Suçluluk Duygusu ile Baş Etmek

 

Ne yapmış ya da yapmamış olursanız olun, siz sevilmeye layıksınız. Bu herkes için doğrudur, ancak çoğumuz suçluluğumuzun değerlilik algımızı gölgelemesine izin veririz. Sonuçta suçluluk, geçmişte zevkten çok acıya, kazançtan çok kayba, olumluluktan çok olumsuzluğa ya da kendinize veya başkasına yarardan çok zarara neden olduğunuz varsayımıdır (gerçeklere dayanması gerekmez). Yaptığınız veya yapmadığınız bir şey için kendinizi kötü hissettiğinizde, duygusal bagaj biriktirirsiniz ve seveceğiniz şeyi hak ettiğinize inanmaktan kendinizi alıkoyarsınız.



Suçluluk, gerçek ya da hayali geçmiş eylemleri telafi etmek için (para, zaman, enerji vb.) vermeye devam ettiğiniz özgecil bir varlık durumunda sizi bağlı tutabilir. Borçlu olduğunuzu düşündüğünüz insanlara ödenemez bir borcu ödemeye son verebilirsiniz.


Birinin “acı” olarak algıladığı bir şeyi, aynı anda eşit ve zıt bir “zevk” deneyimlemeden yapmanın mümkün olmadığını unutmayın. Olumlu ve olumsuz her zaman birlikte eşleştirilir. İnsan zihni, onu elde etmek için sanrısal fantezilere ayrılmak zorunda kalsa bile, bir dış veya iç dengeyi koruyacaktır. Suçluluğunuzu ortadan kaldırmak, geçmiş olaylara ilişkin tek taraflı algınızı ortadan kaldırır ve ne olursa olsun sevilmeye değer olduğunuzu görmenizi sağlar. Ne fedakâr ne de narsist olduğunuzda en güçlüsünüzdür, bunun yerine dengeli ve bütünleşmiş olursunuz.

Egzersiz: İlham Alın!

Herhangi Bir Suçluluğu Çözün

1. Birine çok acı verdiğini düşündüğünüz bir şeyi yaptığınız (veya yapmadığınız) bir zamanı hatırlayın. Hala kendini suçlu hissettiğin ne oldu? (Örneğin, “Kardeşim bana ihtiyaç duyduğunda ondan kaçtım.”)

2. Olanları ve yaptığınız veya yapmadığınız şeylerin diğer kişiye fayda sağladığı 20 ila 50 yolu not edin. (Örneğin, “Kardeşim kız arkadaşıyla bağ kurma şansı buldu.”)

3. O           anda yaptığınızın tersini yapsaydınız, o kişi için dezavantaj olabilecek 20 ila 50 yolu yazın. (Örneğin, “Kalsaydım, erkek kardeşimin kız arkadaşıyla şu anki güçlü ilişkisi olmazdı.”)

4. Kişiye zevkten çok acı çektirdiğinizi düşündüğünüz anı tekrar düşünün ve o anda o kişi için tersini yapanın kim olduğunu belirleyin. (Örneğin, “Ben yokken diğer aile üyelerim kardeşimin yanındaydı.”)

 

İlham Verici Kader kitabından

John Demartini


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: