Bilinç ve Birlik

 

İlişki gerçekten istediğiniz şey mi? 

Şahsen ben ilişkiyle ilgilenmiyorum. Bilinçle ilgileniyorum ve paylaşımla ilgileniyorum. Birlik, Pazar günü içtiğiniz gofret ya da şarap değildir; her şeyin farkındalığıdır ve hepimizin olduğu birliktir. Paylaşım hakkında konuştuğumda, her şeyle paylaşım içinde olmayı kastediyorum ama en önemlisi ... kendinle ve kendi bedeninle paylaşım içinde olmayı kastediyorum. Kendinizle birlik içinde olana kadar bir başkasıyla ilişki kurmaya başlayamazsınız ve birlik içinde olmak içinde bilinçli olmalısınız.

Bilinç ve maneviyat birbirini dışlamaz ama aynı şey de değildir. Pek çok insan maneviyatla uğraşır ama ona 'Ben haklıyım ve sen haksızsın' bakış açısıyla yaklaşırlar. Bu olduğunda, maneviyat başka bir din biçimi haline gelir ve birlik yerine ayrılık yaratır. Manevi arayışların çoğunun zorluğu, çok fazla yargılama yapmalarıdır. Bilinç, bu tür maneviyattan farklı olarak, her şeyi içerir ve hiçbir şeyi yargılamaz.




Bilinç maneviyat içerir mi? Cinsellik içerir mi? Evet öyle. Yargılamanın sorunu, verdiğiniz her yargının, bu yargıya uymayan herhangi bir şeyi almanızı engellemesidir. Örneğin, eşinizin mükemmel eş olduğuna karar verirseniz, size karşı bir şey yaptıklarında bunu görmek istemezsiniz. Eşinizin mükemmel olduğuna karar verdiğiniz an, algılamayı bırakırsınız.


Bunun nasıl çalıştığını görebiliyor musun? Mükemmel olduklarına karar verirsin ve sonra başka bir şey görmezsin. Başka bir bilgiyi algılayamaz ve alamazsınız. Hayatınızı daha geniş hale getirmeye katkıda bulunmadıklarını görmeyeceksiniz. Sana karşı bir şey yaptıklarını görmeyeceksin. İlişkinizde her şeyi bilen, gerçekte olduğunuz sonsuz varlık olarak var olmayı bırakırsınız ve kendinizi ilişkiden çıkarmaya başlarsınız.

Hayatınızda seks, ilişki veya başka herhangi bir şey etrafında bir sınırlama veya zorluk yaşıyorsanız, algılamak istemediğiniz bir şey olmalı. Aslında, hayatınızda yolunda gitmeyen bir şey varsa, bunun nedeni bir şeyi algılamaya, bilmeye, olmaya veya almaya isteksiz olmanızdır. Bu şekilde ilişkilerimiz sınırlı ve mutsuz hale gelir. Aslında, realitemizin sınırlı olmasının tek yolu budur.

Ormana gittiğinizde ve oradaki hiçbir şey hakkında herhangi bir yargınız olmadığında, zihniniz sessizdir. Her şey huzurlu. Bir güzellik duygusu var. Her şeyle tamamen bağlantı halindesin. Doğada hissettiğiniz bu alan, her şeyle sahip olduğunuz, bilinç ve birlik olan birliktir.



Biz her şeyiz. Şu ya da bu yaşamda yapmadığımız ya da yapmadığımız hiçbir şey yok. Kendimizin sözde kötü yanını, sözde iyi yanını iddia edebildiğimiz kadar kolay sahiplenebilirsek, o zaman hakkımızda neyin doğru neyin yanlış olduğunu yargılamak için zamanımızı harcamayacağız ve bir birlik ve bilinç yerine geçeceğiz.

Aradığımız şey seks, ilişki ve çiftleşme ile birliğe nasıl ulaşılacağıdır. Bunu yargılamadan yapabiliyorsan, o zaman özgürlüğün var ama yargın olduğu sürece özgürlüğün yok. Kendini kötü olduğun ya da başka bir şey olduğun yargısıyla bastırdığında, sonunda seni senden uzaklaştıran bir sınırlama yaratırsın.


Psikoloji dersi veren bir arkadaşım var ve profesör öğrencilere nüfusun yüzde doksanının ilişkisi olmamasındansa kötü bir ilişkisi olmasını tercih edeceğini söylüyor. Yalnız kalmaktan ve eğlenmektense, çoğu insan mutsuz oldukları bir partnere sahip olmayı tercih eder, çünkü bu onların birileri olduğu anlamına gelir.

Ama hayatınızda çoğu insanın ilişki olarak gördüğü saçmalıktan daha büyük bir şeye sahip olmak istiyorsanız, o zaman kendinize ve bedeninize karşı daha bilinçli bir tutum geliştirmeye başlamalısınız.


Sex Is Not A Four Letter 

Gary M. Douglas & Dr. Dain C. Heer


  *****************************


Daha fazla kişisel gelişim konusunda bilgi ve  yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: