İçindeki Kahramanı Keşfetmek

 

Bildiğiniz gibi, yüksek değerlerinizi destekleyen insanları fark ettiğinizde, onları zihninizde yükseltme eğilimindesiniz. Bunu yaptığınızda, bu bireyler, onlarla gerçekten tanışmış olsanız da olmasanız da yaşamınızda yer ve zaman işgal etmeye başlarlar. Onlar sizin kahramanlarınız olabilir ve kendi değerleriniz yerine onların değerlerine göre yaşamaya çalışarak onlara eylemleriniz üzerinde yetki verebilirsiniz.






Bahsettiğim gibi, ne zaman kendinizi başka birinin değerleriyle hizalasanız, içsel ahlaki ikilemler yaşamaya başlarsınız ve genellikle odaklanmak için dış motivasyona ihtiyaç duyarsınız (çünkü kendi en yüksek değerlerinize karşı çıkmaya çalışıyorsunuz). Ayrıca günlük konuşmanızda “yapmak zorundayım”, “yapmam gerekiyor”, “yapmam lazım” veya “yapmalıyım” gibi daha fazla emir kipi kullandığınızı da duyabilirsiniz. Hayatınıza bir başkasının değerlerini enjekte ettiğinizde, kim olduğunuz için nankör olduğunuzu unutmayın. Aşağılık hissetmek ve kendinizi küçültmek, sizi ilham aldığınız kaderinizden daha da uzaklaştırır.


Hayatınızın güçlü hissetmediğiniz herhangi bir alanında, bir başkası size üstün gelir.

Ralph Waldo Emerson, “kıskançlık cehalettir [ve] taklit intihardır” diye yazdı. Gerçekten de sürekli başkaları gibi olmaya çalıştığınızda, kendinizden bir parçayı öldürüyorsunuz... ama bu, özgün benliğinizi yeniden canlandıramayacağınız ve onu onurlandırmaya başlayamayacağınız anlamına gelmez.

Eminim hayatın boyunca senden daha ruhani, daha zeki ve daha çekici olduğuna inandığın insanlarla tanışmışsındır; ya da belki de onların daha iyi iş kararları aldıklarını, daha fazla servet biriktirdiklerini, daha tatmin edici ilişkiler deneyimlediklerini ve hatta daha fazla sosyal bağlantıları olduğunu düşündünüz. Muhtemelen kendinizi bu kişilerle karşılaştırdınız ve kendinizi korkmuş ve çok daha az başarılı hissettiniz. Eksikliğini düşündüğünüz bir şeye sahip olan birini taklit etmeye çalıştığınız anda, kendinizi küçülttüğünüzü unutmayın. Ona yetki veriyorsunuz çünkü o kişinin fikirleri sizinkinden daha değerli hale geliyor. Farkında olmadan, gerçek kimliğinizi saklamaya ve özgün benliğinizi bastırmaya başlarsınız.

Hiçbirine âşık oldunuz ve sizin için önemli olan şeyleri yapmayı yavaşlattığınızı veya durdurduğunuzu ve sadece o kişiyi memnun etmek için bir şeyler yapmaya başladığınızı fark ettiniz mi? Yeni bir değerler seti aldınız ve kendinizi bu “harika” birey gibi olmak için değiştirmeye çalıştınız. Ama gerçek benliğinizden başkası olamazsınız. Peki, ne olur? Farkındalığı bilinçli ve bilinçsiz olarak ikiye bölerek kendinizi ayırıyorsunuz. Bilinçli zihniniz, sevginizin nesnesi gibi olmak ister, bu yüzden onunla uyum sağlamak için harekete geçersiniz. Bu arada, bilinçaltınız bunun kendi gerçek yüksek değerlerinizi ve amacınızı yerine getirmediğini bilir ve kızgınlık oluşmaya başlar. Değer hiyerarşinizi yansıtmayan hedefler belirlersiniz, ancak aynı zamanda odaklanmakta güçlük çekersiniz. Bir şeyleri sık sık unutuyorsun ve neden bu kadar disiplinsiz olduğunu merak ediyorsun.

Bu “kendini sabote etme” aslında bilinçaltınızın sizi, rotanızın ilham aldığınız amaçtan uzaklaştığı konusunda uyarmasıdır.

Yoldan çıktınız ve hedeflerinizin değerler hiyerarşinizle nasıl uyumlu olduğunu yeniden incelemeniz gerekiyor. Bilinçsiz ve bilinçli zihinleriniz arasında bir çatışma olduğunda, bilinçaltınız kazanacaktır çünkü en yüksek değerlerinizin anahtarını elinde tutar. Özgün değerlerinize bilinçli olarak uyum sağladığınızda her zaman odaklanmış, disiplinli ve başarılı olduğunuzu unutmayın.



 Başkalarındaki niteliklere hayran olduğunuzda, bu Evren'in sizi uyandırma ve kendi güçlü yanlarınızı fark etme yoludur - başka bir deyişle, diğer insanlarda algıladığınız her şeyin kendi içinizde de olduğunu fark etmeniz gerekir. Sadece siz henüz kabul etmediniz. Kim olduğunuz gerçeği, dışarıdan empoze edilen değerlerden çok daha muhteşemdir. En yüksek değerlerinizle uyum içinde yaşayarak otantik benliğinizi onurlandırdığınızda en güçlüsünüzdür.

Dünyaya sunacak harika bir şeye sahip harika bir insansın. Değerinizi bir kez kabul ettiğinizde, dünya bunu sizin içinizde kabul edecektir. Kendinize muhteşem bir şekilde davranın ve dünya tarafından muhteşem bir şekilde tedavi edileceksiniz.

 

INSPIRED DESTINITY

Dr. John DEMARTİNİ


*****************************

Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: