Sizi Özel Yapan Şey Nedir?

 

X: İs arkadaşım var. ODTÜ mezunu. Okulda 4 yıl boyunca hocalar bu işte onlardan iyi kimsenin olmayacağını söylemiş. O da bu inançla mezun olmuş en yüksek maaş veren firmalara başvuru yapmış ve kendini oralardan başka bir yere ait olamayacağına inandırmış. Fakat dönüş olmamış bunun sonucunda şimdi diyor ki beni büyük bir inançla doldurdular, fakat is hayatına girince balon gibi söndü diyor. Ben de böyle bir hayal kırıklığı yaşamamak için ne yapmalıyım?






H.S.: Bu durumla ilgili üç şey var.

Birincisi, hedefinin gereklerine uygun kişi olma gerekliliğidir. Hedefe doğru yapılan yolculuk bizi o hedefe uygun kişi haline getirir. Zihinsel ve fiziksel olarak ona uygun olmaya kendimizi uyumlamamıza yardımcı olur.

İkincisi, hedefin bize olan uzaklığıdır. Hedef çok uzakta ve yüksekteyse ona ulaşmak için çok fazla adım atmaya ve araca ihtiyacımız vardır. Bazı hedefler 10 adım atarak ulaşılabilirken, bazı hedeflere 100, bazıları için 1 milyon adım gerekebilir. Ancak bazen yardımcı araçlar bu yolculuğu hızlandırabilir.


Büyük hedef olarak tanımlanan hedefler yolu uzun süreçleri içerir. Hedefe ulaşmak için o yolda kalmak çok fazla çaba ve sabır gerektirebilir.

Çoğunlukla birkaç adım atıp hedefe neden ulaşmadığınıza takılıp kendimiz sabote edebiliyoruz. Bunun yerine hedefi daha küçük hedeflere bölerek küçük hedefleri atlama taşı olarak kullanmak daha mantıklıdır. Büyük hedefi gözden kaçırmadan küçük hedeflerle oraya gitmek.

Ulaştığımız her küçük hedef bizi kendimize olan güvenimizi artıracak ve yolculukta devem etmek için teşvik edici olacaktır.

O kişinin inancı var ama hedefi için onu hızlandıracak yeterli aracı yok. Bu nedenle de hedefine giden yolculuk yavaş ilerleyen bir durum oldu.

Onu hızlandıracak araç tecrübe ve yeteneklerinden özel bir şey üretmektir. Buda üçüncü önemli noktadır.

Hayatta insanlar bitirdiğimiz okullar için para ödemezler. O bilgiyi kullanış şeklimize ödeme yaparlar.

İyi bir okuldan mezun olmak başlangıç için iyi bir şeydir ama onu işe yarar şekilde kullandığında karşılık bulur.

Önemli olan o bilgiye kendi yeteneklerini katıp akıllıca kullanabilen olmaktır. Bu gerçeğin farkında olmak gerekiyor.

Şu anda benim yaptığım şeyde budur. Kişisel gelişim alanında birçok bilgi ve kişi var. Bilgilerin çoğu da kolaylıkla ulaşılabilir durumdalar. İsteyen herkes o eğitimlerle o bilgileri satın alabilir.

Ben bilgiyi alıp kendi yeteneklerimle birleştirip onu insanlara katkı olacak bir şekilde yeniden yorumlayıp sunuyorum. İnsanlar bilgiden ürettiğim ürün için ödeme yapıyor.

Beni özel yapan şey bu. Aldığım eğitimlerden katma değer yaratıp onu farklı şekilde kullanan olmak. Bu benim yeteneğim. Ve ben bunu seviyorum.

Ya sizin kolaylıkla yapabildiğiniz hangi yetenekleriniz neler?

Bunların ortaya çıkması için neler gerekiyor?

Yeteneklerinize sahip çıksaydınız bu yaşamınızda ne yaratırdı?

Daha başka neler mümkün?

 

Halis ŞAHİNER

 

  *****************************


Daha fazla yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


 

 

0 yorum: