İsteklerimizin Olma Şeklini Kontrol Etmeye Çalışmak

          

 Yaşamımızda yeni bir şeyler isteriz ama bunun için farklı bir şey yapmak yerine, sürekli aynı şeyleri yapmaya devam ederiz. Eğer hayatımızda yeni bir şeylerin ortaya çıkmasını istiyorsak rutinimizi değiştirmemiz gerekir. Her gün yaptığımız şeyleri yaparak farklı bir şey ortaya çıkmasını beklemek, hayalperestlikten öteye geçmez.


Bir diğer konu da isteğimizin nasıl ortaya  çıkacağını kontrol etmeye çalışmaktır. Onun, beklediğimiz şekilde görünmesini isteriz. Eğer olaylar, beklediğimiz şekilde olmuyorsa bir şeylerin yanlış gittiğini ve isteğimizin olmayacağını düşünürüz. Bu durum, isteğimizin sabote edilmesine neden olur.

Bir şeyin ortaya çıkmasının birçok yolu vardır. Amerika’ya gitmek istiyorsanız bunu, batıya doğru giderek de yapabilirsiniz, doğuya giderek de yapabilirsiniz. Kullandığınız araç, doğuya doğru gittiğinde panikleyip onu batıya döndürmeye çalışırsanız ya da ondan inip ısrarla batıya giden araç ararsanız; büyük ihtimalle Amerika’ya  ulaşma işi ya hayal olacaktır ya da çok geç gerçekleşecektir.


Aslında bu durum, süreci kontrol etmeye çalışmaktır. Süreci kontrol işi büyük gücün işidir. İstediğimiz ve arzu ettiğimizin şeyin nasıl görüneceği onun seçimidir.

Bunu kontrol etmeye çalıştığımızda çok daha az enerjiyle sahip olabileceğimiz bir şey için çok fazla enerji harcamak zorunda kalabiliriz.

Bir şeyi kolaylıkla elde etmenin yolu, onun nasıl olması gerektiğini ya da olması için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini kontrol etmeye çalışmayı bırakıp ona sahip olmanın enerjisine odaklanarak istemektir.

Bunu oluşturmanın yolu da soru sormaktır.

Yaşamımızda, olmasını  istdediğimiz şeyin ne şekilde görünmesi, tadılması, hissedilmesi, kokması yada olması gerektiğine karar verdik ki onun dışında ortaya çıkmasına engel oluyoruz?

Hayatımızda, arzu ettiğimiz şeylere asla kavuşamamamızı garanti etmek adına, neyi kendi düşüncelerimizden ve kendi farkın-dalığımızdan daha değerli kılıyoruz?


Bundan daha iyi nasıl olur?

Daha başka neler mümkün?


BİLİNÇLİ YARATMA SANATI Kitabımdan

Halis ŞAHİNER


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 



Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: