Amacını Biliyorsun

 

Neredeyse her gün ne yapmayı seveceklerini bilmediklerini söyleyen insanlarla çalışıyorum ama bunun doğru olmadığını gördüm. Onlara, "Kalbinizde tam olarak ne yapmak istediğinizi biliyorsunuz, ancak kafanızdaki korkular ve suçluluk duygusu bunu kabul etmenizi engelliyor" diyorum. Sonra, vizyonlarını felç eden korkular olmadan sevecekleri şeye yaklaşabilmeleri için onu parçalara ayırırım. En bariz sorularla başlarım: "Kaliteli yemek yemeyi sever miydin? "

"Tabii ki."


"Harika, bunu bir yere yaz. Yapmayı seveceğini söylemesi gülünç derecede kolay olan başka ne var?"

"Pekâlâ, seyahat etmeyi çok isterim."

Seveceklerini bildikleri şeyi inşa ediyorum ve ortaya çıkmasına izin veriyorum: "Zengin olmak ister miydin? Ne kadar zengin? Nereye ve ne zaman seyahat etmek isterdin? Dünyada bir fark yaratmak ister miydin? Yazmayı, resim yapmayı, konuşmayı, inşa etmeyi veya öğretmeyi sever miydiniz? Size en çok ne ilham verirdi? İnsanlarla çalışmak ister miydiniz? Tüm bu kriterleri bir araya getirdiğimizde olasılıklar nelerdir?" 

Ayrıntıları bilinçli olarak bilmiyor olabilirsiniz, ancak ruhunuzun içinde her şey tamamen açıktır ve sadece onu aramanızı beklemektedir. Öyleyse bildiklerinizle başlayın ve oluşturun.

Fransa'da kategorik olarak " Hayatımda ne yapmak istediğime dair hiçbir fikrim yok " diyen bir beyefendiyle çalıştım.

Ona dedim ki, "Senin bildiğinden kesinlikle eminim ve hayatının yönünü sen belirlemezsen, başkası belirleyecek, bu yüzden şimdi senin adına karar vereceğim. Baca temizleyicisi olacaksın.”

"Hayır, kesinlikle bu değil."

" Harika, 42.000 olasılıktan birini eledik. Devam edelim. Paris'in en yoksul mahallesinde fahişe olarak çalışmanı istiyorum."

"Tabii ki değil!'

"O zaman Meksika'da paket sakız satarsın."

"Hayır."

"Kel adamlara kuaför ve peruk satıcısı mı?"

"Hayır hayır hayır!"

"Pekala, ne olmadığını biliyorsan, ne olduğu hakkında da bir şeyler biliyorsun demektir. Nedir? Onu yerine getirebileceğini bilseydin, bu ne olurdu?" Onu gülünçten yüceye çıkardım ve ortaya çıktı. Kalbinde büyük bir hayal vardı ama onun için çok büyük olmasından korkuyordu. Onu ifade etmekten alıkoyan tek şey korkusuydu... ve sen aynı olabilirsin. Bunu gerçekleştirebileceğinizi bilseydiniz, peri anneniz asasını sallayıp gerçekleşmesini garanti edebilseydi, hayatınızda en çok neyi yapmayı isterdiniz?

Gerçek şu ki, ne yapmayı seveceğinizi biliyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Bunu yapmaya çalışırken kafanızı duvara vuruyor ya da sonunda "Bunu gerçekten yapmak istemezdim" diyene kadar ondan kaçınıyor olabilirsiniz. 


İnsanlar kendilerine gerçekten ilham veren şeyleri yapmaktan hoşlanmayacaklarını söylediklerinde, bu sadece onu yapacak bir strateji bulmadıkları anlamına gelir. Hayatta neyi seveceğinizi nasıl gerçekleştireceğinizi bilmiyorsanız, amacınızı bilmediğiniz veya onu sevmeyeceğiniz konusunda kendinize yalan söylersiniz çünkü acılar zevklerden daha ağır basıyor gibi görünüyor. Peki ya gerçekten dünyadaki her şeyden çok seveceğiniz şeyi yaptığınız için en tatmin edici ücreti alabileceğinizi keşfederseniz? Bunu yapmanın bir yolu, amaçlı eyleminizi yönetilebilir adımlara bölmektir.


How to Make One Hell of a Profit and Still Get to Heaven

John DEMARTİNİ


  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: