Kendi Kaderinizi Yaşamak

 

"Bir şey, insanın ruhunu ateşlediğinde, imkânsızlıklar ortadan kalkar." - JEAN DE LA FONTAINE

 

Bir kaç yıl önce, Quebec’teyken Dönüştüren Deneyim programımı takiben, yedi günlük Yaşadığım Kehanet seminer programını yürüttüm. Sevdiğiniz işi yapmanız ve bundan iyi gelir sağlamanız konusundan bahsederken, öğrencilerimden biri bunu kendi hayatına nasıl uygulayabileceğini anlamak konusunda zorlandı.





Bana, "Dr. Demartini, ne yapmayı sevdiğimi biliyorum ama geçimimi bundan nasıl sağlayacağımı bilmiyorum. Dans etmeyi seviyorum. Ama kim bana bunun için para verecek ki?" dedi.

Hafif kilolu ama kendisiyle barışık bir kadındı. Ona baktığımda dans etme düşüncesinin bile onu heyecanlandırdığını kolaylıkla gördüm. "Dans etmeyi seviyorum" dediğinde yüzünün nasıl aydınlandığını gördüm ve bu değerini gerçekleştirmesinin bir yolu olduğuna emindim.

Ona, "Neden kimsenin para vermeyeceğini düşünüyorsunuz?" diye sordum.


Omuz silkerek vücudunu işaret edip, "Bana bir bakın, profesyonel dansçı olamayacağım gayet açık?” dedi.

Ona, "Dans etmek belli ki sizin değerlerinizden biri. O yüzden sizin gibi düşünmüyorum" dedim.

Huzursuzlandı ama söylediğim şey aynı zamanda çok da ilgisini çekmişti. "Ne demek istediğinizi bilmiyorum. Söylediğiniz şeyi nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Özellikle de benim yaşımda biri, bir dansçı olarak nasıl para kazanabilir ki?" diye sordu.

Yaptığımız atölye çalışmasında, dans etmenin yani sıra değerlerinden birinin seyahat etmek olduğunu öğrenmiştim. Seyahat etmek benim de değerlerimden biri olduğu için bu dikkatimi çekmişti. Ona, "Neden dans etmeyle ilgili bir tur şirketi kurmuyorsunuz?" diye sordum.

Bana tekrar, "Anlamıyorum. Ne demek istediğinizi açıklayın lütfen" diye cevap verdi.

"Dans etmeyi seviyorsunuz, değil mi? Aynı zamanda seyahat etmeyi de seviyorsunuz. Bunlar sizin yapmayı en çok sevdiğiniz şeyler.”

"Evet."

"Peki öyleyse. O zaman neden dans etmeyi seven insanlar bir araya getirip, yabancı ülkelere tur düzenleyerek, her ülkenin dansını öğrenmelerini ve bir macera yaşamalarını sağlamıyorsunuz?"



Bir aydınlanma ani yaşadı.

"Aman Tanrım! İnsanları ispanya ya götürmeyi ve Flamenko üzerine çalışmayı çok isterim çünkü bu alanda oldukça başarılıyımdır.

"Bu harika! Yaşadığınız yerdeki Latin dansı stüdyolarına gidip, insanlara bu teklifi sunmaya ne dersiniz? Böylece en çok sevdiğiniz iki şeyi, diğer insanlara da sunmuş olursunuz."

Birkaç ay içinde İspanya’ya ilk turunu düzenledi. On iki kişiyi bir haftalığına Flamenko dansına götürdü ve memnuniyetle karşılandı. Uçuş biletlerinde, gösteride ve tüm tur paketinde indirim sağladı, tüm maliyetleri karşılamak için ekstra ücret aldı ve 4.800 dolar kârla geri döndü. Ve o günden itibaren işi çok ilerletti. Artık tam da olamayacağını söylediği - dünyayı dolaşan sevdiği işi yapan ve diğer insanlara yardım eden profesyonel bir dansçı- işi yapıyor.

Ne zaman Değerler Prensibi hakkında kafa yorsam aklıma bu kadın gelir. Çünkü bence bu kadın, hayatınızın amacını nasıl bulacağınızın ve size ilham veren kaderinizi buna göre nasıl yasayacağınızın mükemmel bir örneğidir. Konu yine değerlere geliyor. Değerleriniz, neyi en çok sevdiğinizi ve sizin için neyin en çok önemli olduğunu gösterir. En önemli değeriniz -en çok sevdiğiniz şey ve sizin için en önemli olan şey- sizin hayatınızın amacıdır. Bu amacın pesinden gitmek, şimdiye kadar çıkacağınız en önemli ve en heyecan verici yolculuktur.

 

Değerler Prensibi

Dr. John DEMARTİNİ


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: