En Sevdiğiniz Yalan Hangisi? - 1

 

 Her insan, kendi görüş sahasının sınırlarını, dünyanın sınırları olarak kabul eder.

- Arthur Schopenhauer

 

Pek çok kişi Şükür Etkisini uyandırmak yerine kendileri için sınırlayınca birtakım yalanlar üretmeyi seçer. "Benim kapasitem, bu kadar hatırlamaya, bu kadar hızlı okumaya, bu kadar öğrenmeye, bu kadar yapmaya yetiyor" diyerek kendilerini kandırırlar. Bu tarz bir yalan, kişilerin kendileri ile ilgili düşük bir algılarının olduğunun göstergesidir. Küçük bir çocukken ben de kendimi bir yalana inandırmıştım. Benim hikâyem, ben yedi yaşındayken ilkokul öğretmenimin aileme benim okuma ve yazma konusunda kısıtlılığım olduğunu söylemesi ile başladı.





O zamanlarda onun dediklerine inandım çünkü bir alternatifim olduğunu bilmiyordum. Sadece yedi yasındaydım ve benim gözümde o, ne dediğini bilen bir otorite simgesiydi.

O günden sonra bana, akademik açıdan başarılı olamayacak çok da zeki olmayan bir çocuk gözüyle bakılmaya başlandı.

Bana, öğrenme kapasitem yetersiz olduğu için enerjimi spora yönlendirmemin daha akıllıca olacağını söylediler. Bu olaydan on yıl sonra, büyük bir efor ve kararlılıkla bir kitabı bastan sona okuyabildiğimi gördüm ve bu durum beni gözyaşlarına boğdu.


Bu hikâyenin anlatılmaya değer olduğunu düşünüyorum.

Tam on sekiz, yaşına basmak üzereydim. Bir akşamüstü, Hawaii-Haleiwadaki, Vim ve Vigor isimli bir sağlıklı yasam marketinden çıkarken büyük kitap raflarında Chiconun Organik Bahçesi ve Siz adında bir kitap gördüm. Kapaktaki fotoğrafta bir hippi ve elinde dev bir domates ve tırpan tutan çiftçi Chico vardı. Fotoğraftaki genç adam da uzun saçlı ve sakallıydı. "Vay be bu adam bana benziyor. " diye düşündüm. "O bu kitabı yazabildiyse eğer, bence ben de okuyabilirim."

Bu benim sahip olduğun ilk kitaptı, bana iki dolar yetmiş beş sente mal oldu. Sürekli okuyan biri için, çoğunlukla resimlerle dolu olan bu kitabı okumak büyük ihtimalle pek de bir şey ifade etmeyecekti fakat benim için çok önemliydi. Kitabı bitirdiğimde (yani resimlere bakıp altlarındaki kısa metinleri okuduğumda) gözlerim şükran gözyaşları ile doldu. Hayatımın en önemli dakikalarından biriydi.

On yıl boyunca, baştan sona bir kitap okuyamayacağımı zannetmiştim ama sonunda okuyabildiğimi keşfettim. Yani on yıldır inandığım şey gerçek değildi. Bu kitap benim öğrenmeye giden yolda devam etmem için ok teşvik edici oldu. Eğer on yıl boyunca bir şeyi yapabilmenizin mümkün olmadığına inandırılmışsanız, onu yapabildiğiniz an sizi dönüştüren bir an olacaktır. O anda yeni bir düzeyde özgüven kazanırsınız.

 

İçimizden Doğan Güç - Şükür Etkisi

John DEMARTİNİ


  *****************************


Daha fazla kişisel gelişim konusunda bilgi ve  yaratım aracı için kitaplarımı satın alabilirsiniz 







Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464


0 yorum: