Fantezilerimizin Ötesine Geçmek

  İstek ve arzularımızı elde etmeye çalışırken yaptığımız şeylerden biri de kendimize ne söylediğimizin ve ne yaptığımızın ve bunları yaparken de aslında ne aradığımızın ve ne elde etmek istediğimizin farkında olmamaktır.


Geçen gün biriyle konuşurken bana geçmişinde platonik yakınlık hissettiği birinden bahsetti. O kişinin, şimdiye kadar rastladığı kişiler içinde en düzgünü olduğunu ama onun farklı birini tercih edip evlendiğini anlattı. “Onun gibi düzgün birine bir daha rastlamadım. Düzgün erkek yok varsa da çok az ve beni bulmuyor. Okul biter bitmez birinin beni bulmasını ve benimle evlenmesini istiyordum.“ dedi. 


Kendisine şunları sordum;

"Kendine bu fantezileri anlatırken kim oluyorsun?

Biri seni tercih etmediğinde kim oluyorsun?

İstediğin tarzda biri olmadığını kendine söylediğinde kim oluyorsun?

Bu fantezini anlatırken nasıl bir enerjide oluyorsun?


Biri seni tercih etmediğinde hangi enerjide oluyorsun?

İstediğin tarzda biri olmadığını kendine söylediğinde ne oluyorsun?

Bu durumla başa çıkabilmek adına kendine hangi yalanları söylüyorsun?

Bu fantezileri düşündüğün her durumun sende uyandıracağı duygu, tercih edilmeyen, kurtarılması gereken zavallı, güçsüz biri olduğun duygusudur. Bu duyguya girdiğinde ne oluyor? Birilerinin seni kurtarmasını bekliyorsun. Dışarıdan birilerinin, istediğin şeyi sana verebileceği duygusuna tutunuyorsun.

Bu doğru mu?

Sen gerçekten kurtarılmaya muhtaç biri misin?

Yetersiz ve zavallı biri misin?

Bu şekilde davranmak, kendi gücünü reddetmektir. Bilinçli olarak, engelli numarası yapmaktır. Kendine yalan söylemektir. Bunun farkında olur musun?“

İstediğimiz bir şey hemen gerçekleşmemiş olabilir. Henüz gerçekleşme zamanı gelmemiştir. Gerçekleşmesi için yeterli şartlar oluşmamıştır. Bu durumların farkında olmak yerine, çoğunlukla zavallı, bahtsız ve hak ettiğini alamayan biri olduğumuzu kendimize telkin etmeyi seçiyoruz.





Bazen de birine mesaj gönderme, birilerinin bizi görmesi ve duymasını sağlama peşinde oluruz. Bunu sağlamak için de kendimizi ezik ve yetersiz yapma gayreti içinde oluruz. Söylediğimiz şeylerin altında çoğunlukla bilinçaltımızın kendini ifade etmeye çalıştığı ve çoğunlukla farkında olmadığımız gizli anlamlar vardır.

Bir şeye ulaşma ve bir şeyi elde etme konularında, birilerinin gelip bir şeyleri bize vermesi beklentisinde olduğumuz bir fantezimiz varsa gerçekte istediğimiz şey istek ve arzularımıza sahip olmak değildir. Geçmişte eksik bırakıldığımızı düşündüğümüz duygu ve durumu çözümlemeye çalışıyoruzdur.


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabımdan

Halis ŞAHİNER


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: