Hayatınızın kalitesini sorduğunuz soruların kalitesi belirler

 

Her seviye sizi bir sonraki seviyeye taşımak için gerekli bütün dersleri içerir. Çaresiz durumda olduğunu düşündüğünüz kişileri kurtarmaya çalıştığınızda, onlara gelişmek için ihtiyaç duydukları yaşam deneyimlerinden mahrum edersiniz. Onlar da davranışlarını değiştirerek yaşamlarını dönüştürme kapasitesine sahiptirler fakat o an bunun farkında olmayabilirler.

 


Hepimiz iki taraflı varlıklarız. Depresyon ve aşağılık kompleksi yaşayan birisi aynı zamanda coşkusunu ve kibrini baskılıyordur. Kendini küçük gören kişiyi kurtarmaya çalışırsanız, eninde sonunda kibirli tarafı ortaya çıkıp sizi ısıracaktır. Bu nankörlük değildir; bu evrenin size, zaten mükemmel olan bir dengeyi düzeltmek için hayatınızı ve kaynaklarınızı harcamamanız gerektiği ile ilgili verdiği bir derstir.

 Geçen sene, eski bir arkadaşım bana telefon edip ona borç verip veremeyeceğimi sordu. Veremeyeceğimi söyledim.

 "Fakat neden? Senin çok paran var." dedi.

 

"Evet, çok param var çünkü onu nasıl doğru yöneteceğimi biliyorum. Yönetmeyi bilmeyenlere para vermiyorum çünkü eğer verirsem hem sen hem de ben o parayı kaybederiz. Sen bana borçlu hale gelirsin ben de bir ekonomi dersi almış olurum."

 

"Alan kişiler parayı haysiyet, yükümlülük, verimlilik ve sorumlulukla kullanmayacaksa onlara asla para vermem.

                                    - Nelson Rockefeller

 

 Arkadaşım bana çok sinirlendi ve telefonu suratıma kapattı fakat sonra sorumluluk almaya karar verdi. İki işte birden çalışmaya başladı ve para biriktirdi. Birkaç ay sonra beni ziyarete geldi ve "Beni kurtarmadığın için teşekkür ederim" dedi.

 Ona seneler boyunca babası bakmıştı. Babasının vefatının ardından onun mirasını yemeye başladı, hiç kendi ayakları üzerinde durmadı. Aile dinamiğinin dengesini kuran kişi ağabeyiydi, çok genç yaşta evden ayrılıp maddi bağımsızlığını kazanmıştı.

Eğer arkadaşımı kurtarmış olsaydım babasının yaratmış olduğu dinamiğin devam etmesine sebep olacaktım. Ortada ne para ne de onu kurtarabilecek biri kalınca o da sorumluluk aldı ve para kazanıp birikim yapmaya başladı.

Arkadaşım, kim bana yardım edebilir demeyi bırakmış ve kendine nasıl yardım edebileceğini düşünmeye başlamıştı. Bu soruyu sormaya başlayınca da cevabını almıştı.

 Hayatınızın kalitesini sorduğunuz soruların kalitesi belirler. O yüzden kendinize,

"Bugün ne yapmak zorundayım?" ya da "Neye ihtiyacım var?" diye sormayın. "Ne yapmak hoşuma giderdi?" ve "Hayatımın nasıl olmasını isterdim?" diye sorun.

 Farklı bir soru sorun ve farklı bir hayata sahip olun çünkü kendinizle konuşma şekliniz yaşamanızı şekillendirir.


Dönüştüren Deneyim 

Dr. John DEMARTİNİ


 *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: