Hayatınızı Etkileyen Yedi Korku - 3 (7)

 Yedinci Korku: Otorite

Pek çok insan, bazı "otorite"lerin inanç sistemine uygun yaşamamaktan korkar. Bu otorite, akademik otorite, ebeveyn otoritesi, profesyonel otorite vb. yargı ve cezadan korktuğunuz herhangi bir kurum olabilse de, oldukça sık olarak dini bir kurum biçimini alır onların ahlakına, etiğine ve diğer kurallarına uymayacağından korkabilirsin, bu yüzden birisinin bunun "yanlış" olduğunu düşünmesinden korktuğun için gerçekten sevdiğin şeyin peşinden gitmekten kendini alıkoyarsın.



Delphi Kahini, "Kendini bil, kendin ol ve kendini sev!" Acaba hepimiz kendimize karşı dürüst olsaydık ne olurdu? Bu kitap boyunca ve özellikle liderlik ve sosyal hazineleriniz hakkındaki bölümde, seçtiğiniz otorite figürlerinin geçerliliğini yeniden inceleyecek ve kendi en yüksek otoriteniz olmak için adım atacaksınız. Tüm hazinelerinizi sevgiyle kullanmak ve kullanmak için kullandığınızda neler yapabileceğinizi ve olabileceğinizi hayal edin!

Korkuları Dengeyle Kaldırın

Korkuyu, duyularınız veya hayal gücünüz yoluyla, birinden veya kendinizden kazançtan çok kayıp, olumludan çok olumsuz, zevkten çok acı deneyimleyeceğiniz varsayımı olarak tanımlayalım! Ne zaman korksan, bir yanın olmadan diğerinin olabileceğini sanırsın. Bu şekilde korku bir yanılsamadır. Gerçek şu ki hayat her durumda size iki taraf da sunar.


Hayatınızdaki her olay, hem pozitif hem de negatif kutuplara sahip bir mıknatıs gibidir, bir şekilde bir çift zıtlık vardır. Bu nedenle, bir kayıp olduğunu düşünüyorsanız, kazanç aramak akıllıca olacaktır. Bir olumsuzluk algılarsanız, olumlu olanı aramanız akıllıca olur. Bir zorluk olduğunu düşünüyorsanız, destek arayın ve tam tersi, bir alt çizgi. Ne zaman bir korku hali içinde olsan; bazı otoriteleri yatıştırma ya da yeterince bilmeme korkusu gibi, tam tersini sorun!

 Örneğin. " Eğer yeterince bilmediğimi düşünüyorsam, nerede yeterince biliyorum? Nasıl oluyor da bilgimle, başka bir bilgi biçimine sahip olsaydım seveceğim şeyi daha güçlü ve etkili bir şekilde başarabilirdim?" Tam tersini sorarak korkularınızı etkisiz hale getirin! Eğer korku biri tarafından reddedilirsem korkusuysa, "Eğer reddedilirsem bana ne faydası olur?" ve aynı zamanda "O anda beni kim desteklerdi?" diye sorun.

Bu dengesiz bakış açısını nötralize eden bir soru sorduğunuzda, onu tekrar dengeye getirirsiniz ve korku sanki sihirle yok olur! Bir şekilde başarısız olacağınızı düşünüyorsanız, kendinize sorun, Eğer "başarısız olursam" bunun bana ne faydası olabilir? Bunu nasıl avantajıma kullanabilirim? Bu yolda "zayıf" gibi görünüyorsam, başka bir şekilde nerede "başarılıyım"?

Ebeveynlerin, özellikle de çocuk bakımına karşı iş ikilemiyle daha sık karşılaşan annelerin karşılaştığı olağan mücadeleyi düşünün. Profesyonel bir kadınsa, bebeğe bakmak için çalışmayı bırakırsa kariyerindeki değerinin kaybolduğunu hissedebilir! Çocuğu başkasının bakımına verirse, kendisini "başarısız" gibi hissedebilir. Bir anne olarak. Ama seçimini yapıp sonra bakış açısını dengelemek için kendine bu soruları sorarsa ne olur? Cevapların peşine düşerse -sorulara kendi benzersiz cevapları- o zaman bu sorunun ta kendisi aslında onun yedi gizli hazinesinin her birine uyanın.

 

İçinizdeki Zenginlikler

John Demartini


  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: