Hayallerimizin Peşinden Gitmek

 

Hayatınız boyunca her zaman korkularla karşılaşacaksınız.

Korku, geliştiğiniz ve kendinizi sınadığınız anlamına gelir. Ben her gün çeşitli korkularla yüzleşiyorum fakat korkunun bir yalan, alta yatan gizli düzenin üstünü örten dengesiz bir algı olduğunu biliyorum. Onu tanıyorum, onunla yüzleşiyorum ve arkamda bırakıyorum. Ondan sonra da ışığımı açıyorum.






“Hoşlanıp hoşlanmamayı bir kenara bırakın. Sadece yapılması gerekeni yapın. Bu, mutluluk vermeyebilir fakat sizi yüceltir."

- George Bernard Shaw

Bir keresinde, hayatta en çok istediği şey yaşamın kaynağını bulmak olan bir biyofizik öğretmenim olmuştu. Birkaç sene evvel ona tekrar rastladım. Bir in restoranına gidip birlikte yemek yedik. Ona isimden, araştırmalarımdan ve yaşamın kaynağı hakkındaki düşüncelerimden bahsettim. Onunla düşüncelerimi paylaştığımda gözleri doldu, ne diyeceğini bilemedi.


Ona ne hissettiğini, ne düşündüğünü sordum.

"Bana 36 sene önceki kendimi hatırlattın.." dedi. "Bir tutkum vardı, kendimi yaşamın kaynağını aramaya adamak istiyordum. Bu sebeple üniversiteden üniversiteye gidip sürekli iş değiştirdim çünkü benden hep başka şeyler yapmamı istiyorlardı. Sonuçta enerjimin yüzde 80'ini araştırmalar için bağış raporları hazırlamaya, 10'unu öğrencilerime ve sadece geri kalan 10'unu araştırma yapmaya ayırabildim."

O, kendi istediğini değil başkalarının ondan beklediğini yap misti. Çok zeki ve çok sorgulayan bir kişiydi fakat hayatın yedi alanına da hâkim olmadığı ve özellikle de finans bölümüne değer verip yeterli paraya sahip olamadığı için hayallerini gerçekleştirememişti.

Çaresizlikle dolu hayatlar yasayabiliriz ya da ilham dolu hayati seçebiliriz. Bu müthiş adam tam o anda bir dönüşüm geçirdi, ona kalbini açma gücüne sahip olduğunu ve eğer daha önce kaçınmayı seçtiği bazı şeyleri kontrol etmeyi öğrenirse gerçekten istediği şeyi yapabileceğini anlattım. Bunun için finans ve işletme öğrenip girişimci olması gerekecekti fakat bu ise harcayacağı enerji sayesinde kendi araştırma sistemini geliştirip başkalarına da örnek olabilecekti. Bu konuşma onu adeta bir uykudan uyandırdı ve tekrar hayal etmeye başladı.



Dünyanın her yerinde insanlara, "Sizi sevdiğiniz şeyi yapmaktan alıkoyan şey nedir?" diye soruyorum ve hemen hemen hepsi ayni şeyleri söylüyorlar: "Yapmak çok isterdim ama eğitimim uygun değil. Önce bir evleneyim ondan sonra yapacağım. Param yetmiyor. Eşim müsaade etmiyor. Yapamam çünkü beni kimse tanımıyor, çevrem yok. Böyle bir şey yaparsam eğer kilisem beni aforoz eder. Yeterince enerjim yok." Yasamın her alanı için sınırsız sayıda bahane uydurabilirsiniz. O alanlardaki tüm algılarınızı dengelerseniz, güç kazanırsınız; dengenizi kaybederseniz, potansiyelinizi düşürürsünüz.

 

Dönüştüren Deneyim

Dr. John DEMARTİNİ

  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


2 yorum :

  1. Halis Bey sistematik olarak planlanmış, yaratımlara ilham veren örneklerle dolu çok başarılı kitaplara hayat veren bir yazarımız.Tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkı olsun
      Bundan aha iyi nasıl olur?
      daha başka neler mümkün?

      Sil