Gerçek Değeriniz Nedir?

 

Kendinize gereken değeri vermediğiniz sürece başkaları da size değer vermezler. Çevrenizdeki dünya içinizdeki dünyanın bir yansımasıdır. Varlığınıza, yaptıklarınıza ve sahip olduklarınıza daha yüksek bir değer biçtiğinizde, dış dünyadaki değeriniz de artacaktır.

 


Bir aktör olduğunuzu farz edelim, ücretinizin x dolar olduğuna karar veriyorsunuz ve birisi size bu ücretin onda birini teklif ediyor. Eğer teklifi kabul ederseniz, değerinizin kendi düşündüğünüzün onda biri olduğunu da kabul etmiş olursunuz. Piyasadaki değerinizi de düşürürsünüz. Oysa size düşük bir teklifle geldiklerinde, "Hayır, benim ücretim şu kadardır" derseniz değerinizi korursunuz. Kendinizi, kibirli bir şekilde değerlendirmenizden bahsetmiyorum, tam dengede olan hakiki benliğinizle koyduğunuz değerden söz ediyorum. O zaman hakkaniyetli bir takas söz konusu olur ve değeriniz artar. Aksi takdirde kendinizi değersiz hissedersiniz.

 


"Onlara ne kadar istediğimi söylüyorum. Onlar da ödüyorlar. Bu kadar basit."

- Harrison Ford

 

Hiç, yapmış olduğunuz bir şey için daha fazlasını hak ettiğinizi düşündüğünüz ama bunu talep edemediğiniz ve kendinizi değersizleşmiş hissettiğiniz oldu mu?

 

Birkaç sene önce Avrupa'da bir doktor bana danışmaya gelmişti. Verdiği hizmetleri çok ucuza veriyordu. Ona "Ofisine dön ve ücretini artır. Olması gereken miktarı talep et, bu şekilde müşterilerinin de kalitesi artacaktır" dedim.

 

Ofisine döndü ve korkuyor olsa da dediğimi yaptı. Hakkaniyetli bir takas içinde olmadığını biliyordu. Dört senedir bir hastasına özel bir fiyat uyguluyordu. En sonunda, ondan hiç hoşlanmadığını itiraf etti; onun ofisine gelmesini istemiyordu. Ondan bıkmıştı ve ofis çalışanları da o adamla muhatap olmak istemiyorlardı. Dört senedir ona yarı fiyattan da az bir ücretle hizmet veriyordu ve içinde ona karşı bir öfke birikmişti, en sonunda onunla yüzleşti.

 

Ona, "Artık özel fiyat uygulamamız bitti, önümüzdeki aydan itibaren tam ücreti ödemeniz gerekecek" dedi. Adam sinirden delirdi, kadına küfürler edip, "Sen buna değmezsin, asla o parayı ödemem!" diye bağırdı. Adam ofisten öfkeyle çıkıp giderken çalışanlar doktorun yanına toplanıp ona sarıldılar ve "Tebrik ederiz, bunu yıllar önce yapmış olmanız gerekirdi" dediler.


 

Benimle çalışmaya başlamadan önce, onlardan az para aldığı için insanların onu daha çok sevdiği yanılsamasına kapılmıştı, oysaki bu adam ondan nefret ediyordu ve bunu gizlemeye çalışıyordu. O da adamdan nefret ediyordu ve o da bunu gizlemeye çalışıyordu. Sonunda hakkaniyetli bir takas yapmaya başladı ve işleri neredeyse iki üç katına çıktı.

 

Evren size, "Değerin nedir?" diye soruyor ve siz değerinizin ne olduğuna karar verene dek sabırla bekliyor.

 

John DEMARTİNİ

Değerler Prensibi

  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: