Almaya Gerçekten İstekli misiniz?

 

Çoğumuz, "Yiyorum, içiyorum, duş alıyorum, kıyafetlerimi değiştiriyorum ve bir şeyler alıyorum" şeklinde bir şey alıyoruz. Bu gezegendeki çoğu insan için böyle alıyor. Çoğu, hediye alıp almaktan çok, realitenin alıp vermesiyle ilgilidir.

Sonucu elde etmek için çok çalışma eğiliminde olan biri misiniz? Bazı şeylerde biraz fazla mı çalışıyorsun? Bunu yaptığınızda, almaya değil, vermeye istekli olursunuz. Bir şekilde, bir kısmının geri geleceği fikriyle verir, verir ve verirsiniz. Yoksa bir şeyleri geri vermek zorunda kalacağını düşündüğün için almak istemeyen biri misin? Hiçbir şeyin içeri girmesine izin vermeyeceksin çünkü hiçbir şeyin dışarı çıkmasını istemiyorsun.

Almayı öğrenmek, yapabileceğiniz en harika şeydir. Paranın sınırlandırılması, cinsiyetin sınırlandırılması ve ilişkinin sınırlandırılması, neyi almak istemediğinize bağlıdır. Sahip olabileceğimiz şeylerde ne kadar özgürsek, o kadar fazlasını alabiliriz. İnsanların hayatlarında gördüğüm en büyük sınırlama bu. Bazı şeyleri alamayacaklar.




Alma yeteneğinizi nasıl artıracağınızı öğrenmek istiyorsanız, o zaman şehir merkezindeki vitrinlere gidin ve tüm pencerelerdeki her şeye bakın. Ne zaman bir şeye bakıp "Bundan nefret ediyorum" ya da "Bundan hoşlanmadım" diye düşündüğünüzde, o bakış açısını yaratan verdiğiniz her kararı yok edin ve yaratımlarını iptal edin. Sadece kendinize veya yüksek sesle "Bu bakış açısını yaratan her şeyi yok ediyorum" deyin.

Herhangi bir şeye bakıp "Oh! Bu ilginç", "Bu hoş", "Bu alışılmadık", "Bu farklı" diyebildiğinizde, o zaman her şeyi almaya başlayabilirsiniz. Bir şeyin neye benzemesi gerektiği konusunda sabit bir bakış açınız yok ve hayatınıza tamamen farklı bir şey gelebilir. Bu arada, bu gördüğün tüm çirkin şeyleri alman gerektiği anlamına gelmiyor.

Her zaman köpek bokuna basardım. Eskiden ayakkabılarımda bulunurdu ve kokusuna dayanamadığım için beni çıldırtırdı. Sonunda, "Tamam. Bu köpek pisliğiyle ilgili şeyleri aşmalıyım. Köpek boku alabilmeliyim." Bir sorun olarak köpek pisliğini aşmak için Yaratım Noktaları adlı bir Access prosesi yapmaya başladım.

Sonra bir gün arabadan indim ve "Dikkat!" Aşağıya baktığımda bir köpek boku yığınına basmak üzere olduğumu gördüm. Yaklaşık üç adım daha yürüdüm ve "Buradayım!" ve bir yığın daha vardı. Şimdi, özellikle Santa Barbara'da, beni köpek pisliği yığınlarını birbirinin bir metre yakınında asla görmüyorsunuz ve o zamandan beri köpek boku bana orada olduğunu söylüyor. Artık hiç adım atmıyorum. Şimdi, umurumda değil.

Dain bana Santa Barbara'nın yukarısındaki dağlarda bir patikada koştuğu bir zamandan bahsetti. "Vay canına. Burada büyük yılanlar var. Bir çıngıraklı yılan beni ısırsa ne olur acaba?" diye düşünmeye başlamış. Koşusuna bir buçuk mil kala küçük bir derenin üzerinden atlamaya gitmiş ve havadayken, diğer tarafta, patikanın ortasında ona bakan bir Diamondback çıngırağı görmüş. Her nasılsa havada, arkasını dönmüş ve diğer tarafa geri dönmüş. Orada durup yılana bakmış. Gördüğü en güzel Diamondback çıngırağıymış. Yılan orada oturmuş ve ona bakmış ve Dain anlamış, "Ah! Burada olduğunu bilmeme izin veriyordun. Değil mi?"

Patikanın üzerinde bir yılanın olduğu bilgisini almaya istekliydi ama bunun ne anlama geldiğini anlamaya istekli değildi. Bilgi, onu almaya istekliysek oradadır. İşte burada soru, "Bunda anlamadığım doğru olan ne?" Dain'in durumunda, "Oh. Tamam. Önümde bir yılan mı var? Evet. Pekâlâ, o zaman biraz daha dikkatli olacağım."

Genellikle bir ilişkide çıngıraklı yılanı görmek istemediğinizde, "Ah! O dünyanın en güzel kadını" gibi bir karar verirsiniz. Onun güzel olduğuna zaten karar verdiniz ve nerede kötü şeyler yaptığını görmeyeceksiniz. Nerede çirkin şeyler yaptığını görmeyeceksiniz. Onu görmeyeceksiniz. Kararını verdiniz. Seçiminizi yaptınız ve başka bir şey görmeyeceksiniz.

Olumsuz bir sonuç alacaksınız çünkü her şeyi almaya istekli değilsiniz. Her insanın içinde iyi, kötü ve çirkin olduğunu kabul etmeye istekliysen, o zaman ne yaptıklarına bakabilir ve onlara tamamen güvenebilirsin. Kalbinizi yiyip bitireceklerini bileceksiniz. Seni bir sent için becereceklerini bileceksin. Ne yapacaklarını bileceksin ve sürpriz olmayacak. İnsanların ilişkilerinde hata yaptıkları yer burasıdır. Birinin mükemmel olduğuna karar verirler ve sadece iyiyi görmeye çalışırlar.

Onlarla ilgili her şeyi görmeye istekli olmadığınızda, birinin ne yaptığını görebilir misiniz? Onların sınırlamalarını kabul etmeye istekli değilseniz, gerçekten onlarla bir ilişki kurmaya istekli misiniz? Bir karar verdiniz ve bir yargıda bulundunuz ve bunu yaptığınızda o yargıya uymayan hiçbir şey farkındalığınıza gelmiyor.



Sex Is Not A Four Letter 

Gary M. Douglas & Dr. Dain C. Heer


  *****************************


Daha fazla kişisel gelişim konusunda bilgi ve  yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: