Hayatınızı Etkileyen Yedi Korku - 2 (4-6)

 

Dördüncü Korku: Kıtlık

Hayatlarında ne yapmayı seveceklerini bildikleri halde bunu yapmaya cesaret edemeyen insanlardan her zaman duydukları bir bahane, hayallerinin peşinden giderlerse para kaybedebilecekleri veya yeterince para kazanamayacaklarıdır. Deneyimlerime göre, sevdiğiniz şeyi yapmak ve yaptığınız şeyi sevmek, zenginlik oluşturmanın en güçlü yollarıdır. Kendinize karşı çalışmadığınız sürece gerçekten başarısız olamayacağınıza inanıyorum. Değerleriniz, hayalleriniz ve hayattaki gerçek hizmet hedefleriniz konusunda netseniz, başaracaksınız. Buna, mali hazinelerinizle ilgili bölümde öğreneceğiniz gibi, parayla elde edilen başarılar da dâhildir. Dahası, her şeyi bilmediğinizi söylemeye ve biraz yardım almaya istekli olmanız, başarılarınızı hızlandıracak ve sevdiğiniz hayalin peşinden koştuğunuz için size hak ettiğiniz ödülleri getirecektir.


Beşinci Korku: Toplumun Yargıları


İnsanları durduran bir başka korku da çevrelerindeki dünya tarafından reddedilme korkusudur. Avukat olan bir beyefendi, nereye giderse gitsin, eğer hayallerinin peşinden giderlerse, endişe, alay ve reddedilme onlu takip ediyordu ve o, ailesinin istediği her şeyi yapmıştı. Hukuk fakültesini baştan sona kat etmiş, bir işyerine girmiş -ve sonra bir platoya ulaşmıştı. Bir avukat olarak hiçbir zaman gerçekten gelişmemişti. İnsanların algılanan engelleri aşmalarına ve hayatları hakkında netleşmelerine yardımcı olan "Dönüştüren Deneyim" adlı programıma geldiğinde ağlamaya başladı. Bu, poker suratını korumak için eğitilmiş bir adamdı, ama kendi ruhunun gerçeğiyle yüzleşiyordu ve bu onu ağlattı.


Gerçek şu ki, arabaları severdi, özellikle onları alıp satmayı, kendi deyimiyle "dönüştürmeyi ve satmayı" severdi. Bunun üzerine ona, "Neden geçimini bundan kazanmadın?" diye sordu.

Gözlerinde yaşlarla, "Böyle bir meslekte saygı duyulabileceğini hiç düşünmemiştim.”

 Bu kitapta okuyacağınız araçları kullanan bu adam, korkularının çoğunun sadece projeksiyon olduğunu ve seçimlerinden dolayı onu azarlayacak her kişiye karşılık, onu öven başka birinin de olacağını gördü. Bugün, bu eski avukat klasik araba satarak inanılmaz bir geçim sağlıyor - yaptığı işi seviyor, bu yüzden insanlar onunla çalışmayı seviyor. Kalbi onun içindedir ve enerjisi ve canlılığı ona büyük bir doyum sağlar.

 

Altıncı Korku: Reddedilme

Sizi hayallerinizin peşinden gitmekten alıkoyabilecek bir sonraki korku, sevdiklerinizi kaybetme korkusudur. Belki “Bundan para kazanamazsın” diyen anne babalar vardır ya da belki çocuklarınız var ve risk alamayacağınızı düşünüyorsunuz, bu sizin için çok riskli. Ya da hayallerinin peşinden gidersen eşin seni terk edebilir! Etrafınızdaki insanlar deli olduğunuzu düşünebilir.

Ama biliyor musun? Hayatı sevdiğin şeyi yapmadan ve yaptığın şeyi sevmeden geçirmek deliliktir. Ve akıllıca hesaplanmış bir risk aldığınızda, diğer insanlara korkusuzca yaşama izni vermiş olursunuz. Kendilerine karşı dürüst olmalarına da izin veriyorsunuz. İnsanların birbirlerini önemsediği bu tür bir ilişki - sadece akraba oldukları için değil, birbirlerinin farklılıklarına saygı duydukları ve onlar için gerçekten minnettar oldukları için - aslında çabalarınızda size yardımcı olabilecek bir tür manyetizmaya sahiptir, bununla ilgili daha fazla bilgiyi birlik ve aile hazineleri ile ilgili bölümde okuyun.

 

İçinizdeki Zenginlikler

John Demartini


  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: