardan farklı kılan, soruların soruluş alanı ve cevapların alınma yöntemidir. Fark, soruların enerji alanından sorulması ve cevapların ise bilişten gelmesidir.

İkinci tarz sorular ise alan açıcı ve yaratım sorularıdır. Yaratıcıya, evrene veya kolektif bilince yöneltilmiş sorulardır. Bunlarda, hemen cevap beklenmez. Cevap çoğunlukla hiç ummadığımız ve farklı bir şekilde gelebilir. Buradaki temel amaç, yeni bir durumun ya da yeni bir yöntemin ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Alan açıcı ve yaratım soruları da, enerjiler üzerinde çalışır. Enerjileri yönlendirerek, istediğimiz şeylerin ortaya çıkmasına zemin hazırlar.


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabımdan

Halis ŞAHİNER


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: