Hayatınızı Etkileyen Yedi Korku - 1 (1-3)

 

İçinizin derinliklerinde, ne kadar parlak olduğunuzu zaten biliyorsunuz. Ve bunu şu anda tam olarak fark edemeyebilmenizin nedeni, parlaklığınızı karartan bir korkunun olmasıdır. Belki daha önce hayatta yedi temel korku olduğunu duymuşsunuzdur; yedi gizli hazinemizin mükemmel bir tamamlayıcısı. Nelson Mandela, Mucizeler Kursu'ndaki açıklamalarının yorumunda, gücümüzden korktuğumuzu söyledi. Küçüklüğümüzden korkmuyoruz, büyüklüğümüzden korkuyoruz. Çok doğru! Bazen bu yedi korkunun bizi hayallerimizin ve vizyonlarımızın peşinden gitmekten alıkoymasına izin veririz.



Onlara çarptığınızda; sahip olduğunuz en büyük hazine olan kendi ihtişamınızın peşinden gitmeniz için sizi özgür kılmak için onların üzerinizdeki baskılarını etkisiz hale getirmenize yardımcı olması için bu kitabı kullanın.

İlk Korku: Entelektüel Eksiklikler

İnsanların gerçekte kim olduklarını, tüm hazinelerini ortaya çıkarmalarını engelleyen bir korku, yeterince akıllı olmadıklarına dair altta yatan bir endişedir. Hayallerini gerçekleştirecek akademik dereceye, bilgiye, zihinsel veya hafıza kapasitesine sahip olmadıklarına inanıyorlar.


Her birimize deha bahşedilmiştir - zeki olmadığımız ve müthiş bir zeka "geliştiremeyeceğimiz" söylenen bizler bile. Biliyordum ki, ben çocukken bir öğretmen aileme engelli maaşı alacağımı ve asla fazla bir para kazanmayacağımı bildirdi. Ancak bu tür bir açıklama, dehanız karşısında hiçbir şey ifade etmiyor! Okumaya devam edin ve bu yanlış kehanetin nasıl üstesinden gelineceğini ve kendi dehanızı nasıl ortaya çıkaracağınızı öğreneceksiniz.

İkinci Korku: Fiziksel Yetersizlikler

Belki doğru vücuda sahip olmadığınızı düşünüyorsunuz - yeterince uzun değilsiniz, yeterince yakışıklı değilsiniz, çok yaşlısınız veya doğru profile ya da doğru enerjiye sahip değilsiniz. Bazen insanların bedenleri hakkındaki algıları, kendilerine harika bir hayat yaratmalarını engelleyebilir.

Bazen, oraya varmak ya da bir kez var olduktan sonra onu korumak için gereken çabayı sürdürebileceklerini düşünmezler. Sizi cesaretlendirmeme izin verin: Sevdiğiniz şeyi yapmak ve yaptığınız şeyi sevmek sizi daha genç ve daha canlı hissettirir! Hatta görünüşünüzü iyileştirdiğini ve ömrünü uzattığını söyleyecek kadar ileri gideceğim.

 Sevdiğiniz şeyi yaparsanız ve finansal kaynaklarınızın dünyaya neler sunabileceğini takdir ederseniz, muhtemelen normalde kazanacağınızdan daha fazla para kazanacağınızı garanti ederim ve hayatlarında daha fazla finansal servete sahip olan insanların daha uzun yaşadıkları kanıtlanmıştır. Fiziksel bedeniniz, kalbinizde önemsediğiniz şeylere uyum sağlayacaktır. Unutma, olasılıkları yenen birinin bir yolu vardır. Kısa boylu olup sonunda basketbol oynayan bir adam ve "çirkin ördek yavrusu" olan ve süper model olan bir kadın var. Bir hayalleri vardı ve fiziksel benlikleriyle ilgili hiçbir şeyin onları durdurmasına izin vermediler..

Üçüncü Korku: Başarısızlık

Başarısızlık korkusu sizi yıkabilir ve kendi kapasitenize inanmanıza engel olabilir. Çoğu insan bu korkuyla karşı karşıya kaldıklarında yapabileceklerini bildikleri bir şeye odaklanmak ve kendilerine meydan okumazlar. Nihayetinde, bu korku nedeniyle kendilerini en çok sevdikleri şeyi yapma fırsatından mahrum bırakırlar….. ama hayatınızı sevdiğiniz şeyi yapmadan yaşarsanız, bu sözde başarısızlıktan daha az mı olur? Gerçek şu ki, gerçekten bir şeye kendini adadıysanız ve onun peşinden giderseniz, ancak "başarısız olursanız", hemen toparlanır ve yeniden başlarsınız - ben bunu yapmayı tercih ederim.

Bu kitabı okurken, şüphesiz başarısızlık fikrinizi yeniden tanımlamaya başlayacaksınız - onu trajik bir son olarak değil, bunun yerine hayatınızı nasıl etkilediğine dair algınızı dengeleyecek bir geri bildirim sistemi olarak göreceksiniz. Tıpkı büyük başarılarda her zaman dezavantajlar olduğu gibi, büyük "başarısızlıklarda" da hediyeler vardır. En büyük hazinelerinizden bazılarını algılanan bir başarısızlığın ağırlığı altında bulacaksınız. Bir göz atın ve her birinin altında muhteşem bir şey keşfedeceksiniz.

 

İçinizdeki Zenginlikler Kitabından

John DEMARTİNİ


  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


 

 

0 yorum: